google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Mint már korábbi cikkeinkből is kiderült, az emberek képzelőereje határtalan. Legyen szó elektronikai eszközökről, olyanokról amik forradalmasítják a technikát, vagy csupán a mindennapi életünket befolyásolják, ezek a furcsa találmányok hozzásegítenek a folyamatos fejlődéshez.

Az az egy biztos, hogy a zsenialitás és az őrültség között elég vékony határ húzódik, az ilyen emberek pedig elképesztő ötletekkel tudnak előrukkolni. Mialatt a mi ötleteink általában megmaradnak ötletnek, azokat ők meg is valósítják, még ha első hallásra őrültségnek is tűnik.
Aztán már csak minden azon múlik, hogy a gazdaság miként kapja fel az adott találmányt és zseniálisnak, őrültségnek vagy szimplán viccesnek titulálják azt.
Egy két példát szedtünk össze a mindennapjainkból, melyek az apró cseprő problémák megoldására lettek kitalálva. Az első ránézésre belőlem is kitört a nevetés, de jobban belegondolva tényleg hasznosak lehetnek.

Ölelőpárna

A képet meglátva a reakcióm finoman szólva is mulatságos volt. Ki lehetett az az agyament, aki ilyesmit kitalált, és még vette a fáradságot arra, hogy megvarrja. De belegondolva, nagyon sokan egyedülállókén tengetik a mindennapjaikat és pszichológiailag elég hasznos egy ilyen párna. Az az érzés, hogy odabújunk a párunkhoz, melegséggel, jóérzéssel tölt el minket és ez az érzés mindenkinek jár!

furcsa

furcsa

Esernyő kitekintővel

Én máris találtam ki egy jobb nevet ennek a típusnak: Kukkoló esernyő. Mert azon a lyukon úgy kell kikukucskálni. Nyilvánvalóan azt a célt szolgálja, hogy az ember lásson is valamit az esernyő alatt, de mi a csudának kell ilyen fél testünket eltakaró esernyő? Ennyire azért nem bánt a víz! Meg most gondoljunk bele. Csak egy ilyen kukkolórés van az esernyőn, mi van ha fúj a szél, és megtekeri a kezünkben az esernyőt? Akkor aztán vadászhatjuk a leselkedőnyílásunkat, hogy lássunk is valamit az cipőnk orrán kívül.

furcsa

Kötött sapka arcvédővel

Te is nevettél egy sort ugye? Nekem is ez volt az első reakcióm. Mintha valakinek nem nőne saját szakálla és ezzel szeretné pótolni a hiányosságát. Az ötlet azonban mégsem teljesen hülyeség, hiszen ott ahol a telek nagyon hidegek igencsak hasznos lehet egy ilyen. Ezzel az arcmelegítővel nem kell a sállal bajlódnunk, hogy valahogy odahúzzunk a szánk elé, csupán csak magunkra kapjuk ezt az arcmelegítős sapit. A hölgyeket ugyan kicsit megnéznék egy ilyenbe az utcán, de hát a lényeg az, hogy ne fázzunk meg. Azért a színösszeállítás biztos szándékos volt!

furcsa

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Roller babakocsi

Ezt a fajta találmányt itt nálunk biztosan nem lehetne használni! Nincsenek olyan utak, hogy ezt megtehessük. Még mielőtt azonban félreértené valaki, nem egy kis faluban lakom, ahol még betonos út sincs. Egy városban élek és a beton adottságai miatt nem lehetséges ez az eszköz használata, ugyanis Grand Canyon méretű repedések vannak a járdán kb. olyan 5 méterenként. Szerencsétlen kisbaba csak úgy ugrálna a babakocsiban, sőt félő lenne, hogy az egyik nagy repedésnél kirepül a babakocsiból. Ahol természetesen normális a betonozás, elég kedvelt eszköz lenne szerintem. Egyéb furcsa biciklis megoldások is vannak, ahol a gyermekünkkel együtt utazhatunk.

furcsa

furcsa

Nyakkendő amiből inni lehet

Egy öltönyös üzletember általában mindig rohan valahova, vagy naphosszat az irodában dolgozik. Nekik lett kitalálva ez a kulacs, melyet a nyakkendőbe lehet elrejteni és bármikor ihatunk belőle egy kis kávét vagy bármilyen frissítőt. A baj csak az vele szerintem, hogy a testünk átmelegíti a benne lévő itókát egy idő után.

furcsa

furcsa

Szendvicses tasak

Ezt az ötletet az olyan emberek találhatták ki, akiknek már elege volt abból, hogy állandóan lenyúlják az ennivalójukat, vagy pedig egy leleményes anyuka volt, aki így biztosította, hogy a gyereke fogja megenni a becsomagolt tízórait, nem pedig valami felsős nagy szamár, aki elveszi a kisebbtől.

furcsa

Rengeteg ilyen ötletet találhatunk még ha egy kicsit szétnézünk, kreatív emberek mindig is létezni fognak, így biztos hogy még elképesztő dolgokkal fogunk találkozni az életünk során. Ha tetszett, akkor írjátok meg és ígérem, hogy még szedegetek nektek ilyen kis tüneményeket.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0