google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Az egyik dolog, ami sosem lesz divatos: pohárnyom az asztalon. Szerencsénkre, a poháralátét megmenthet ettől a kellemetlenségtől, miközben még jól is néz ki. És ami még ennél is jobb: saját magunk is elkészíthetjük!

Száz meg száz DIY tippet találhatunk ebben a témában. Mi most összeszedtünk párat, ihletadásként.

 

Régi CD-k, DVD-k

Ez az alapanyag szinte minden háztartásban megtalálható. Ha mégsem, könnyen beszerezhető írószerboltokban. Sokféleképpen díszíthetjük, hogy dekoratív poháralátét legyen belőle. Ragaszthatunk rá színes szövetet, szalvétát, festhetjük akrilfestékkel, sőt élménybeszámoló- jelleggel is felruházhatjuk, ha prospektusból kivágott képeket, térkép-foszlányokat teszünk rá. Tökéletes nyári emlék. [További tippek itt.]

szalvéta- poháralátétpoháralátét térképpoháralátét

 

Filc

A legtöbb hobbi-, és kézművesboltban könnyedén beszerezhető. Csak egy olló kell hozzá, némi kreativitás, és kész is az egyedi virágos, szívecskés vagy más formájú, színes poháralátét.

filc poháralátétfilc poháralátét

 

Parafa

Csakúgy, mint a filc, könnyen megtalálható a boltokban. Színezhetjük egyszerű filctollal, festhetjük, tehetünk rá dekortapaszt, de akár hagyhatjuk minimalista stílusban is.

poháralátétpoháralátétcork-diy-coasters

Egy esti borozgatáshoz kifejezetten jól illik a (korábban összegyűjtött) parafadugókból készült alátét.

parafa poháralátét

 

Spárga, madzag, fonal

Színpompás szálakkal még egyedibb alátéteket kreálhatunk: akár fonjuk, akár csak feltekerjük és ragasztóval rögzítjük, az eredmény egy páratlan, díszes ,,csészealj”.

poháralátét

Süthető gyöngyök

Sok türelem kell hozzá ugyan, de a végkifejlet szemkápráztató. Szabadon szárnyalhat képzeletünk színek, formák terén.

gyöngyös poháralátét

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Szárított növények

Egyszerű, nagyszerű és ajándéknak sem utolsó. A választott növényeket lepréseljük, kiszárítjuk. Ha ezzel megvagyunk, rátesszük egy lapra (tetszés szerint színesre, formára vágottra. stb.), befóliázzuk (lamináljuk), és el is készült.

szárított növény poháralátét

Faágak

Ha a természetes anyagok hívei vagyunk, gyűjtsünk néhány kisebb faágat. Vágjuk méretre, és kössük össze azokat madzaggal. Rusztikus, és könnyen illeszkedik bármilyen kültéri dizájnhoz.

faág poháralátét

Agyag, porcelán

Habár ezeket az alapokat is boltban szerezhetjük meg, talán kárpótol minket az, hogy rengeteg módon díszíthetjük: egyszerű, minimalista festékvonásokkal, pöttyökkel, cikk-cakkosan, de akár különleges mintákkal, márványszerű bevonattal is.

poháralátétpoháralátétpoháralátét

Jégkrémpálcika

A melegben sétálgatva egy hűsítő pálcikás jégkrém nagyon jól esik mindenkinek. A pálcika általában a kukában végzi, holott sok klassz dolgot lehet készíteni belőle, így poháralátétet is. Csak némi ragasztóra és ollóra lesz szükségünk, és jó pár pálcikára (előzetes feladat: sok-sok finom jégkrém varázslatos ,,eltüntetése”). Szorosan egymás mellé rögzíthetjük a pálcikákat, de akár formázhatunk belőle mini raklapokat is, így:

poháralátét

poháralátét
Kiskert

Egyéb díszítések

fánk poháralátétpuzzle poháralátét

ceruza poháralátétmancs poháralátét

gyümölcsös poháralátét

 

Kerti partik, nyáresti összejövetelek alkalmával kifejezetten hasznos, de szemet gyönyörködtető kiegészítő is lehet egyben. Kiegészítve hangulatos, üveg mécsestartókkal (itt), a kert/terasz/nappali az átlagosnál is pompásabb környezetté alakul.

 

Kellemes időtöltést az alkotáshoz!

 

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0