google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ha van egy kertünk, előbb-utóbb szembesülni fogunk azzal a problémával, hogy bizony közlekednünk kell benne. Azonban nem mindegy, hogy min közlekedünk. Van, aki megelégszik csupán azzal, hogy egyszerű ösvényen megy. Azonban ha te nem tartozol közéjük, akkor nézd meg ezeket a spéci utakat, és meríts belőlük ihletet!

Ha van néhány perced, ülj le egy székre, egy csendes helyre. Lélegezz mélyeket, próbálj kizárni mindent. Megvan?

Akkor most képzelj magad elé egy sima kitaposott utat, ami a kertedbe vezet. Nincsen ott semmi, csak a zöld fű, és a barna kicsit latyakos föld. Most gondolatban szélesítsd ki ezt az utat! Ezután ásd le néhány centivel mélyebbre. Tegyél bele néhány deszkát, szórd le kaviccsal a közbülső részeket.

Készen vagy? Igaz, mennyivel jobban néz ki?

Elkészíteni körülbelül ugyanannyi idő mint az, hogy te ezt most elképzelted. Ha nem túl jó a képzelőerőd, az első ötlet mindjárt meg is mutatja, hogyan mutat ez a valóságban.

1. Egyszerű út, deszkákból

Mint a neve is mutatja, egyszerű út, ami egyszerűen elkészíthető, minimális alapanyagigénnyel. Ha hangulatosabbá akarjuk tenni, merítsünk ötleteket a képről, és ültessük be néhány zöld növénnyel, ami megtöri az egyhangúságot!

kerti út

2. Kerti út, minimális dizájnnal

Ennél egyszerűbbet tényleg nem lehet kitalálni. Csak deszkák kellenek hozzá, és egy kis gyomláló kapa. Igaz ahhoz, hogy jól nézzen ki, nem árt ha a fű is karban van tartva, különben könnyen elnyelheti az utunkat a természet.

kerti út

3. Deszkás út, ha végigmegyek rajta…

Az a jó a deszkából készült kerti utakban, hogy ugyanabból az alapanyagból teljesen eltérő karakterű dolgokat hozhatunk létre.

kerti út

4. Egybefüggő kerti út

Az, hogy ennyire szorosan egymás mellett legyenek a deszkák, nem tűnik egyszerűnek, hiszen összevissza mozoghatnak. A trükk az egészben azonban az, hogy van egy váza, ami gondosan el van temetve és amihez ezt az egészet rögzítették.

kerti út

5. Harmonikus összevisszaság

Nem kell, hogy az utunk kövesse a szabályokat, minden vízszintesen és egy vonalban legyen. Néha jó is kisülhet abból, ha összevisszaság uralkodik abban, amit elkészítünk!

kerti út

6. Rönkszeletek

A rönkszeletek népszerű alapanyagnak számítanak, nincsen ez másképp az utak esetében sem. Figyeljünk rá, hogy megfelelő süllyesztéssel rejtsük el őket, előre ledöngölt, masszív talajba. Ha jobban szeretjük a kavicsos dizájnt hagyjuk kilógni a rönkszeleteket néhány centit és szórjuk meg őket a kaviccsal.

kerti út

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

7. A kőből készült tünde út

Persze nem csak fát, követ is használhatunk az útépítéshez. Igyekezzünk minél laposabb és nagyobb darabokat választani!

kerti út

8. A kombós megoldás

Mint oly’ sok más esetben, itt sem kell letennünk a voksunkat a kő vagy a fa mellett. Létezik átmeneti megoldás! Például ez a faforgáccsal leszórt, kövekkel tűzdelt út.

kerti út

9. Hátsó kertbe nyíló utak

Persze az utunknak nem kell homogénnek lennie mindenhol, vihetünk bele egy kis változatosságot.

kerti út

10. Kacskaringós kavicsok

Nem baj, ha az utunk nem visz nyílegyenesen A-ból B-be, sőt! A kanyarokat ügyesen ki lehet használni egy jól eltalált leanderrel, vagy egyéb virággal.

kerti út

11. Murvás oázis

Szellemes megoldás, ha az utunk nem egy konkrét helyre vezet, hanem egy kicsi kis oázisba, aminek a végén ott vár minket a megnyugvás: egy kerti szék és egy hideg koktél!

kerti út

12. Kerti sarok

Egy unalmas kerti sarkot egyből fel lehet dobni, ráadásul nem is nagy mutatvány. Egyszerűen szórjuk csak szét az apró kavicsot, és nézzük, hogyan lehel új életet az addig élettelen térbe.

kerti út

13. Zen kerti lépő

Az utakat tarkíthatjuk különböző elemekkel, mint például egy ilyen zen falépővel. Azon kívül, hogy hangulatosabbá teszi az utunkat, kényelmi funkcióval is bír, a kavics nem fogja törni a lábunkat.

kerti út

Amennyiben egyéb szuper kerti ötletre vágytok, nézzetek még szét a weboldalunkon, biztos találtok kedvetekre való elképzelést!

Ha bármilyen kérdésetek, kérésetek, észrevételetek vagy ötletetek van, bátran tegyétek fel itt, vagy Facebookon!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon és Pinteresten, ahol további érdekes ötleteket találsz!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0