google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A pinata manapság már elengedhetetlen szülinapi kellék egy gyerek életében. Az igazság azonban az, hogy a felnőttek is ugyanúgy élvezik az ilyesmit sőt, nyugodtan elmondhatjuk hogy a felnőttek imádják újraélni a gyerekkorukat.

Amennyiben rendelni szeretnénk egy ilyen cukrokkal és csokikkal töltött alkalmatosságot, úgy készüljetek fel rá, hogy nem lesz olcsó mulatság. Természetesen akinek nincs ideje elpepecselni és még meg is engedheti magának, az természetes, hogy másokkal készítteti el, ezzel nincs is semmi gond.

Akik viszont nem szeretnék kifosztani a pénztárcájukat egy szülinapi party miatt, azoknak tökéletes megoldást jelenthet egy saját kézzel elkészített pinata.

Nekem is ki lett adva már egyszer a feladat mint általában mindig, hogy hozzak össze egy spongyabobos pinata-t. Törtem is rajta a fejemet hogy miképpen tudnám én ezt megoldani. Akkoriban én balga nem is gondoltam rá, hogy utána kéne járni az interneten, pedig számos ötletet találtam volna. Kicsit tehát bogarásztam és találtam is pár ötletet, melyet most megosztanék veletek. A végén majd megmutatom az én saját kútfőből készített Spongyabobomat is, de előbb jöjjenek a hivatalosabb ütlegelni valók.

Kerek formájú pinata

Ez a legegyszerűbb forma, amelyet megvalósíthatunk, ugyanis a formánk alapját egy lufi adja. Kell hozzá még csiriz, cafatokra tépett vagy vágott újságpapír, jó erős madzag, krepp papír valamint olló és ragasztó.
A csiriz elkészítése igazán egyszerű, nem kell hozzá más mint liszt és víz 1:2-es arányban. Ezeket csomómentesre össze kell keverni és már kész is a kötőanyag.

Fújd fel a lufit, majd keres egy tálat ami pont akkora, hogy bele tudod állítani a felfújt lufit. Azután jöhet a csiriz és a sok újságpapír. Vághatod csíkokra is az újságpapírt, így akkor azokat belemártva a csirizbe kell feltenni a lufira. Ha viszont cafatokra szeded, akkor először egy ecsettel vékonyan csirizezd be a lufit, majd kezd el feltapasztani az újságpapírokat. A tetején hagyj egy kb. 4-5 cm átmérőjű kört, hogy később bele lehessen rakni az édességet. Azután jöhet még egy adag csiriz, majd még újságpapír. A lényeg, hogy mindig hagyj száradási időt, de olyan vastagra rétegezed, ahogyan szeretnéd. Maximum kicsit nehezebb lesz szétverni, de a gyerekeknek amúgy sem árt egy kis testmozgás.

Ha az egész megszáradt, akkor szúrd ki a lufit és szedd ki a formából. Ezután már csak a díszítés van hátra. Vágj csíkokat a krepp papírtól, majd ragaszd fel, aztán már csak tele kell tömni édességgel, meg mehet bele egy kis konfetti is a hangulat kedvéért. A lyukat vastag csíkokra vágott és begyűrt krepp papírral tudod betömni.

pinata

Néhány további kerek formából készíthető pinata ötlet.

pinata

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

pinata

pinata

pinata

Saját kútfős Spongyabob

Törtem a fejem, hogy a csudába lehet összehozni egy szögletes alakú pinatat. Természetesen lufiból nem lehet, mert az kerek és elég furán nézne ki egy kerek Spongyabob Kockanadrág. Aztán kicsit körbenézelődtem a lakásban és találtam egy üres kartondobozt. Nem is kellett több, egyből nekiestem. Megrajzoltam és kivágtam a Spongyabob testét, de éreztem, hogy a karton egy kicsit vastag lesz, így ecset segítségével jól bevizeztem, majd a súlyomat bevetve jól lelapogattam a kartont, így jóval vékonyabb és rugalmasabb lett, ez a szétverésnél jól jött.

Én is használtam csirizt, de mivel alapból a karton anyaga adta a testet, így újságpapírra nem volt szükségem, csupán az oldalait ragasztottam össze a csiriz segítségével. Aztán mivel én mindig elpakolgatok ezt-azt, hungarocellből kifaragtam a barátunk orrát és kezeit. Az ing ujjrészét is vizes kartonból hajlítottam, majd csirizzel ragasztottam. Aztán volt még a lakásban fekete színű habszivacs, abból lettek a lábak, természetesen madzaggal összekötve. Aztán már csak rajzolni és festeni kellett. A kezén lógó madzagokat összekötöttem a fő madzaggal, ami tartja az egészet, mert féltem, hogy a nagy súly miatt a tető fogja megadni magát először.

Azt hiszem büszke lehetek magamra, mert a két heti munkámat körülbelül 5-6 percig tartott szétverniük, ilyen sokáig ellen tudott állni egy tömör fa seprűnyél támadásainak.

pinata

Egész jól sikerül nem? A saját ötletek szoktak beválni a legjobban, úgyhogy nyugodtan keresgéljetek az ötletek között és aztán módosítsátok, alakítsátok át, hogy minél személyesebb legyen.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0