google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A tisztasági betéteknek, csakúgy, mint a legtöbb használati tárgynak, megvan a maga rendeltetése, ám bizonyos tulajdonságai miatt számos más területen is hatékonyan alkalmazható a mindennapjainkban is.

Összeszedtünk pár olyan felhasználási tippet, amelyekre talán egész eddig nem gondoltunk, ha a tisztasági betétekről esett szó.

 

1. Izzadtságfoltok ellen

Az izzadás testünk természetes reakciója a mozgásra és akár a stresszre is. Sokakat kifejezetten kellemetlenül érinthet, amikor ennek a természetes folyamatnak látható jelei alakulnak ki. Sokszor ezen foltok kialakítása nem akadályozható meg a különböző dezodorok, izzadásgátlók alkalmazásával.
Azonban a tisztasági betétek kitűnő megoldásokat nyújthatnak. Nincs más dolgunk, mint egy-egy darab betétet a ruha hónalj- részéhez ragasztani belülről. Láthatatlan védelmet nyújt az izzadás ellen.

A tisztasági betét kreatív felhasználási módjai

2. Sarokkímélő

Egy- egy új cipő, vagy magassarkú viselésekor nehézséget jelent, hogy amíg be nem törjük a lábbelit, addig az fogja törni a sarkunkat. Ahhoz, hogy megakadályozhassuk ezt a fájdalmas élményt, ragasszunk a cipő sarokrészébe egy-egy kis darab betétet.
Akár talpbetétként is használhatjuk, hogy puhábbá, kényelmesebbé tegyük a viselést- a lábizzadás és a kellemetlen szagok elkerülésében is segít.

A tisztasági betét kreatív felhasználási módjai

 

3. Sminkszivacs- helyettesítő

A női táska egy feneketlen óceán, amelyben mindig az a tárgy van a legmélyebben, amelyre épp nagy szükségünk lenne. Előfordulhat azonban az is, hogy nincs is a táskában például sminkszivacs, ami éppen feltétlenül kell. Egészségügyi betét azonban mindig akad a táskában. Összehajtva tökéletesen használható a púder és az arcpirosító felviteléhez.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

 

4. Melltartóba

Szintén az izzadás látható jeleinek megakadályozása a végső cél ennek a praktikának a felhasználásával. Vágjunk formára egy-két betétlapot, és ragaszuk azt a melltartó kosarának alsó részébe. Hasonlóképpen, mint a hónaljfoltok térhódításának megakadályozása esetében, a betét a melleknél is felfogja a nedvességet.
Egy vastagabb betét behelyezésével push- up hatást is elérhetünk.

A tisztasági betét kreatív felhasználási módjai

 

5. Jeges pakolás

Eresszünk a betétre vizet, majd tegyük bele a fagyasztóba. Duzzadt, karikás szemekre, különböző bőrsérülésekre, véraláfutásokra egyaránt alkalmazható éppúgy, mint egy egyszerű jégakku, vagy fagyasztott zöldség.

A tisztasági betét kreatív felhasználási módjai

Mikor használjunk tisztasági betétet?

A gyenge, pecsételő vérzés felfogására alkalmasak, illetve biztonságot nyújtanak, ha nem tudjuk pontosan, hogy mikor is fog megjönni. A hüvely természetes váladékozását a ciklus legtöbb napján a fehérneműnk is tökéletesen felfogja. Két menstruáció közt inkább csak akkor használjunk tisztasági betétet, ha a hüvelyváladék olyan bőséges, hogy átáztatja a fehérneműt vagy akár a ruhát is. Ilyesmit tapasztalhatunk például a ciklus közepe táján a termékeny napok alatt.

 

 

Kapcsolódó

Egészségtippek nőknek

Ötletmánia Facebook

Még több érdekes témáért, ötletekért és tippekért látogass el az Ötletmánia Facebook- oldalára.

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0