google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A sikeres fogyókúrához rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk, mégis, mindenki más módszerre esküszik. Van, aki egy kicsit több mozgással ér el csodákat, van, aki csak az étrendjét változtatja meg, de olyan is akad, akinek teljes életmód váltásra van szüksége ahhoz, hogy bármilyen eredményt el tudjon érni. 

Az előző részben (lásd: itt) bemutattunk pár tippet a sikeres fogyókúra jegyében az étkezésben, folytassuk, hát még pár apró trükkel a sort!

 

1. Edzés utáni étkezés

Nem szabad beleesnünk abba a hibába, hogy egy kiadós edzés után a ,,megérdemlem” filozófiát alkalmazzuk, és ezért ,,megajándékozzuk” magunkat egy kalóriabombával. Kikerülhetjük ezt a csapdát azzal, ha nem pörgetjük maximumra az edzés intenzitását, ezzel nem érezzük úgy, hogy rengeteg kalóriára van szükségünk a későbbiekre. Könnyen visszaszedhetjük a kemény munkával elégetett kalóriát, ha nem figyelünk oda megfelelően magunkra.

Tippek a sikeres fogyókúrához- 3. rész, életmód

 

2. Folyadékbevitel

A megfelelő folyadékpótlás nem csak akkor fontos, amikor edzés közben, izzadás útján veszít szervezetünk folyadékot. Általánosságban is nagy szerepe lehet az ivásnak, hiszen mindennemű folyadék képes eltelíteni az embert, így az éhségérzet is megszűnik. A lehető legjobb folyadék értelemszerűen a víz, ám ha túl egyhangúnak tartjuk, ízesítsük gyümölcsökkel, mentával, fahéjjal!

Tippek a sikeres fogyókúrához- 3. rész, életmód

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

 

3. A leves fontos! Ne hagyjuk ki!

Nem véletlen, hogy az étkezések során az első fogás a leves. Ha kihagyjuk, és rögtön a főételhez ugrunk, sokkal több kalóriát vihetünk be a szervezetünkbe, mint szeretnénk. Ellenben, ha egy alacsonyabb kalóriatartalmú zöldséglevessel kezdjük az ebédet, máris kevesebbet fogunk tudni fogyasztani más ételekből.

 

 

4. Csapjuk be az éhséghormont

Teljesen mindegy, mennyire keményen dolgozunk azon, hogy egészségesen éljünk, akármikor ránk törhet egy éhségroham. Ezt a különböző éhséghormonok okozzák, többek közt a ghrelin. Kivédeni ennek a működését úgy tudjuk, ha kis időközönként eszünk pár falatot valamiből. Ha a szénhidrátot teljesen kivonjuk az étrendünkből, azzal még nehezebbé tehetjük a diétánkat, ugyanis a szénhidrát- hiány hozzájárul az éhségérzet növekedéséhez.

 

 

5. Étkezési napló

Tippek a sikeres fogyókúrához- 3. rész, életmód

Sokan szükséges rosszként fogják fel az étkezési napló vezetését, ám ha tényleg komolyan vesszük, meglesz az eredménye. Ha lejegyezzük, hogy a nap során miből, mennyit fogyasztottunk, majd a kalóriákat is hozzáírjuk, máris kézzel foghatóvá válik az elmélet, és könnyebben észre tudjuk venni a hibákat, korrigálni tudjuk a mennyiséget, minőséget is. Kiegészíthetjük a jegyzetet a különböző étkezések utáni lelki állapotunkkal is, így könnyen rájöhetünk arra, hogy bizonyos ételek jót tesznek-e hangulatunknak, kedélyállapotunknak, vagy ideje megszabadulni néhány hozzávalótól.

 

Ötletmánia Facebook

Még több érdekes témáért, ötletekért és tippekért látogass el az Ötletmánia Facebook- oldalára.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0