google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ahogyan belépsz egy kertkapun, olyan mintha Narniába lépnél be. Azonban ez az illúzió könnyen szertefoszlik, ha a kapu három szélfútta fadarabból és négy szögből áll. Nálunk most olyan ötleteket találtok, amikre simán ráaggathatjuk a varázslatos jelzőt!

Tegyük fel, hogy van 10 darab deszkánk! Ezt a 10 deszkát többféleképpen fel lehet használni: összeszegelhetjük őket ahogyan esik, úgy puffan-módszerrel, vagy kicsit több időt és energiát szánunk rá.

Ez utóbbi semmivel sem kerül többe, mégis olyat lehet vele alkotni, mintha a magazinokat lapoznád!

1. Mr. Rusztikus

Nem kell azonnal nagy dolgokra gondolni, ha hangulatos kertkapukról van szó! Ha jól megnézitek, ez az összeállítás is csupán néhány deszkából és szegből áll. Az igazi karakterét a színek és a rá aggatott petróleum lámpák adják!

kertkapu ötlet

2. Narnia kapuja

Ehhez a frankó boltíves kapuhoz már nem kis szaktudás kell, de ötlet alapanyagnak kiváló lehet!

kertkapu ötlet

3. Kovácsoltvas kukucskálós

Nem kell feltétlenül letennünk a voksunkat csak a kovácsoltvas, vagy a deszkából készült kapuk mellett. Ahogyan a képen is láthatjátok, a kettő megfér egymás mellett is!

kertkapu ötlet

4. Modern kertkapu ötlet, egyszerűen kivitelezve

Ránézésre úgy tűnik, mintha ezt a kaput egy igazi profi készítette volna. Lehet, hogy ez így is volt, azonban ez a profi akár te is lehetsz, ha megnézed a lépésről lépésre képeket!

kertkapu ötlet

5. Klasszikus vonalak

Ez a hagyományos kertkapu a klasszikus vonalak megtestesítője. Összehozni sem túl bonyolult, csak biztos kéz és biztos körfűrész/dekopírfűrész kérdése az egész!

6. A természet lágy ölén

Néha kihirdetek titkos favoritokat a listában – itt sincs ez másképp. Ebből gondolhatjátok, hogy a képzeletbeli dobogó képzeletbeli első helyén nálam ez a kapu végzett. És hogy miért? Egyszerű, természetes alapanyagokat használ, minimális megmunkálással, a kreativitást a maximumra tekerve.

kertkapu ötlet

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

7. A színes különc

Ennél a kapunál kicsit minden fordítva működik, de talán éppen ez az, ami valakinél nagyon betalál. A hagyományos színeket rikító színek váltották fel, a domború formákat pedig homorú formákká varázsolták.

kertkapu ötlet

8. A hibrid kapu

A formák itt sem a megszokottak, azonban az előző kapuhoz képest a különbség az, hogy itt a hagyományos színek dominálnak. Aki egy kicsit különc, de mégsem túl extravagáns kaput szeretne, számára tökéletes választás lehet.

kertkapu ötlet

9. Az erdei kapu

Mi jut eszetekbe, ha ránéztek erre a képre? Nekem egy erdész-, vagy vadászház képe ugrik be elsőre. Nagyobb porták, erdei nyaralóházak ideális kelléke lehet ez a kapu, persze egy hátsókertbe is tökéletes!

kertkapu ötlet

10. A barna kapu finom vonalakkal

Az ajtó különlegessége abban rejlik, hogy a hagyományos kaput kerekített, felfelé ívelő vonalakkal próbálja egyedivé tenni. Ez pedig sikerült is neki!

kertkapu ötlet

11. Ússzál rózsám, ússzál!

A úsztatós kapuk nagy sikernek örvendenek, így ebből az összeállításból sem maradhat ki. Egyetlen hátránya, hogy sok törődést igényel (metszés), cserébe viszont elképesztően jól néz ki!

kertkapu ötlet

12. Ablak a világra

Ez a kapu ötvözi a kerek, nyitott formavilágot és a hagyományos kapurendszert. Plusz akár körbe is úsztatható, így még természetesebb összképet mutat!

kertkapu ötlet

Amennyiben egyéb szuper kerti ötletre vágytok, nézzetek még szét a weboldalunkon, biztos találtok kedvetekre való elképzelést!

Ha bármilyen kérdésetek, kérésetek, észrevételetek vagy ötletetek van, bátran tegyétek fel itt, vagy Facebookon!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon és Pinteresten, ahol további érdekes ötleteket találsz!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0