google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A szerelem és pénz viszonya mindig kardinális pont egy kapcsolatban. Habár a Valentin-nap a szerelemről szól, és jó esetben az önfeledt boldogságról, érdekes kimutatásokat lehet találni arról, hogy miként viszonyulnak egymáshoz a szerelmesek a pénzzel kapcsolatban.

Több statisztika is napvilágot látott, ezek közül megosztok Veletek néhány érdekes adatot!

A szerelem és a pénz

A nőknek fontosabb az anyagi biztonság

A Salary.com felmérése szerint a férfiak 23%-át, és a nők 41%-át érdekelte egy kapcsolat kezdetén, hogy mennyit keres a másik.

A férfiak 5%-a, és a nők 14%-a szakított már azért, mert a másik nem keresett eleget.

A férfiak és a nők 4-4%-a szakított már azért, mert a másik túl sokat keresett. (“Nem azért szakítottam vele, amiért sokat keresett, hanem azért, mert úgy bánt velem, mint egy alkalmazottjával”- mondta egy férfi.)

Érdekes megfigyelni, hogy az arányok nincsenek olyan messze egymástól, tehát nem pusztán női vonás az anyagiasság. Bár a mai felfogás szerint még mindig sok esetben a „férfi dolga eltartani a nőt” mentalitás ébl, ez egyre inkább kezd elhalványodni, nemcsak a női egyenjogúság, hanem a kiegyenlítettebb bérek miatt is. (ár ez a mondat kicsit ellentmondásosnak tűnhet, de szubjektív, hogy az egyenjogúság következménye a kiegyenlítettebb bér, vagy másé.)

A szerelem és a pénz

Megoszlik, hogy a szerelemben kinek, mi a fontos!

A férfiak 64%-a és a nők 35%-a támogatná, hogy a párja főállású anya/apa legyen és otthon maradjon. A nők 34%-a azonban egyáltalán nem támogatná, hogy a férje otthon maradjon, amíg ő dolgozik. (“Nehéz lenne rá férfiként nézni.”)

“Mi a legfontosabb egy szerelmi kapcsolatban?” Férfiak 1,4%-ánál a másik anyagi helyzete, 9%-ánál a partner kinézete és a maradék pedig a személyiséget jelölte meg, mint legfontosabb tényezőt. A nőknél ez 1,4% és 1,7% volt, a maradék itt is a személyiség volt. Ezek alapján (ha hihetünk a statisztikának) tényleg a belső értékek a legfontosabbak egy nőnél, míg a férfiaknál már a kinézet is elcsíp majdnem tíz százalékot.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A Discover felmérése szerint a kapcsolat elején az emberek 40%-a a kaland és a szórakozás miatt lépett bele a kapcsolatba, a másik kinézete miatt 29% döntött, a pénzügyi stabilitást 14% jelölte meg, a családalapítást mint célt pedig 12%.

A későbbiekben a pénzügyi stabilitás az élre ugrott 59%-kal, majd a jegyeseknél már 82% volt az, aki ezt nevezte meg, mint legfontosabb tényezőt.

Vagyis amíg az első randin kevésbé volt fontos, hogy a másik mennyit keres és mennyire stabil az állása, ez egyre fontosabb lett a későbbiekben, sőt ez lett a legfontosabb, ahogy egyre komolyodott a kapcsolat.

A szerelem és a pénz

Új-Zélandon is érdekes a helyzet

Az új-zélandi férfiak 4, és a nők 8%-a randizna valakivel csak a pénze miatt.

A férfiak 80, és a nők 30%-a szerint nem fontos, hogy mennyit keres a másik.

A férfiak 92, és a nők 25%-a házasodna össze valakivel, aki kevesebbet keres nála.

A szerelem és a pénz

Az emberek sok pénzt költenek Valentin-napon

Az átlag amerikaiak 55%-a tartja számon ezt az ünnepet, ők pedig átlag 146,84 dollárt (kb. 41 ezer forintot) költenek el ezen a napon.

Ez össznemzeti szinten 19,7 milliárd dollár. Ebből 1,7 milliárd megy édességre, 4,5 milliárd étteremre. Nem meglepő módon a huszonévesek többet költenek ezen a napon, mint az idősebbek és az idősebbek kevesebb pénzt áldoznak plüss szívekre és édességre, helyette inkább vacsorát, mozit és egyéb programokat választanak. Sajnos magyar statisztikáról ezügyben nem olvasni, pedig érdekes lenne megfigyelni a számokat.

Ti mit gondoltok erről, Nektek mennyire számít az, hogy a partneretek jól keressen?

 

Forrás: kiszamolo.hu

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0