google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A jegyzetfüzet vagy a határidőnapló ma már nem hiányozhat egy táskából vagy íróasztalról sem. Számoljunk le az unalmas füzet borítókkal! Öltöztessük fel kedvünkre való stílusban, egyszerű technikával noteszunkat, hogy aztán minden alkalommal örömmel vegyük kézbe. 

Az előző részben (elérhető itt) bemutattuk, hogyan lehet az ősz és a tél színeibe öltöztetni noteszeinket; most lássuk, hogyan készítsünk tavaszi és nyári hangulatot keltő füzet borítókat.

 

Alapanyagok, kellékek:

  • spirálos natúr notesz 10×15 cm-es;
  • olló;
  • TAVASZ: mintás csomagolópapír, arany színű öntapadós fólia (10×20 centiméteres), decoupage vagy tapétaragasztó;
  • NYÁR: életkép- mintás textília, ragasztóspray vagy kétoldalú ragasztószalag, apró gyöngyök, flitterek, színes ceruza.

Borítódíszítés a négy évszak hangulatában

 

Klasszikus tavaszi üdeség

Hangolódás az iskolára: füzet- 2. rész

A csomagolópapírból szabjunk két, 11×17 centiméteres téglalapot. A borítót és az egyik papírdarab hátoldalát kenjük át decoupage ragasztóval, simítsuk a lapot a borítóra, a túllógó széleket pedig belülre hajtva ragasszuk le. Végül a papírlap felületét is kenjük át ragasztóval, hogy tökéletesen rásimuljon a füzet táblájára. Ugyanígy készítsük el a hátsó borítót is.
Az arany fóliából vágjunk négy, 2×5 centis és két 1,5×17 centiméteres darabot. A hosszabb csíkokat ragasszuk közvetlenül a spirálozás mellé, a végeket hajtsuk belülre. A kisebb téglalapokat pedig átlósan a füzet sarkaira úgy, hogy a hosszú oldal közepe pontosan a sarokra illeszkedjen. Végül simítsuk a túllógó sarkokat a borító belsejére.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

 

Bohém nyári vakáció

Hangolódás az iskolára: füzet- 2. rész

A mintás textilből szabjunk a borítónál körben 1 centiméterrel nagyobb téglalapot. (A kiválasztott motívumot próbáljuk az anyagdarab közepére igazítani.) A figurákat ki is színezhetjük vagy flitterekkel és gyöngyökkel díszíthetjük, így szinte életre kel a textilre nyomott jelenet. Az anyag bal széléből hajtsunk vissza 1 cm-t és vasaljuk le. A textília hátoldalát fújjuk be ragasztóspray-vel, a visszahajtott szélt igazítsuk a spirál mellé, és simítsuk az anyagot a borítóra. A széleket ragasszuk belülre, és a borítónál körben, 2 mm-rel kisebb papírlapot ráragasztva takarjuk el.

 

Hangolódás az iskolára: füzet- 2. részHangolódás az iskolára: füzet- 2. rész

 

 

Ha maradt még fölösleges textilünk vagy más ruhaanyagunk, esetleg tele van a szekrény kinőtt ruhákkal, de a füzetek már kaptak új ,,köntöst”, szemezgessünk az alábbi tippek közül is: 

10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához

Még 5 tipp a régi ruhák újrahasznosításához

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0