google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Legyen szó műanyag vagy szilikon jégkocka- tartókról, ezek a konyhai eszközök könnyen beszerezhetőek, és olcsóak is. Mindemellett, nevével ellentétben nem csak jégkocka készítésére alkalmas; számos más kreatív módja van felhasználásának. Ezek közül mutatunk most be 5 tippet.

Az előző részben (elérhető itt), olyan konyhai praktikákat mutattunk be, amelyek megkönnyíthetik mindennapjainkat, a következőkben pedig elhagyjuk a konyhát, és váratlan jégkocka- tartó felhasználási tippeket mutatunk be.

 

1. Ékszeres doboz/ tartó

Jégkocka- tartó- 5 kreatív felhasználás- 4. rész

A régi, kopott, nem használt jégkocka- tartókat könnyedén felhasználhatjuk ékszeres dobozként. Az olyan apróbb tárgyak, mint a gyűrűk, fülbevalók tökéletesen beleillenek a különálló rekeszekbe, így külön- külön tárolhatjuk ékszereinket. Amellett, hogy ezzel a módszer sokkal szervezettebben és összeakadás- mentesen tarthatjuk a kiegészítőket, még helyet is spórolhatunk vele, ha egymás tetejére rakjuk a tárolóegységeket. Így még egyszerűbben megtaláljuk a keresett ékszert, megspórolva azokat a perceket, amikor reggel félálomban és félhomályban kapkodjuk ki a kiegészítőket a viseléshez.

 

 

2. Zsírkréta- készítés

Jégkocka- tartó- 5 kreatív felhasználás- 4. rész

 

Ahelyett, hogy kidobnánk a régi zsírkrétákat, melyek használat közben eltörtek, vagy ,,összezsugorodtak”, egyszerűen csak tépjük le a papírt róluk, tegyük egy szilikonos jégkocka- tartóba, és süssük a sütőben pár percig. A zsírkréták a hő hatására elolvadnak, és egy új, nagy zsírkrétává állnak össze. Ha formákkal teli jégkocka- tartót használunk, még aranyosabb színezőeszközöket kaphatunk. Készíthetünk sok kicsi, ugyanolyan színű krétából egy újabb nagyot, de akár kísérletezhetünk is azzal, hogy különböző színeket olvasztunk össze.

 

Jégkocka- tartó- 5 kreatív felhasználás- 4. részJégkocka- tartó- 5 kreatív felhasználás- 4. rész

Fontos, hogy szilikon tartót használjunk ehhez a metódushoz, ugyanis a műanyag megolvad a sütőben. 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

 

3. Festék- paletta

Jégkocka- tartó- 5 kreatív felhasználás- 4. rész

Ha odavagyunk a festészetért, vagy csak van a közelünkben kisgyerek, akik szeretnek művészkedni a színekkel, használjuk fel a régi jégkocka- tartóinkat palettaként. Ha van olyan tartónk, amely itt-ott repedt, és már nem igazán tartja meg a folyékony anyagokat, tökéletes lehet erre a célra, ugyanis a festék (tempera, akril) sokkal sűrűbb, mint az egyszerű víz, így nem folyik ki az esetleges repedések közül. Feloszthatjuk, kiadagolhatjuk a festékeket, amikre éppen szükségünk van, ezzel megelőzve a rendetlenséget, amelyet a nagy, nyitott festékes tartályok hordozhatnak magukban. Ráadásul, a rekeszek segíteni rendezettebben tartani a színeket, és könnyeben elérhetőek lesznek.

 

4. Apró barkácskellékek

Jégkocka- tartó- 5 kreatív felhasználás- 4. rész

 

A jégkocka- tartó biztosítják a legtökéletesebb méretű rekeszeket ahhoz, hogy az olyan apró kézműves kellékek, mint a gombok, biztosító tűk, csavarok és más egyebek rendezetten, és könnyedén elérhetően ,,heverjenek”. Használhatunk műanyag tálcát is, ám ha szilikon- tartót választunk, könnyen egymásra polcolhatjuk azokat, így még rendezettebbé téve a barkácsolós fiókunkat, dobozainkat. A kis tárgyak egyszerűen megtalálhatóak lesznek, és nem fognak elveszni a nagyobb tárgyak között sem.

5. Cukros bőrradír

Jégkocka- tartó- 5 kreatív felhasználás- 4. rész

Ha éppen nincs időnk arra, hogy kikeverjünk egy kis adagot ebből a csodakencéből, készíthetünk jégkocka- tartóban egy nagyobb adagot, hogy mindig kéznél legyen a megfelelő mennyiség. A rekeszeknek köszönhetően adagolhatjuk a későbbiekre az arctisztítót, ráadásul ezzel a módszerrel könnyen tartósíthatjuk is a ,,kozmetikumot”.

Ajándéknak is nagyszerű lehet: csak tegyük bele egy befőttes üvegbe, vagy más üvegtartóba, és már kész is.

 

Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk, hogyan lehet paradicsomos- cukros bőrradírt készíteni.

Jégkocka- tartó- 5 kreatív felhasználás- 4. rész
A képre kattintva elérhető a recept

 

Bátran mixeljük a két módszert!

 

Kellemes időtöltést kívánunk a jégkocka- tartók kreatív felhasználásához! 

 

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0