google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ahol gyermek van a családban, a lufi szinte kötelező háztartási kellék. Egy lufival a gyerkőc elég sokáig eljátszik, így nekünk van időnk a házimunkára. A lufi azonban számos más területen is hasznos lehet.

Emlékszem gyerekkoromban, amikor a nővéremmel kaptunk a szüleinktől egy-egy lufit, mindig az enyémmel kellett labdázni. Aztán az természetesen kidurrant, hiszen ha két gyerek nyüstöli, nem bírja sokáig. Na de ezután nem folytattuk ám a játékot az ő lufijával! Arra vigyázni kellett, nehogy kidurranjon! A kis csaló! De szerintem nincs olyan testvérpár, aki kicsi korában ne ölné egymást.

A lufikra visszatérve nem is gondolnátok, hogy mennyi mindenre használható. A következőkben összeszedtem egy pár érdekes ötletet, melyet lufiból alkottak meg.

Lufi virágok

Egy szülinapi zsúrra tökéletes dekoráció, ráadásul egyszerű is elkészíteni. Megtöltheted héliummal is és akkor már ballagási ajándékként is szerepelhet. De rengeteg más jeles alkalom díszítőeleme lehet. Mondjuk ha nem élénk, hanem pasztell színekből készítjük el, az esküvői dekoráció része is lehet ez a szép lufivirág.

lufi

Antistressz labda egyszerűen

Az biztos, hogy már mindenki találkozott ilyen lisztből vagy homokból készült formázható lufifigurákkal, ezeket főleg gyereknapi vásárokban, rendezvényeken lehet kapni. Nekem is volt egy ilyenem és azon versenyeztünk, hogy ki tud furább arcot csinálni neki. Amellett, hogy gyerekeknek is kiváló szórakozás, a felnőttek számára antistressz labdaként is funkcionál. Igazából nincs is másra szükség, mint egy lufira, lisztre vagy finom homokra, és egy kis fonalra, ha hajat is szeretnénk neki csinálni.

lufi

A legerősebb ember

Húsvét közeledtével becsempésztem egy farsangi jelmezt is, melynek lufiból készül a kiegészítője. A kép szerintem önmagáért beszél. Sajnos itt Magyarországon még nem nagyon ünneplik a halloween-t, de még arra is megfelelő jelmez lenne, a lufik pedig elég élethű súlyok.

lufi

Légpárnás lebegő hajó

A gyerekeknél ez biztos nagy siker lesz, hiszen ami repül azon már alapból csak ámulnak és bámulnak. Nincs másra szükség hozzá, mint egy régi CD lemezre, egy lufira, egy mosogató flakon kupakjára, egy kis ragasztópisztolyra, papírra és egy rajzszögre. Az elkészítése sem bonyolult, szerintem mindenképp érdemes kipróbálni, már csak puszta kíváncsiságból is, hogy tényleg működik-e.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

lufi

Ehető cukortál

Úgy gondoltam egy kicsit kedveskedek azoknak is, akik szeretnek nassolni ahogy én is. Naná, hogy az elkészítéshez lufira is szükségünk lesz. Az elkészítése sem bonyolult, csupán cukorra és kukorica szirupra van szükség ezeket összeforralni egy lábasban, majd színezheted kedved szerint. Egy tálba állított vízzel teli lufira kell borítani ezt a masszát. Azért szükséges, hogy a lufi vízzel legyen tele, mert így a massza egyből ki tud hűlni és nem lyukasztja ki a lufinkat. A képet látva már is el kezdett csorogni a nyálam egy ilyen cukortálra.

lufi

Konfettiágyú

Természetesen a szilveszter már elmúlt, de egy szülinapi partin is nyugodtan lehet konfettiket lődözni. Szilveszterkor én is vásároltam a kisfiamnak konfettiágyút, de hát hogy úgy mondjam arcátlanul magas árat kérnek érte és alig van benne konfetti. Ez a konfettiágyú azonban fillérekből összehozható. Nincs másra szükség mint egy WC gurigára, egy lufira, némi díszítésre és emiatt ragasztóra, valamint a beletöltött konfettire. Pofonegyszerű elkészíteni, és annyi konfettit tömünk bele, amennyit csak akarunk, valamint után tölthető!

lufi

Húsvéti tojások

Ha már közeledünk a tavaszhoz és a húsvéthoz, hoztam nektek egy húsvéti dekorációt, melyet lufi és fonal segítségével lehet kreálni. Nem kell más hozzá, mint egy adag mini lufi, olyan színű fonal vagy goblen cérna, amilyet szeretnél és egy adag ragasztóra. A ragasztót keverd össze vízzel, majd áztass bele egy adag fonalat, vagy goblen cérnát, majd a felfújt mini lufit tekerd be vele össze-vissza hálózva. Aztán jöhet a következő adag áztatott fonal, és ezt addig ismételd, amíg úgy nem érzed, hogy elég sűrűn be van hálózva a lufi. Ezután hagyd megszáradni és megkötni, majd pedig a lufit kipukkasztva szedd ki a kész formából. Már csak egy szép szalaggal kell átkötni és készen is van a szép dekorációnk.

lufi

Amennyiben megmozgatták a fantáziádat ezek az ötletek nézz körül az oldalon és szemezgess a többi kreatív tevékenység közül.

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0