google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Azok számára, akik nem hatalmas családi házban laknak, hanem egy egyszerű panellakásban, ismerős az a helyzet, hogy a fürdőszobában még egy ember is nehezen fér el és szinte semminek sincs hely. Van egy pár trükk, melyekkel spórolhatunk magunknak egy kis helyet és még pofásan is néz ki.

A befőttes üveg egy háztartásban széleskörűen felhasználható dolog, mivel különféleképpen dekorálhatjuk őket, legyen szó akár mécsestartóról, vagy húsvéti dekorációról, a ház szinte minden területén alkalmazhatjuk. Ebbe természetesen a fürdőszoba is beletartozik.
Egy átlagos panellakásban sajnos elég kicsi a fürdőszoba, főleg, ha még a mosógép is ott van bent. Sokan megoldják, hogy a konyhába átteszik a mosógépet, de ez csak a nagy konyhával rendelkező lakásoknál megoldható. Tehát ha az ember be akar mászni a kádba és még mondjuk a fürdőben is szeretnénk levetkőzni, akkor az felér egy akrobatikus tornával, ráadásul mit csinál szegény szerencsétlen, aki még kicsit testesebb is.

Egy pár befőttesüveg bevetésével azonban csinálhatunk egy kis helyet a fürdőben, hogy jobban el lehessen férni. Nézzük meg miként használhatjuk az üvegeket a fürdőszobában.

Fültisztító és vatta tartó

Vannak egyszerű módja is, hogy tárolásra használjuk a befőttesüveget, jelen esetben a sminklemosó vattát, fültisztítót tárolhatunk benne, nem is kellett mást csinálni a befőttesüveggel, mint a tetejét lefesteni és egy szekrényfogantyút rácsavarozni, vagy ráragasztani. Ötletes nem?

fürdőszoba

Folyékony szappan tartó

Ehhez már kell egy kis kézügyesség, ugyanis a tetővel csínján kell bánni, de nehéznek azért nem mondható. Az üvegnél meg kell oldani még, hogy légmentesen le lehessen zárni, és már csak a folyékony szappant kell beletöltenünk. Ha van kedvünk még ki is festhetjük az üveget, hogy színesebb legyen.

fürdőszoba

Fali tartó

A helyspórolás itt lép igazán életbe, ugyanis egy falra szerelhető tartónál mi lenne helyspórolósabb? Nincs másra szükségünk, mint egy deszkára és csőbilincs, no meg persze, hogy felrögzítsük a falra. Utána pedig azt tárolunk benne amit csak szeretnénk, jelen esetben a sminkeszközöket.

fürdőszoba

Feliratozott tároló

Mint fentebb is említettem festéssel könnyen feldobható a tároló, vagy éppen dekupázs technikával is díszíthetjük, valamint feliratozhatjuk, hogy még ötletesebbé és egyedibbé tegyük a fürdőszobai tárolónkat.

fürdőszoba

Jutával díszítve

Egyre népszerűbb anyag a juta, mellyel számos tárgyunkat díszíthetjük. Csak jól oda kell ragasztanunk, majd festékkel feliratozhatjuk is. Legjobban úgy fog mutatni, ha egy alap fehér, vagy bármilyen színű festékkel lefestjük az üveget. A tetejét nem is kell rátennünk, elég, ha a csavaros részre odatekerünk és összekötünk egy kötözőspárgát.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

fürdőszoba

Dróthálóval fogkefetartó

Ha szeretnénk egy külön választott fogkefetartót, nem kell más tennünk, mint a befőttesüveg tetejét kivágnunk úgy, hogy csak a csavaros rész és egy nagyon pici perem maradjon meg, majd egy dróthálót erősítünk a lyukra. Készen is van a saját gyártású fogkefetartónk. Ha van kedvünk ki is pingálhatjuk.

fürdőszoba

Krémek tárolására

A nagyobb üvegek már megfelelőek lehetnek a különböző krémek tárolására. Ezzel jelentősen rendezettebbé tehetjük a fürdőszobát, hiszen nem kell a polcra sorban kipakolt krémek között kutakodni, ráadásul mire megtaláljuk a nekünk szükségeset, leborítjuk a fél polcot. Ez a kis apró trükk megkönnyíti a mindennapjainkat.

fürdőszoba

Emeletes tárolók

Az emeletes tárolókkal jelentősen spórolhatunk a helyen, amire egy kis fürdőszobában igen csak szükség van.

fürdőszoba

Fali fogkefe tároló

Jót mulattam magamba, amikor a képet megláttam, de utána belegondoltam, hogy milyen ötletes és helyspórolós megoldás. Kár hogy nekem ilyen nem jut eszembe magamtól, pedig aztán sok minden agyament dolgot ki tudok találni. Ezek a kupakok pedig egyszerű tépőzárral vannak a falhoz rögzítve.

fürdőszoba

Az ajtó másik oldala

Büszkén elmondhatom, hogy nekünk már van ilyenünk otthon, melyben a fésűket, ollókat, borotvákat és egyéb ilyen pipere eszközöket tárolunk. Elég sok helyet lehet vele spórolni.

fürdőszoba

 

Gyerekek kedvencei

A nem használt gyerekjátékokat is be lehet fogni a fürdőszobában, itt nem igazán helyspórolásról, hanem inkább egy kis dekorációról van szó. Ezt lehet itthon is ki kéne próbálnom, kíváncsi vagyok a kisfiam mit szólna hozzá, ha mondjuk az egyik játékfiguráját felhasználnám fogkefetartónak.

 

fürdőszoba

fürdőszoba

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0