google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Apró szuvenírek, képeslapok, különleges falevelek, tengerparti kagylók. Ezek mind egy színes, nyári útinapló kellékei. 

Sokunk számára a nyár egyet jelent a szabadsággal. Legyen szó egy pár napos feltöltődésről, egy külföldi utazásról, egy aktívabb városnézésről vagy akár egy fesztiválozásról, nyaralásunk emlékét szívesen megőriznénk az unalmas, monoton hétköznapokon is.
Mi is lehet jobb módszer az izgalmas nyári programjaink felelevenítésére, mint egy színes útinapló?

útinapló

Érdemes már az utazás alatt tudatosan gyűjtögetni a különböző prospektusokat, apróbb emléktárgyakat. Célszerű jegyzeteket készíteni programjainkról, élményeinkről, hogy a későbbiekben gördülékenyebben állíthassuk össze útinaplónkat.

Image result for nyár

Hazaérve szerezzük be a díszítő kellékeket:

  • füzet (a spirálos a legjobb, jól meg lehet tölteni extra papírokkal)
  • toll, filc, egyéb írószer
  • matrica
  • lyukasztó
  • dekortapasz
  • olló
  • ragasztó
  • széles cellux
  • pecsét – nyomda

Image result for kézműves kellékek

1. Dekortapasz

Kitűnő választás a képek és egyéb papíralapú tárgyak rögzítéséhez.  Választhatunk színeset, virágosat, pöttyöset, feliratosat, csillogósat, széleset vagy vékonyat, teljesen az ízlésünkre van bízva. Nagyszerűen feldobja az összképet, ám vigyáznunk kell vele: ha túlzásba visszük, könnyen elvonhatja a figyelmet a lényeges dolgokról.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Image result for nyári dekortapasz

1.1. Dekortapasz- zseb

Szuper kis zseb is készíthető, ha egy papírlap darabot (mely kisebb az oldalnál) jobbról, balról és alulról dekortapasszal odaerősítünk a papírhoz, majd ebbe a kis zsebbe tesszük pl. a belépőt vagy egyéb apró, lapos emléket. Egy dekortapasz füllel le is zárhatjuk, így nem esik ki a beletett dolog, a minőségi dekortapasz több le- és feltétel után is jól tapad, viszont nem hagy nyomot a papíron.

útinapló

 

2. Ragasztó(k)

2.1. Kétoldalú ragasztó

A kétoldalú ragasztók használata a lehető legelőnyösebb fotók, képeslapok ragasztásához. A művelet egyszerű: a papír 4 sarkához 4 kisebb ragasztócsíkot illesztve behelyezzük a képet az albumba. Láthatatlan, kényelmes megoldás.

 

2.2. Folyékony ragasztó

A kisebb kagylók, szuvenírek tapasztásához remek választás. Egzotikus növényeket préselés, laminálás után is rögzíthetünk ezzel.  Fényképek, képeslapok ragasztásánál használata nem ajánlott! 

 

2.3. Cellux

A széles (5 cm-es) áttetsző cellux-szal a megszáradva törékennyé váló levelek, apró virágok teljesen leragasztva biztonságosan rögzíthetőek a laphoz préselés-laminálás nélkül.

 

Dekorella útinapló

A vakáció utáni napok, hetek sem fognak unalmasan telni, ha hozzálátunk egy ilyen színes útinapló elkészítéséhez. Izgalmas időtöltés most, a nyári emlékek felidézésének élménye 5-10 év múlva.

Jó munkát a gyűjtéshez, szerkesztéshez!

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0