google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Egy lépcső sokféle lehet. Eljuthatunk vele simán A-ból B-be anélkül, hogy elesnénk, de közben észre sem vesszük, hogy ott van. Aztán ott vannak azok a lépcsők, amikkel szintén elmehetünk a kívánt helyre, mégis stílusosan néznek ki, és kitűnnek a természetes közegükből. Mi ez utóbbiakat mutatjuk most meg Nektek!

Hacsak az ember udvara nem az Alföldön van, vagy nem lapos, akkor előbb-utóbb felvetődik a kérdés, hogy jó lenne egy lépcső a domboldalra. Ha most kinézel az ablakodon, és te is látsz egy csupasz “vásznat”, ami elbírna egy gyönyörű kőlépcsőt, akkor ezt a cikket Neked találták ki!

1. Egyszerű fakeretes lépcső, aprókaviccsal

Jobb fantázianevet nem tudtam neki kitalálni, így maradt a funkcionális leírás. Az egyik legegyszerűbb lépcsőtípus, amit egy kezdő barkács is simán össze tud dobni, ráadásul bármilyen környezetben megállja a helyét. Viszonylag olcsó anyagköltsége miatt sokak kedvence.

kerti lépcsők

Készítsünk az igényeinknek megfelelő méretű fakeretet és ássuk be őket a domboldalba. Figyeljünk az illesztésekre, hogy jól feküdjenek egymáson!

kerti lépcsők

2. Rusztikus lépcső

Ehhez a rusztikus lépcsőhöz már kell egy kis gyakorlat, de aki rakott már három sor téglát egymásra malterrel, az ezzel is el fog boldogulni! A lényeg hogy pontosan mérjük ki, és húzzuk körbe jelölő madzaggal a lépcsőnk körvonalát, különben az egész nagyon könnyen elcsúszhat.

kerti lépcsők

3. Hosszú lépcsők

Ez a lépcsőfajta akkor ideális, amikor hosszan húzódó domboldalon akarunk építkezni. Ide már nem árt, ha van egy kőműves segítségünk, ugyanis ideális esetben szép vízszintes a lépcső teteje, ezt pedig nem mindenki tudja elhúzni, hogy így is nézzen ki.

kerti lépcsők

4. Falépcsők

Nagyon jól néznek ki, de vigyázni kell velük, hogy rendesen odatapadjanak a talajhoz, különben egy nagyobb eső után könnyen eltűnhetnek. Kezdő lépcsőzsonglőröknek is bátran ajánlom!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

kerti lépcsők

5. Lépcső törmelékből

Ha a sziklakert után még mindig van egy rakás kőtörmelék a hátsó udvarodban, akkor azt javaslom, hogy készítsd ebből a lépcsődet. Ha szép zöldövezetbe rakod őket, olyan mintha lenne egy saját Indiana Jones-kalandparkod a hátsó kertedben!

kerti lépcsők

6. Elegáns kőlépcső

Amennyiben olyan szerencsés vagy, hogy sikerül ilyen hatalmas kődarabokat szerezned, ilyen sima felszínnel, kár lenne másra elpazarolni. Ha körbeülteted növényekkel, az maga lesz a csoda!

kerti lépcsők

7. Mozaik lépcső

Az egyszerű betonlépcső némileg feltuningolt változata. Ha van kedved, és elég kitartást, kreativitást érzel magadban, hajrá!

kerti lépcsők

8. Márvány kerti lépcső

A márványtömbök szuperül mutatnak a kertben, főleg ha egy csak egy kissé hepehupás földet kell kiegyenlíteni.

kerti lépcsők

Amennyiben egyéb szuper kerti ötletekre vágytok, nézzetek még szét a weboldalunkon, biztos találtok kedvetekre való elképzelést!

 

Ha bármilyen kérdésetek, kérésetek, észrevételetek vagy ötletetek van, bátran tegyétek fel itt, vagy Facebookon!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon és Pinteresten, ahol további érdekes ötleteket találsz!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0