google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Nem kérdés és nem is titok, hogy a nyári hónapok a kedvenc része az évnek legtöbbünk számára. Hosszabb napok, meleg idő, és házi feladat mentes időszak- mit nem lehet szeretni ebben? Persze, egy idő után nehézzé válik kezelni a sok szabadidőt és megtölteni értékes tevékenységekkel, dolgokkal, emlékekkel. 

Ehhez a kreatív időtöltéshez mutatunk most be 6+1 tippet, melyekkel bearanyozhatjuk napjainkat, emellett egyedi, már- már művészi dolgokat alkotva.

 

1. Virágcserép kagyló

5+1 könnyed és kreatív nyári ötlet

Ezek a virágcserepek igazán tengerparti hangulatot árasztanak magukból. Mi is lehetne tengerpartibb, mint az apró kagylók sora, amelyeket szabadon színezhetünk, de akár hagyhatjuk természetes, natúr állapotában is, hogy még inkább harmonizálhasson bármilyen környezettel.

Egyszerű elkészíteni: előzetes ,,feladatként” gyűjtsünk néhány kis kagylót utazásunk során, és ragasszuk fel a cserép külső részére, hogy befedjük vele azt.

5+1 könnyed és kreatív nyári ötlet

 

Ültethetünk bele virágot, de akár tárolóként vagy más egyéb kreatív módon is felhasználhatjuk.

 

2. DIY színes rózsa

5+1 könnyed és kreatív nyári ötlet

A tudomány szerelmesei számára a következő trükk lehet a tökéletes nyári elfoglaltság. Vonjuk be gyermekeinket, fiatalabb ismerőseinket is a kísérletezésbe azzal, hogy megmutatjuk, ,,Hogyan isszák a vizet a növények”. Ehhez egy egyszerű, olcsó, és rendkívül érdekes mutatványt hívhatunk segítségül, mely a következőképpen működik:

5+1 könnyed és kreatív nyári ötlet

1. Fogjunk egy fehér rózsát, és a szárát harmadoljuk el- körülbelül a rózsa harmadáig vágjunk.

2. Tegyünk műanyag tasakokba vizet és ételfestéket. 3 tasakot készítsünk: piros, sárga, és kék ételfestékekkel. Mivel ebből a három színből ki lehet keverni a létező összes színt, így ezeknek köszönhetően a fehér rózsa különleges színeket vesz majd fel.

5+1 könnyed és kreatív nyári ötlet

3. Állítsuk a vizes tasakokat egymás mellé egy dobozba, vagy egyéb stabilabb tárolóhelyre, és állítsuk bele az előzőleg felvágott rózsa 3 szárát.

4. Várjunk 1-2 napot, és a türelem a szivárvány összes színében pompázó rózsát terem!

 

5+1 könnyed és kreatív nyári ötlet
Kísérletezzünk bátran az alapszíneken kívül más színekkel is!

 

3. Pamutfonal és festékszóró

5+1 könnyed és kreatív nyári ötlet

A festékszóró egy sokoldalú barkácskellék, ám beltéri környezetben nehézkes lehet a használata. Ám, ha a nyári idő megengedi, fogjuk a spray-s flakonokat és irány a szabad levegő! Válasszunk egy tetszőleges színt/színeket, majd fogjuk a gombolyagot, és rögzítsük a vászonra olyan mintákkal, formákkal, ahogy nekünk megfelel- a végeredmény egy olyan egyedi kép lesz, mint amilyen egyediek mi magunk vagyunk.

 

4. Absztrakt, színes festmény

5+1 könnyed és kreatív nyári ötlet

Hasonlóan a pamutfonalas megoldáshoz, ám a hozzávalók felcserélve szintén egy nagyszerű időtöltéssel állhatunk elő gyermekeink vagy saját magunk számára is, akár egy esősebb, viharosabb napon.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Fogjunk némi ragasztószalagot, és tetszőleges mintákat kreálva ragasszunk fel csíkokat a vászonra. Ha különböző színű szalagokat használunk, akár már önmagában is jól nézhet ki a ,,festő”vászon, ám az igazi mulatság a ragasztás után jön:

Vegyük kézbe a festékeket, és eresszük szabadjára a bennünk élő művészt.

Ha elkészültünk a festéssel, szedjük le a vászonról a ragasztót. Ilyen és ehhez hasonló végeredményre számíthatunk:

5+1 könnyed és kreatív nyári ötlet5+1 könnyed és kreatív nyári ötlet5+1 könnyed és kreatív nyári ötlet

 

5. Fonal- függők

5+1 könnyed és kreatív nyári ötlet

Térjünk vissza a fonal felhasználására. A most következő mókás fonallabdák segítségével könnyedén feldobhatjuk, színesebbé tehetjük környezetünket akár beltéren, akár kültéren. Érdemes neonszínű fonalakat választanunk, hogy igazán élettel teli dekorációt kaphassunk. És hogy hogyan tartják meg a formájukat ezek a gömbök? A módszer a következő:

Hozzávalók:

  • lufik;
  • fonalak;
  • ragasztó.

Elkészítés:

Fújjuk fel a lufikat akkorára, amekkora gömböt szeretnénk.
Tekerjük rá a lufira a fonalat úgy, hogy közben folyamatosan ragasztózzuk- a legegyszerűbb ezt úgy tenni, hogy öntünk egy tálba egy kevés ragasztót, és belemártjuk a fonalat.
Hagyjuk száradni egy pár órát (ha biztosra akarunk menni, pihentessük egy napig), majd egy tűvel durrantsuk ki a lufit.
Kész is van a tökéletes gömb, már csak annyi van hátra, hogy a maradék fonallal rögzítsük, így készítve belőle függőt.

5+1 könnyed és kreatív nyári ötlet
A képre kattintva videós segédletet találhatunk az elkészítéshez

 

A kertben kifejezetten jól mutatnak ezek a fonal gömbök a saját készítésű mécsestartók mellett. 

5+1. Házi pálcikás jégkrém

5+1 könnyed és kreatív nyári ötlet

Semmi sem überelheti a hideg nyalánkságokat egy forró, nyári napon. Lehet-e ezt még fokozni? Hát, hogyne! Készítsük el a saját magunk otthon, kényelmesen, mindössze 2 alapanyag felhasználásával: gumimaci és Sprite. Színes, üdítő és finom- ráadásul nem csak a jégkrém, de mi is elolvadunk tőle!

Fogjuk a (háztartási) boltokban fellelhető jégkrém- készítő alapokat, és töltsük fel gumimacival. Öntsünk rá Sprite-ot vagy akár házi limonádét- ami épp kéznél van, és szeretünk-, majd irány a fagyasztó!

5+1 könnyed és kreatív nyári ötlet

Néhány óra múlva már csámcsoghatunk is az ízletes és hűsítő finomságon.

 

Ha szeretnénk, hogy a nyári élmények végigkísérjenek minket az unalmas hétköznapokon, készítsünk Színes útinaplót!

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0