google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A szívószál újrahasznosítás témakörben, második cikkünkben (első cikk itt) bemutatjuk, hogy karkötőkön és nyakláncokon kívül milyen három másik dekorcikket készíthetünk otthon.

 

1. Váza, tolltartó

Hozzávalók:

  • konzervdoboz vagy üvegedény
  • ragasztópisztoly vagy folyékony ragasztó
  • olló
  • szívószálak

Elkészítés:

Egyszerűen ragasszuk körbe a választott konzervdobozt vagy üvegedényt a méretre vágott szívószálakkal, és már kész is az egyedi, hangulatos dísz.

Íme, pár tipp:

vázavázaváza

 

2. Ajtódísz

Felidézhetjük vele a nyarat (hasonlóképpen, mint itt), de karácsonyi kiadásban is elkészíthetjük- csak a szín-összeállításon múlik minden.

szívószál ajtódísz

 

Az absztraktabb formákat kedvelők kipróbálhatnak különböző geometriai alakzatokat is létrehozni:

szívószál geo

 

Sőt, ha az ajtódíszek már kész vannak, csinálhatunk egy színes spirált akár a kertbe, akár a verandára, de éppen a szobába, ablakra is:

szívószál spirál

 

Ha a falra szeretnénk valami egyedi, kreatív díszt alkotni, készíthetünk egy vonaltérképet, így:

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

szívószál-térkép

Ehhez használjunk hajlítható szívószálakat. Illesszük össze a végeket, ha kell, ragasztót is használhatunk, hogy még strapabíróbb legyen, és már akár tehetjük is a falra.

 

3. Papucs

papucs

Igen, jól látjuk. Papucsot is készíthetünk használt szívószálakból. A munkafolyamat kicsit hasonló, mint a vasalt szívószálakból készült karkötőé. A következőkre lesz szükségünk az elkészítéshez:

  • szívószál;
  • sütőpapír;
  • vasaló;
  • ragasztó;
  • olló.

Válasszunk ki magunknak jó pár tetszőleges színű szívószálat. Nem árt, ha előzetesen lemérjük talpunkat széltében és hosszában is, hogy megbizonyosodhassunk arról, hogy minden tekintetben megfelelő méretű papucsot kapjunk. Rakjuk szorosan egymás mellé a szálakat a sütőpapíron, majd a papír másik felét hajtsuk rá a műanyagra. A vasalót állítsuk be a legmagasabb hőfokra és húzzuk végig párszor, addig, amíg kilapulnak és összeragadnak a szálak. Ezután vágjuk papucs formájúra az alapot.

A híd elkészítéséhez mérjük meg a lábfejünket, és az előzőkhöz hasonlóan válasszunk színt, majd vasaljuk ki a szálakat. Mindezek után rögzítsük ragasztóval a talphoz az elkészült hidat, majd hagyjuk száradni.

Tetszőlegesen díszíthetjük tovább virágokkal, vagy egyéb mini dekorációval.

Strapabíróbbá úgy tehetjük a papucsot, ha több rétegből készítjük a talpát- csak vasaljunk, vágjunk formára és ragasszunk annyi réteget, amennyit jónak látunk. Rengeteg színben el lehet készíteni, a vállalkozókedvűek pedig a formát is variálhatják.

papucs

 

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0