google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Nincs is annál szívet tépőbb érzés, mint kidobni az olyan ruhák tömkelegét, amelyek már nem tűnnek olyan divatosnak, mint fénykorunkban, vagy csak kinőttük őket/kifogytunk belőlük. Ami megmenthet minket ettől az érzéstől az az, hogy új köntösbe öltöztetjük régi kedvenceinket. 

Az első rész témájához kapcsolódóan (a megtekintéshez kattints ide), ám ezúttal csak 5 tippet hoztunk a régi ruhák újrahasznosításához. Szemezgessünk bátran!

 

1. Újragondolt farmer

Ha akad otthon egy pár kinőtt, kinyúlt farmer, készítsünk belőle gumis halásznadrágot. Egyszerű, és gyors.

1. lépés

Használjunk sablonnak egy hasonló halásznadrágot. Ha épp nincs ilyen kéznél, szabad kézzel is elkészíthető. Mérjük le a nadrágot, és vágjuk olyan rövidre, amilyenre szeretnénk- hagyjunk egy 5 centit a gumis résznek.

Ha a szárat túl bőnek érezzük, vágjunk ki abból is egy darabot pontos, precíz mérések után, majd varrjuk össze- ha van rá lehetőségünk, varrógéppel, ha nincs, kézzel.

 

2. lépés

Mérjük ki a gumis részt: legyen akkora, hogy gond nélkül átérje vádlinkat, és ne szorítson, és hagyjunk rá egy keveset, hogy megfelelően oda tudjuk varrni a már meglévő anyaghoz. 

 

3. lépés

Varrjuk a gumis részt a nadrághoz. Tegyük meg ugyanezeket a lépéseket a másik száron is, és kész is van az újragondolt farmer.

 

2. Pokrócból kabát

A régi pokrócból klassz kis házi készítésű kabát lehet, ami biztosan melegen tart a hideg évszakokban, és igazán lélegzetelállító a könnyed stílusával, amit egy kis vágással, hajtással, és varrással érhetünk el.

Elkészítés:

Hajtsuk félbe a takarót úgy, hogy a rövidebb oldalak legyenek egymáson. Bizonyosodjunk meg arról, hogy pontosan hajtogattunk.

Mérjük és jelöljük ki a pokróc középpontját. Helyezzünk egy tányért a felső részére úgy, hogy a tányér fele a takarón legyen, a másik fel pedig a padlón/munkalapon. Ezután vágjuk körül a tányér, félkört képezve.

cut up center of one side

 

Vegyük el a tányért, és vágjuk le a félkört az anyagból. 

Cut neckline

 

Fogjuk a varrógépet (vagy a tűt és cérnát), és varrjuk össze a pokrócot az új széleinél. Hajtsunk fel egy centimétert az újonnan varrt szélből, biztosítsuk gombostűvel, majd újra menjünk rajta át tűvel, cérnával.

use a zig zag stitch

 

Hajtsuk ismét félbe a takarót úgy, hogy a vágott rész legyen felül. Mérjük le az öv tartóinak helyét, és jelöljük meg krétával. Olyan vastag legyen a jelölés, mint az öv, amelyet a kabát összefogásához használunk majd.

mark buttonholes

 

Ha szeretnénk, készíthetünk a kabátra gomblyukakat és gombokat, de ha eddig varrógép híján kézzel varrtunk, nem szükséges.

 

Fűzzük át az övet a takarón úgy, hogy amíg elöl az öv látszik, a hátsó része a takaró alatt és derekunk körül van. El is készült az egyedi kabát.

finished blanket coat

 

3. Svájcisapka pulóverből

Még a kezdő ruhaátalakítók is könnyedén el tudják készíteni ezt az időtlen, klasszikus fejfedőt, a svájcisapkát, méghozzá egy régi pulóver ,,feláldozásával”. Még a drága, bolti termékekkel is simán felveheti a versenyt.

Hozzávalók:

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0
  • régi pulóver;
  • éles olló;
  • mérőszalag;
  • gombostűk.

1. Használjuk sablonként egy műanyag doboz tetejét. Rajzoljuk körbe, de hagyjunk rá 1- 2 centimétert.

2. Vágjunk ki egy 10 centiméter széles csíkot a pulóverből. Mérjük meg a fejünket, majd ezt a hosszúságot (mínusz 3-4 centit- nyúlik az anyag) mérjük rá a csíkra- ez lesz a hossza.

Cut material

 

3. Hajtsuk össze széltében a csíkot, rögzítsük a széleket gombostűvel, ezután hajtsuk félbe hosszában is. Ez lesz majd a sapka pántrésze.

Fold again

4. Helyezzük a pántot a közepére annak a körnek, amit előzőleg kivágtunk a pulóverből, majd a 4 oldalát hajtsuk fel a pántra, és rögzítsük gombostűvel. Keressük meg két tű közötti részt, és ezt is tűzzük a pántrészhez. Vezessük ezt végig teljesen. Majd újra felezgessük az anyagot a tűvel körbe. És még egyszer tegyük ugyanezt, utoljára.

place headband in circle

 

pin in place
Felezzük…
add more pins
… és felezzük…
create even gathering
… és felezzük.

 

5. Varrjuk össze a széleket. Vigyázzunk, hogy minden réteg a helyén maradjon, és arra is, hogy ne nyúljon ki túlságosan az anyag.

sew seam

El is készült. Egész biztos, hogy melegen fog tartani a hideg évszakokban!

 

 

4. Forró bögre?!

A szuper forró kávék és teák szerelmesei vagyunk? Egy pulóver felhasználásával tovább is melegen tarthatjuk az italunkat, miközben mi magunk sem égünk meg.

diy cosy knitted mug 9

Igazán egyszerű, egy kis nyissz- nyissz, egy kis csitt- csatt, és kész:

Mérjük le a bögrét, vágjuk ki a megfelelő méretet, a széleket varrjuk össze, hogy ne bomoljon fel az anyag, majd a végekre varrjunk gombot és gombjukat, hogy a bögre füle szabadon maradhasson, és találjunk fogást csészén.

Gyorsabban elkészül, mint ahogyan ezt a leírást elolvassuk!

 

5. Párna

A téli hangulat, és meleg ruhák után ugorjunk ismét vissza a nyárra, vagyis inkább annak búcsúztatására.

Régi farmerekből remek nyári párnát készíthetünk. A folyamat képei magukért beszélnek:

válasszuk ki a farmereket
vágjuk ki, varrjuk össze
vasaljuk, vágjuk a megfelelő méretre
fessük textilfestékkel
how to make an envelope pillow out of jeans for a coastal decor look
tegyünk bele töltőanyagot, és kész!
google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0