google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Minden otthonnak van egy úgynevezett ,,gyűjtőkupaca”, amely az a pont a konyhaasztalon, vagy szekrénypolcon, ahova a levelek, kulcsok, szórólapok, kuponok, és hasonló dolgok kerülnek. Hasznos faldekorációk felszerelésével nem csak azt előzhetjük meg, hogy esetleg fontosabb dolgainknak lába keljen, hanem az összképet is javíthatjuk egy rendezett, letisztult előtérrel. 

Ha egy nagyobb üres hézag van a falon, készíthetünk egy egész elosztó- központot, de apróbb, hétköznapi tárgyakat is felhasználhatunk, hogy megkönnyítsük saját és családunk mindennapjait.

 

1. Pegboard használata

A pegboard, vagyis a lyukakkal ellátott tábla egyszerű megoldást nyújt egy fali rendszer kiépítéséhez. Akár irodai írószerek számára hozzuk létre ezt az elosztó- központot, akár otthon, a táblát könnyedén módosíthatjuk az igényeknek megfelelően. Ha egy kis színt szeretnénk adni a táblának, vagy különböző alkatrészeinek, használjunk festékszórót vagy dekortapaszt.

Pegboard használata - Hasznos faldekorációk

 

Az egyszerűbb, letisztultabb dizájnt kedvelők kevesebb színt, minimalista tárolórészeket, egyszerű formákat használjanak fel a díszítéshez.

Pegboard használata - Hasznos faldekorációk

 

Ha éppen van kéznél vastagabb és vékonyabb falap, fúró, és polcokká alakítható farudak, vékony hengerek, saját kezűleg is elkészíthetjük. Nincs más dolgunk, csak kimérni a megfelelő távolságokat és méreteket, kifúrni a lyukakat, és már használhatjuk is a szabadon variálható polcsorokat.

Pegboard használata - Hasznos faldekorációk

 

2. Borítékok

Egyszerű borítékok falra akasztásával remekül feldíszíthetjük a szobánkat, és könnyű, apró tárgyaink így szem előtt lehetnek, miközben nincsenek is annyira szem előtt. Vágjunk egy V betűt a boríték elülső részére, a fenti kép mintájára. A nyelvet ragasszuk a borítékhoz, úgy, hogy a vágás és ragasztás után egy kis zsebet kapjunk.

Borítékok - Hasznos faldekorációk

Ezt illesszük fel a falra, és apróbb papírokat, kuponokat, hasonlókat tároljunk benne. Ha csak fehér boríték van kéznél, de szeretnénk kicsit feldobni színekkel a helyiséget, fessünk, rajzoljunk, vagy használjunk dekortapaszt.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Borítékok - Hasznos faldekorációk
Egyszerűen, vágás és ragasztás nélkül is felragaszthatjuk a borítékokat a falra

 

 

3. Ajándékszatyor

Hasonlóan a borítékokhoz, a papírszatyrok sem igényelnek különösebb utómunkát. Anyagából kifolyólag valamiképp még stabilabb is, így kicsivel nehezebb, nagyobb tárgyakat is jól elférnek benne. Ilyen tárgyak például ajándékkártyák, receptek, cikkek, írószerek, virágok, kiegészítők. Ha rengeteg ilyen papírszatyor gyűlt össze a különböző ünnepek alatt, és nem nagyon tudunk velük mit csinálni, tökéletesen újrahasznosíthatjuk ezzel a megoldással.

Ajándékszatyor - Hasznos faldekorációk

 

4. Előtéri rendszerező

Hol máshol lenne a legnagyobb szükségünk egy rendszerezőre, mint a bejárati ajtó mellett? Kulcscsomók, levelek, apróbb tárgyak, amiket rendszerint otthon felejtünk, mert nincs kézközelben- mindez megoldható! Egy fából készült, fogasokkal és rekeszekkel ellátott fatábla a legkeskenyebb sarokba is befér, sőt, akár a bejárati ajtó belső oldalára is felszögelhetjük.

Előtéri rendszerező - Hasznos faldekorációk

 

Ha nem szeretünk fával dolgozni, készíthetjük a rendszerezőt kartonlapokból is- persze, ennek hátulütője, hogy a fogas részét mellőznünk kell, nehogy a kabátok, vagy egyéb felsők súlya alatt összerogyjon a ,,szerkezet”.

Előtéri rendszerező - Hasznos faldekorációk

 

Köztes megoldásként megvehetjük az alapanyagokat külön- külön (falap, különböző méretű dobozok a rekeszeknek, fogasok, stb), majd összecsavarozhatjuk/összeragaszthatjuk a részeket. Bármelyik elkészítési mód mellett döntünk, a lényeg, hogy egy meglehetősen praktikus, modern, és sokoldalú használati tárgyat kapjunk végeredményül, amely elsősorban a saját igényeinknek, másodsorban otthonunk stílusának, összképének megfelelő.

Előtéri rendszerező - Hasznos faldekorációk

 

 

Használjuk ki a függőleges területek nyújtotta lehetőségeket ezekkel a tippekkel. Ha belejöttünk a faldekorációk gyártásába, további tippeket ebben a cikkben találhatunk.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0