google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Egy vállalkozó kedvű és ügyes kezű háziasszony- akár a család férfitagjainak bevonásával- csodákra képes, ha a lakás házilag történő átalakításáról, kisebb hibák javításáról van szó. Főleg akkor, ha van megfelelő eszköz, amivel egyszerűen és gyorsan megy a munka. 

 

Új lakásunk belső tereinek kialakításához, vagy egy nagyobb felújításhoz általában valamennyien hatalmas lendülettel, számtalan elképzeléssel, ötlettel, és némi aggodalommal fogunk neki. A fürdőszoba és a konyha különösen problémás terület, hiszen a hidegburkolatot- csempét és kőpadlót- nem olyan könnyű cserélni, javítani, ha esetleg nem a terveink szerint alakulnak a dolgok.

Fugafestés, hibajavítás házilag- egyszerűenFugafestés, hibajavítás házilag- egyszerűen

A burkolólapok pontos elhelyezése és ragasztása után jön a legkényesebb művelet, a fugázás, amelynél a legnagyobb odafigyelés ellenére is előfordulhatnak apróbb szépséghibák, például foltosodás, vagy színbeli eltérés.
És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy az évek során a rendszeres és gondos takarítás ellenére is előfordul, hogy megváltozik, megkopik a fuga színe, a takarítószerek foltot hagynak rajtuk. A nedves és nem megfelelően szellőző helyiségeknél különösen gyakran tapasztalható a penészedés problémája, még ha csak a fugacsíkokban is, amelyek eltüntetése ráadásul speciális vegyszereket is igényel. De nem reménytelen a helyzet és még mesteremberre sincs feltétlenül szükség!

Miután alaposan megtisztítottuk a fugákat, jöhet a szépészeti beavatkozás, amivel tán még szebbé is tehetjük csempézett felületeinket, mint amilyen új korukban voltak.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Fugafestés, hibajavítás házilag- egyszerűenFugafestés, hibajavítás házilag- egyszerűen

A fugák házilagos felújítására és az újonnan burkolt falak, padlók kisebb hibáinak eltüntetésére fejlesztették ki a fugakezelő festéket. Ezzel az anyaggal szakember bevonása nélkül is elvégezhetjük a szükséges javításokat, elfeledhetjük a foltokat, színeltéréseket. A 26 színben kapható festék lehetővé teszi, hogy hangulatában is megváltoztassuk fürdőszobánkat, konyhánkat- legyen a burkolat égetett klinker, kő- porcelán, terrakotta, márvány, gránit, üveg- vagy akár márványmozaik. 

Fugafestés, hibajavítás házilag- egyszerűen

A szivacsfejjel ellátott műanyag tubussal rövid idő alatt átkenhetjük a padló- és faburkolat fugáit. Vegyük figyelembe, hogy csak akkor lesz eredményes a munkánk, ha a fuga eredeti színével megegyező vagy annál sötétebb tónusú festéket használunk. Ha mégis világosítani szeretnénk a fugákat, legalább 3-szor, 4-szer ismételjük meg a műveletet. 

Fugafestés, hibajavítás házilag- egyszerűen

Kizárólag tökéletesen megszilárdult, száraz felületre használjuk a fugakezelőt, és csak olyan falrészeken, amelyek nincsenek kitéve állandó nedvességnek, azaz ne alkalmazzuk például medencékben. 

 

 

További lakásfelújítással, tisztítással kapcsolatos cikkeink:

Penész itt is, ott is- háztartási tudnivalók

8 hiba a takarítás terén

10 fürdőszoba praktika, ami megkönnyítheti életünket

 

 

 

 

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0