google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Már többször is írtunk arról, hogy milyen jól fel lehet használni teljesen hétköznapi anyagokat (mondjuk egy szívószálat) valami teljesen másra. Ha egy kiadós buli után maradt otthon szívószálad, semmi esetre se dobd ki őket, mert nagyon egyszerűen, maximum egy óra alatt kosarat készíthetsz belőle! Hogy hogyan? Megmutatjuk!

 

Kellékek:

 • Szívószál
 • Ragasztó
 • Olló
 • Csipesz vagy iratcsipesz

Szívószálból kosarat

Így készítsük el pillanatok alatt!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0
 1. Először is jól lapítsuk ki a szívószálakat, majd hajtsuk félbe, és vágjuk el őket!
 2. Ezután ismét hajtsuk félbe majd az alsó felén dugjunk át egy másik szálat a képen látható módon!
 3. Vegyünk egy harmadik szívószálat és a másikkal ellentétes irányba húzzuk rá a szívószálra, így nem hagyja, hogy szétessenek.
 4. Ahogyan a harmadik képen is látható, 7 szívószálat fűztünk egymásba. Ha mindent jól csináltunk, középen maradt egy kis négyzet.
 5. Miután ezzel végeztünk, folytassuk a szívószálak egymásba szorítását úgy, hogy ne maradjon köztük rés. A szívószálak végének rögzítéséhez használjunk ragasztót!
 6. Folytassuk ezt a kép lépést (6., 7.), de vigyázzunk arra, hogy mindig ragasszuk le a végeket, ha ugyanis nyitva van, az eléggé megnehezíti a dolgodat!
 7. Használjunk csipeszt, ez jelentősen megkönnyíti a műveletet!
 8. Amit most készítettünk, az lesz a kosarunk alja. Innét el kell döntenünk, hogy mekkora kosarat akarunk készíteni, és aszerint továbbfűzni a szívószálainkat. Ekkor a kosárkád – ha mindent jól csináltál – úgy fog kinézni, ahogyan a 6-os képen is látható!
 9. Ezután nincs más dolgunk, mint levágni a felesleges részeket, és készen is van a kosárkánk!

KÉSZ!

Ha valami miatt nem jönne össze úgy, ahogyan a képen látható, ne csüggedjünk! Van egy videó, ami kicsi más technikával mutatja be a kosárkészítést. Szerintem az előző dekoratívabb, de döntsetek Ti!

Igazából lényeges különbség nincs a kettő között. Abban térnek el, hogy a videóban előre összeillesztik a szívószál két végét, így nincsen vele annyi macera, és nem kell annyit ragasztózni, cserébe fele annyi idő alatt készen van!

 

Ti készítettetek már szívószálból kosarat? Melyik módszert fogjátok kipróbálni?

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0