google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A sikeres fogyókúrához rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk, mégis, mindenki más módszerre esküszik. Van, aki egy kicsit több mozgással ér el csodákat, van, aki csak az étkezés mikéntjét változtatja meg, de olyan is akad, akinek teljes életmódváltásra van szüksége ahhoz, hogy bármilyen eredményt el tudjon érni. 

Az előző részben (lásd: itt) bemutattunk pár tippet a sikeres fogyókúra jegyében, folytassuk, hát még pár apró trükkel a sort

 

1. Az éhség nagy úr, de tehetünk ellene!

Koplalni sose jó. Ha azt gondoljuk, segíthetünk magunkon ezzel a módszerrel, sajnos tévedünk. Nem csak az anyagcsere-folyamatainknak árthatunk ezzel, de nehezebben tudjuk a későbbiek során megállni azt, hogy mindent felfaljunk, ami az utunkba kerül, kalóriatartalmától függetlenül.
Az éhség- problémát kiküszöbölhetjük apróbb, egészséges rágcsálnivalókkal, mint például a főtt tojás, a görög joghurt, egy maroknyi mazsola. Tűzoltásra kiválóak egytől egyik, és így elkerülhető a túlzott kalóriabevitel is.

Tippek a sikeres fogyókúrához- 2. rész, étkezés

 

2. Egy falat mínusz

A főbb étkezésekkor alapjáraton is szükséges figyelni a mennyiséget. Még nagyobb előrelépést jelenthet az, ha egy-egy falattal kevesebbet fogyasztunk az ebédünkből, vacsoránkból. Ha csak ezt a módszert alkalmazzuk, akkor is elképesztő eredményeket érhetünk el rövid időn belül.

 

3. Csípős ételek

Nem mindenki szereti a csípős ételeket. Akik viszont odáig vannak az indiai vagy mexikói konyháért, és épp diétáznak, imádni fogják a következő tippet.
A csípős ételekben mind megtalálható a kapszaicin nevű anyag, amely- csakúgy, mint a csokoládé- megnöveli az endorfin- termelést az agyban, amely nem csak a jó kedvért, közérzetért felelős, de teltségérzetet is okozhat, ami kifejezetten előnyös minden fogyókúrázó számára.

Tippek a sikeres fogyókúrához- 2. rész, étkezés

 

4. Az étkezés tempója

Fontos, hogy megfelelő időt szánjunk az étkezésre. Könnyen felszaladhat pár kiló, ha nagyon gyorsan és sokat eszünk, ugyanis, az agynak ilyenkor nincs ideje továbbítani a szervezet felé az infót, miszerint jóllaktunk. Az időt is húzhatjuk és az emésztést is segíthetjük azzal, ha jó alaposan megrágjuk a falatokat.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Amennyiben különböző okok miatt csak meghatározott időben tudunk ebédelni, próbáljunk inkább a nap folyamán kisebb adagokat, falatokat magunkhoz venni, ahelyett, hogy ,,gyorsan feltöltjük magunkat” az ebédszünetben. Ha csak naponta egyszer tudjuk megteremteni magunknak a nyugodt légkört az étkezéshez, mindenképpen tegyük meg! Próbáljuk kikapcsolódásként és nem szükséglet- kielégítésként megélni az étkezéseket.

Tippek a sikeres fogyókúrához- 2. rész, étkezés

 

 

5. Légzőgyakorlat

Egy nagy sóhajjal úgy érezhetjük, minden stresszt és gondot kiküldtünk magunkból. Ám nem csak a fejet tisztíthatja ki egy-egy nagyobb levegővétel, hanem még az éhséget is elveheti. Persze, ez nem azt jelenti, hogy tulajdonképpen megtöltöttük a gyomrunkat levegővel, és nem vagyunk már éhesek! A stressz az, ami a túlevés vagy a fogyókúra megszegésének útjára terelhet minket. Éppen ezért, egy mély, ,,ki a rosszat, be a jót” sóhajjal megakadályozhatjuk, hogy a stressz átvegye tőlünk az irányítást.

 

6. A konyha nem ellenség

Tippek a sikeres fogyókúrához- 2. rész, étkezés

 

A rendszeres főzésnek számos előnye van:

  • pontosan tudjuk az összetételeket;
  • nem található az ételben annyi káros anyag, ami egy készételben fellelhető;
  • saját ízlésünkre alakíthatjuk az ételeket;
  • könnyebben számolhatjuk a kalóriákat.

Mindenki maga tudja csak eldönteni, hogy milyen időközönként tudja megvalósítani a otthon- főzést. Naponta, kétnaponta is megrohamozhatjuk a konyhát, de ha túl sűrű az időbeosztásunk, jó módszernek bizonyulhat az is, ha a vasárnap egy részét rászánjuk arra, hogy néhány napra előre elkészítjük az ételeket, amiket fogyasztáskor csak előkészíteni, megmelegíteni kell majd.

 

Ötletmánia Facebook

Még több érdekes témáért, ötletekért és tippekért látogass el az Ötletmánia Facebook- oldalára.

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0