google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ha az ember szeret a kertészkedni, előbb-utóbb előkerül a komposztálás kérdése. Bizonyára téged is elriaszt a kép, hogy a hátsó kerted mellett egy halom komposzt rondít bele a kilátásba. Ennek azonban nem feltétlenül kell így történnie! Mutatunk 12 komposztládát, ami nemcsak elrejti a zöldtrágyát, de még jól is néz ki!

Persze még sok helyen megtalálható a trágyadomb, de tényleg nem egy szemet gyönyörködtető látvány. (Anno nekünk is volt, de valahogy én sem éreztem késztetést, hogy hancúrozzak benne.)

Képzeld el, hogy sütögetsz a barátaiddal, éppen adnád oda a grillen jól átsült karajt egy doboz sör mellé, amikor a látókörödbe esik egy trágyadomb. Egyből elmegy az ember étvágya, pedig könnyen kikerülhető lett volna. Például ezekkel a stílusos tárolókkal!

1. A komoly versenyző

Aki komolyabban akar foglalkozni a komposztálással, az nem éri be egyetlen ládával. A 3 rekeszes tárolóval ráadásul szortírozhatjuk is a komposztanyagunkat!

komposztáló láda

2. Szemetesből komposztáló láda

Ha elfekvőben van egy a jó öreg zöld, vagy fekete színű szemetesből, egy pillanat alatt komposztáló tárolóvá alakíthatjuk. Csavarokkal fúrjunk rá lyukakat, hogy jól levegőzzön az anyag, és mehet is be a sarokba.

komposztáló láda

 

komposztáló láda

3. Billenős komposzttároló

Az előző kompozíció eggyel továbbfejlesztett változata. A mini bakokra szerelt billenős kuka egyszerűen praktikus, és zseniális megoldás. A legjobb pedig, hogy fillérekből megvan!

komposztáló láda

4. Hagyományos tároló

A legegyszerűbb és igazából a hagyományos megoldás, hogy szerünk valahonnét négy raklapot, majd összeszegeljük őket.

komposztáló láda

5. Pókember kedvence

Lehet szeretni, vagy nem szeretni a hálókat, de komposzt tárolására kiválóan alkalmasak, ráadásul fél pillanat alatt készen is van. Ami negatívumként róható fel, hogy nem túl szép, de ügyesen elrejthetjük.

komposztáló láda

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

6. Modern komposztáló

Egy ilyen tárolót kis túlzással még a nappaliba is betennénk. Aki szereti a szép, kifinomult vonalakat és fontos számára a kert esztétikája, kötelező darab!

komposztáló láda

7. Mini tároló

A kisebb ágyásokhoz elég egy mini tároló is, kevéske komposzttal.

komposztáló láda

8. Pincefalazó újragondolva

Akinek a garázsában, vagy a hátsó udvaron pihen pár pincefalazó téglája, tudok egy jó ötletet. Simán pakolja csak őket egymásra, utána pedig fedje le pár nagyobb deszkával. Méretre szabható, és kiválóan el lehet rejteni bárhová!

komposztáló láda

9. Pincefalazó téglákból esztétikusan

Eggyel szebb megoldás, ha mindjárt keverünk egy kis maltert, és fel is falazzuk. Hátránya, hogy utólag a méret már nem igazán módosítható (maximum hozzácsatolható még egy). Pozitívum, hogy nem kell rejtegetni, nagyon jól néz ki.

komposztáló láda

10. Ikrek

Egyszerűek, ráadásul sorozatban is lehet őket készíteni. Az egyetlen hátránya, hogy kicsit macerás kivenni belőle a komposztot.

komposztáló láda

11. Mr. Praktikus

Modern kis láda, ami nálam egy dolog miatt nyerte el az első helyet: az alja kinyitható, és kihúzható akár egy konyhafiók!

komposztáló láda

Amennyiben egyéb szuper kerti ötletre vágytok, nézzetek még szét a weboldalunkon, biztos találtok kedvetekre való elképzelést!

Ha bármilyen kérdésetek, kérésetek, észrevételetek vagy ötletetek van, bátran tegyétek fel itt, vagy Facebookon!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon és Pinteresten, ahol további érdekes ötleteket találsz!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0