google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Most már hivatalosan is itt a tavasz, eltűnt a tél, a hó is elolvadt, úgyhogy ideje kimenni a kertbe. Miután szemrevételeztük a katasztrófát, és eltakarítottuk a romokat itt az ideje újjáépíteni. Ha nincsen elég ötleted, esetleg szeretnél valami újat kipróbálni, jó hírünk van, ugyanis három nagyszerű ötlettel segítünk Neked!

A tavasz mindig is az újjászületés szimbóluma, a kertünk pedig, mint egy főnix madár, születik újra a hamvaiból. Miután végeztünk az irodalmi megszemélyesítésekkel, ideje nekilátni a munkának! Néhány egyszerű ötlettel úgy feldobhatjuk a kertünket, hogy a barátok sem ismernek majd rá, amikor áthívjuk őket az első kerti sütögetésre!

1. Kerti járda levélből

Ha van egy kis faházad, amihez nincsen még járda, vagy csak szeretnél valami mutatósat a kertedbe, ez kitűnő választás lehet!

Kellékek:

 • Habarcs
 • Egy nagyobb levél, például lapulevél
 • Víz

Konkrét mennyiséget egyikre sem írok. Na nem mintha irigy lennék, de attól függ, mennyi levéljárdát szeretnél magadnak készíteni!

kerti ötletek tavaszra

 1. Keverd össze a vizet és a habarcsot az előírtaknak megfelelően! (A habarcs zacskóján találsz instrukciókat.)
 2. Miután készen vagy, körülbelül három centi vastagon kend be vele a lapuleveledet. Várj egy-két órát, amíg megköt.
 3. Amíg várakozol, készülj elő! Áss öt centi mély gödröt az udvarodra, ahová szeretnéd majd tenni a “járdalapokat”. Ha pontos útvonalat akarsz, kijelölheted jelölőléccel és zsinórral!
 4. Miután megszáradt, hántsd le a darabról a leveledet, és tedd bele a gödröcskébe.

KÉSZ!

 

2. Tavaszi virágtartót abroncsból!

Az ember nem is gondolná, hogy egy abroncsból remek kerti virágtartót varázsolhat magának! Ráadásul személyre szabható, olyan színűt fújhatsz magadnak, amilyet csak akarsz!

Kellékek:

 • Abroncs
 • Bármilyen színű akril spray
 • Cserepes virág
 • Műanyag szigetelő
 • Lánc
 • Fúró, vagy ha nincsen kéznél, akkor egy nagyobb (legalább 200-as) szeg

kerti ötletek tavaszra

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0
 1. Fújjuk be az abroncsot az akril spray-jel olyan színűre, amilyenre szeretnénk!
 2. Ezután fúrjuk ki az abroncs alját. Ha nincs kéznél fúró, az sem baj: egy nagyobb szeggel és néhány határozott kalapácsütéssel lyukasszuk át a gumit, hogy legyen hol lefolynia a felesleges víznek!
 3. Mielőtt beletennénk a cserepes növényt, érdemes hungarocell golyókat tenni a földbe, ami egyfajta vízelvezető drénként funkcionál.
 4. A gyomnövények ellen a legjobb védekezés, ha befedjük növényünket valamilyen szigeteléssel: ez lehet műanyag, vagy fólia.
 5. Jöhet az “összeszerelés”! Lánccal kössük át az abroncsot, és lógassuk fel a fára! Ezután belehelyezzük a növényt, és tá-dá!

KÉSZ!

3. Kerti járda öltet

A kertünk egyik alappillére az impozáns járda! Bár elsőre lehet nem tűnik egyszerűnek, nem nagy ördöngösség összebarkácsolni, csak egy kis türelem kell hozzá.

Kellékek:

 • Deszka
 • Mosott kavics
 • Járólap darabok
 • Homok
 • Szigelető

Felhasználhatsz hozzá darabokra tört maradék gres-, vagy járólapokat és apró mosott kavicsot. A képen látható módon homokba ágyazva is lerakhatod, de ha hobbibetonból néhány centis rétegbe a járólapdarabok és a kavics is stabilan a helyén marad.

 

kerti ötletek tavaszra

 1. Ássuk ki a járdánk vonalát. Jó, ha legalább 5-8 centi mély nyomvályút alakítunk ki. Ügyeljünk arra, hogy egységes, homogén felületet hozzunk létre!
 2. Utána készítsük el a járdánk szegélyét! Fűrészeljünk deszkákat, és süllyesszük le őket a földbe. Igyekezzünk stabil területet választani!
 3. Miután ezzel készen vagyunk töltsük fel homokkal a járdánk helyét.
 4. Szigeteljük le egy erre alkalmas, méretre szabott műanyag fóliával!
 5. Miután ezzel megvagyunk, töltsük fel sóderrel.
 6. Ezután szépen, egyenletesen döngöljük le. Jó, ha van célszerszámunk, de ha nincs, akkor egy nagyobb egyenes vágású fatuskó is megteszi. Kicsit tovább tart, de legalább hatékony!
 7. Ha egyenes felületet kaptunk, helyezzük el a járólap darabokat.
 8. Töltsük fel a köztes részeket kaviccsal. Ha nem bízunk ebben a megoldásban, használhatunk hobbibetont is, de hidd el, ha mindent jól csináltál, nem fog elmozdulni a helyéről!

KÉSZ!

A fenti ötleteket körülbelül egy nap alatt meg lehet csinálni, és könnyedén varázsolhattok a kertetekből igazi oázist.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0