google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Rengeteg időt töltünk a fürdőszobában, éppen ezért sokszor nehéz folyamatosan tisztán és rendezetten tartanunk. Miért is ne könnyíthetnénk meg az életünket a következő tippekkel, amik segítenek abban, hogy kényelmesebb, és könnyeben tisztítható  legyen a fürdőszoba? 

Íme, a 10 fürdőszoba praktika, ami megkönnyítheti életünket:

1. Ha a szappantartónk mindig latyakos, használjunk szivacsot

Szivacs szappantartó fürdőszoba praktika

A szivacs felszívja a nedvességet, így a szappan száraz marad. További szivacsfelhasználási tippeket itt találhatunk.

2. Használjuk fel a maradék szappanokat isMaradék szappan- fürdőszoba praktikák

Könnyedén készíthetünk a maradék, apró szappandarabokból egy új szappant. Csak annyit kell tennünk, hogy forró vízbe rakjuk, és az így folyékonnyá váló szappant különböző formákba öntjük, majd száradni hagyjuk. Ám, ha az egyszerűbb megoldások hívei vagyunk, fogjunk egy fürdőszivacsot, helyezzük bele a szappanokat, és használjuk úgy, ahogy eddig. fürdőszivacs

3. Törölköző-tartó fogas PVC-csövekből

Törölköző-tartó fogas PVC-csövekből

Helytakarékosság szempontjából kitűnő választás, és még az elkészítése is egyszerű.

4. Friss illatú törölköző a dohos szagok helyett

Fürdőszoba törölközőIllóolaj

Keverjünk el egy pár csepp illóolajat vízben, majd tegyük a keveréket egy szórófejes edénybe. Fújjunk a törölközőkre egy keveset, és máris megszabadultunk a kellemetlen szagoktól.

5. Törölközőből szőnyeg

Fürdőszoba szőnyeg tötölközőből

3 darab törölközőből egyedi, stílusos, és puha szőnyeg készíthető a fürdőszobába. A lépések:

  1. Vágjunk le mindhárom törölközőből egy 10-15 centiméteres csíkot. Tegyük a három csíkot egymásra, és varrjuk össze a tetején.
  2. Hajtsuk össze egyenként a három törölközőt, és rögzítsük gombostűvel, úgy, hogy három ,,fonatkezdeményt” kapjunk.
  3. Kezdjünk el fonni- a szokásos és egyszerű hármasfonást alkalmazzuk.
  4. Ha elfogyott a csík, könnyedén, többször is hozzáilleszthetünk varrással plusz csíkokat. Folytassuk a fonást addig, amíg számunkra megfelelő hosszúságú fonatot nem kapunk.
  5. A legvégét varrjuk össze, majd vegyük ki a gombostűket a törölközőkből.
  6. Csavarjuk fel körkörösen a fonatot, hogy egy kör alakú lábtörlő legyen belőle.
  7. Hogy megfelelően rögzítsük, és a későbbiekben se jöjjön szét, vegyük újra a tűt, és cérnát, és erősítsük meg a csavarások mentén az anyagot.

Egy kis videós segítség a száraz, tömény leíráshoz:

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

6. Párátlanított tükör

Párás tükör

Igencsak egyszerű módja a fürdőszoba tükrének párátlanítására a borotvahab/borotvagél. Kenjük be a tükör felületét egyenletesen, majd száraz papírtörlővel töröljük le. Így nem kell többé idegeskednünk, hogy a forró pára megtelepszik a tükrön.

7. Illatosító egyszerűen

Illatosító egyszerűen

Fogjunk egy vécépapírt, és csepegtessünk rá egy kevés illóolajat. Ezzel a módszerrel illatosabb lehet a fürdőszobai levegő, mint bármely légfrissítővel.

8. Helytakarékosság mesterfokon

Helytakarákosság mesterfokon

Ha rengeteg kozmetikumunk van a fürdőszobában, és szinte már el sem férünk mellettük, használjunk zuhanykarikákat és csipeszeket, majd akasszuk rá a piperecuccokat.

9. Helytakarékosság mesterfokon 2.

Műanyag evőeszköztartó

Kisebb fürdőszobai felszerelések rendszerezéséhez az evőeszköztartó műanyag tálca tökéletes választás. A kreativitásunkra bízhatjuk, hogyan és mire használjuk a különböző rekeszeket. Fürdőszoba praktika- evőeszköztartó másképp

10. Speciális függöny

Speciális függöny házilag

Sokan vagyunk olyanok, akik még zuhanyzáskor is magunkkal visszük a telefont. Persze, a víz és az elektronikai cikkek nem túl jó barátok, viszont ezzel az egyszerű trükkel megóvhatjuk készülékeinket a nedvességtől. Nincs szükség másra, csak egy átlátszó zuhanyfüggönyre, némi ragasztóra, és ollóra. Vágjunk egy, a telefonunk vagy tabletünk méretével megegyező darabot a függöny aljából és ragasszuk a számunkra megfelelő magasságban a függöny külső részére- ezzel egy zsebet képezve a készülék számára. Így amellett, hogy telefonunk száraz marad, még használni is tudjuk az érintőképernyőt az anyag vékonysága miatt.

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0