google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Akinek már van gyereke azt tudja, hogy a szívószál elengedhetetlen a lakásban. Legyen sima, hajlított, csavart, mini, vagy óriási imádnak azzal inni. De hát kinek ne esne jobban szívószállal szürcsölni az innivalóját? Azonban rengeteg dolgot készíthetünk szívószál felhasználásával, erre mutatunk ötleteket.

Rengeteg olyan szívószálat találhatunk a boltokban, melyekre különféle műanyagból, vagy egyéb vízálló anyagból figurákat, mintákat szerkesztenek a jeles alkalmakra. Legyen az szülinap, halloween, karácsony, húsvét, mindenre találnak ki valamit. Kaphatunk aztán még óriás szívószálakat, különféle formába hajlítottakat is, de szerintem az egyedi daraboknál nincs jobb.

Színes égősor

A boltokban kapható színes LED-es égősorok jóval drágábbak, mint a fehér fajtájuk. Még mielőtt azonban megvennénk a drágábbikat, kukkantsák meg, miként varázsolhatunk színes égősort a fehérből. Természetesen ez csak olyan égősoron működik, amelyik nem ad le hőt.

szívószál

Itt is több féle ötlettel találkozhatunk, azért kiemelnék még párat.

Hajgumi

Nekem sohasem jutott volna eszembe, hogy szívószálból gyártsak magamnak hajgumit. De így elnézve a videót nem is rossz ötlet, lehet hogy én is kipróbálom.

szívószál

Színes mécses

Egy szép színes mécses mindenkit hangulatba hoz, hát még ha nem is került szinte semmibe! Csak pár darab szívószálra, kétoldali ragasztóra és egy darab mécsesre van hozzá szükség.

szívószál

Karkötő másodpercek alatt

Ezt mindenképpen ajánlatos kipróbálni, ha van egy kislányunk, mindenképpen imádni fogja. Egyszerre többet is feltehetünk a kezünkre, a különböző színek vidámmá varázsolják az egész megjelenésünket is.

szívószál

Karkötő másik variáció

ez már egy kicsit bonyolultabb, de egyben elegánsabb megjelenést is biztosít. Csak vegyünk pár darab szívószálat és egy olyan anyagba vagy papírba hajtsuk bele, mely nem tud megégni és nem ragad bele a szívószál. Vasaljuk laposra, majd egy lyukasztóval vágjunk 2-2 lyukat mindkét végébe és egy madzaggal, vagy gumiszalaggal fűzzük össze.

szívószál

Hernyó

Amikor ezt megláttam, tátva maradt a szám, hogy ezt vajon hogy a csudába csinálta meg egyetlen szívószálból. De tényleg meg lehet csinálni egy szívószálból, csak egy kis furfangosság kellett hozzá. Azt viszont sosem fogom kitalálni, hogyan jutnak az emberek eszébe ilyesmik. Nem kell hozzá más, mint egy kartonból kivágott levél forma, egy darab szívószál, egy alkoholos filc és egy pötty ragasztó, no meg az ollónk.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

szívószál

Sárkány a szívószálra

Hogy őszinte legyek ez az egyik kedvencem, és amint lesz egy kis időm, tuti biztos hogy megcsinálom itthon is. Szívószálam van bőven a kisfiamnak köszönhetően. Miután meglátja majd, azt hiszem elkezdhetem a sorozatgyártást. Kettő darab szívószálra, ollóra, alkoholos filcre és egy kis ragasztóra lesz szükség.

szívószál

Póklábak szívószálból

Igazándiból nem is tudom, hogy minek nevezzem ezt, nekem leginkább a póklábakhoz hasonlít, de remekül megfogja a könnyebb tárgyakat, mint például egy összegyűrt papírdarabot, így inkább fogó ujjaknak is nevezhetnénk. Az mindenesetre biztos, hogy ha a gyermekednek készítesz egy ilyet, egy jó darabig el fog vele játszani.

szívószál-

Egy kis segítség

A számítógép, vagy bármilyen elektromos kütyü hátuljában általában rengeteg csatlakozó szerepel hiszen már szinte mindent mindennel össze lehet kötni. Na már most, ha az ember négykézláb bemászott az asztal alá, hogy összedugdossa a kábeleket, akkor nem éppen kellemes dolog azon bogarászni, hogy melyik dugó melyik eszközé. Ebben ez a kis ötlet nagy segítséget tud nyújtani és a fél órás kényelmetlen procedúrából csinál kb. 5 perceset.

szívószál

A kábelek összefogására

Ahogyan az előbb említettük egyetlen szobában több tucat kábel vonul el egymás mellett. Ezek általában összevissza nagy kuszaságban vannak, az egyik kijjebb tolja a másikat, amaz meg feljebb nyomja a harmadikat és már kész is van a kaotikus állapot, pedig még össze sem gabalyodtak. Egy szívószál segítségével ezt a problémát is megoldhatjuk.

szívószál

Mini tubusok

Ha egy-két napra elutazik az ember, nem szeretne sok mindent cipelni magával. Mi is ha pakolászunk kénytelenek vagyunk a legalapvetőbb tisztálkodási szereket elrakni, mint például a fogkrém, tusfürdő, sampon és egyéb folyékony eszközök. A szívószálból azonban rögtönzött kis tubusokat gyárthatunk, majd alkoholos filccel egyszerűen ráírjuk, hogy mi van benne. És ez egy tolltartó méretű kis táskában el is fér.

szívószál

Akinek van felesleges szívószálja és a gyerkőc nem robbant ki háborút értük, érdemes egy két ilyen kreatív ötletet kipróbálni.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0