google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A kézzel készült húsvéti dekorációk sokkal szívhez szólóbbak, és talán tartósabbak is, mint a boltban kapható többi termék. Azonban joggal tehetnénk fel a kérdést: mikor is igazán jó egy húsvéti dekoráció?

Hogy meg is válaszoljam a kérdést: azok, amiket a legkönnyebben elkészítünk, és a legnagyobb örömünket leljük benne. Mindegy, hogy asztali díszről, bejárati ajtóra aggasztott koszorúról, vagy tojáskosárról van szó, a lényeg, hogy a gyerekeddel, vagy a pároddal együtt készítsétek el.

Persze mindezek mellett fontos az is, hogy passzoljon a ház/lakás hangulatához. Furcsa is lenne, ha egy modern, letisztult fehér lakásba egy rusztikus, színes koszorút tennél, igaz?

Próbáltam olyan listát összeállítani, ami tartalmaz mindenfélét, a vintage-től elkezdve a fényűzőn keresztül a rusztikus, kedves darabokig.

1. Egyszerű tojásdísz egy kis csavarral

A képen műanyag tojás szerepel, de jó ihletet adhat: ha van egy erősebb héjú tojásunk, óvatosan szedjük le a héját az egyik oldalról, kössünk rá egy zsinórt, és ültessünk bele valamilyen porcelán állatkát!

 

húsvéti dekoráció

2. Modern tojásdekoráció

A letisztult, modern otthonokba jól illenek a fekete fehér tojások. Kellően kontrasztosak ahhoz, hogy ne üssenek el a dizájntól!

húsvéti dekoráció

3. Vintage hangulat

A vintage-s, békebeli hangulat az otthonos vidéki házak sajátossága, ahová nagyon jól passzolnak a halvány színek.

húsvéti dekoráció

4. Színes kövek

Ezeket az egyszerű, átlátszó, boltban is kapható köveket felaggathatjuk szinte bárhová, de ki is egészíthetjük valami egyedi, kézzel készült csecsebecsével.

húsvéti dekoráció

5. Egyszerű tojástartó

Mi sem egyszerűbb, mint kézzel festett tojásokat tenni egy porcelántálba?! Ha tehetjük, használjunk minél több, változatos színt és kísérletezzünk a formákkal. Ami nem sikerült azt tehetjük alulra.

húsvéti dekoráció

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

6. Vidám giccsesség

Ha unjuk az egyszínű tojásokat, vághatunk ki papírból különböző motívumokat, amiket aztán rá tudunk ragasztani. Ezzel bármilyen színű tojás egyedivé varázsolható!

húsvéti dekoráció

7. Rusztikus húsvéti dekoráció

Ebben a dekorációban minden benne van, amitől húsvét a húsvét: színes virág, barkaágak, fából faragott, nyúlalakú tartó. Ezek azonban leginkább egy rusztikusabb otthonban érvényesülhetnek, ahol több fa és növény is található.

húsvéti dekoráció

8. Húsvéti nyúl gyerekeknek

Ha kialakítunk a srácoknak egy húsvéti játszósarkot, elválaszthatjuk ezzel a frappáns táblával. Így vihetik a barátaikat is a sarokba, a felnőttek pedig addig koccinthatnak egy vermuttal!

húsvéti dekoráció

9. Szuper ajtódísz

A színes tojásokból készült koszorú nagyszerű ötlet lehet ajtódísznek. Főleg fehér ajtókra illenek jobban a vidám színek, így kellő kontrasztot teremtenek.

húsvéti dekoráció

10. Cuki nyúl kicsiknek

A gyerekek szobájának ajtajára is rakhatunk húsvéttal kapcsolatos tárgyakat, hogy őket is jobban átjárja a szellem. Egy kis varrótudással készíthetünk mi magunk is, szinte bármilyen ruhaanyagból!

húsvéti dekoráció

Amennyiben egyéb húsvéti ötletre vágytok, látogassatok el weblapunkra, biztos találtok kedvetekre való elképzelést!

 

Ha bármilyen kérdésetek, kérésetek, észrevételetek vagy ötletetek van, bátran tegyétek fel itt, vagy Facebookon!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon és Pinteresten, ahol további érdekes ötleteket találsz!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0