google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Egy lakás akkor válik igazi otthonná, amikor apró, személyes dekorációval látjuk el. A faldekoráció egy kitűnő módja annak, hogy feldobjuk környezetünket. Hiszen milyen illúzióromboló lehet az, ha naphosszat egy egyszínű, unalmas falat bámulunk egy olyan helyen, ahol szeretnénk kellemes érezni magunkat, és ami mélyen tükrözi stílusunkat, személyiségünket.

Ahhoz, hogy stílusos faldekorációval díszítsük a helyiségeket, nem kell messzire mennünk. Rengeteg olyan tárgy vesz minket körül, amikről nem is gondolnánk, hogy egy kis festés, vagy vágás után valami egyedi dísz lesz. A következőkben ezekről az egyszerű, de nagyszerű tárgyakról mutatunk felszanálási tippeket:

 

Vécépapírguriga

Tényleg nem is gondolnánk, hogy vécépapírgurigából bármilyen vállalható dekorációt készíthetünk, igaz? És ahhoz mit szólnánk, ha kiderülne, hogy a végeredmény egy kovácsoltvas kapudarabra fog hasonlítani?  A technika a következő:

1. Készítsünk egy keretet stabil kartontoboz- csíkokból (ez opcionális folyamat, ha nem szeretnénk, nem szükséges készítenünk, ez csak a ragasztási folyamat elősegítéséhez kell)

2. Fogjuk a gurigá(ka)t, és vékony, kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk fel.

3. Készítsünk tetszésünknek megfelelő fodrokat a csíkokból. Ezt úgy tehetjük meg, hogy rátekerjük egy ceruzára vagy más kisebb, hengeres tárgyra a csíkokat, és rövid ideig ott tartjuk.

Készítsünk tetszésünknek megfelelő fodrokat a csíkokból. Ezt úgy tehetjük meg, hogy rátekerjük egy ceruzára vagy más kisebb, hengeres tárgyra a csíkokat, és rövid ideig ott tartjuk. 

4. Helyezzük el a fodrokat, majd ragasszuk össze.

Helyezzük el a fodrokat, majd ragasszuk össze

5. Fessük le tetszés szerint, és már kész is van.

Fessük le tetszés szerint, és már kész is van.

 

Érdemes eleinte kisebb díszekkel, egyszerűbb alakzatokkal kezdeni, és mikor már ráéreztünk, készíthetjük is a kovácsoltvas- kaput!

Egyszerű dizájnEgyszerű dizájnEgyszerűbb dizájn

Hamis kovácsoltvas kapu faldekoráció

 

 

Jégkrémpálcika

Ahogy az alapanyag is egyszerű, úgy az elkészítési módba sem törik bele a bicskánk: mindössze (tisztítás után, hogy ne ragadjon) fessük le nekünk tetsző színekre, majd ragasszuk össze. A formák szabadon variálhatóak:Image result for popsicle stick wall decor

Faldekoráció
Készíthetünk polcokat,
Faldekoráció
egyszerű alakzatokat,
Faldekoráció
absztrakt ,,festményt”.

Papírkorongok

Egy újabb egyszerű és olcsó megoldás, amit akár gyermekeinkkel is készíthetünk.

Hozzávalók:

  • színes papírok
  • olló
  • ragasztó

Az elkészítés:

Vágjunk ki köröket vagy más különböző alakzatokat a színes papírból, ránk van bízva, mekkorákat szeretnénk. Ha megvan a számunkra és terveinkre megfelelő mennyiség, kezdődhetnek a kreatív percek!

Papírkorongok Egy újabb egyszerű és olcsó megoldás, amit akár gyermekeinkkel is készíthetünk.Papírkorongok Egy újabb egyszerű és olcsó megoldás, amit akár gyermekeinkkel is készíthetünk.

Papírkorongok Egy újabb egyszerű és olcsó megoldás, amit akár gyermekeinkkel is készíthetünk.Papírkorongok Egy újabb egyszerű és olcsó megoldás, amit akár gyermekeinkkel is készíthetünk.Papírkorongok Egy újabb egyszerű és olcsó megoldás, amit akár gyermekeinkkel is készíthetünk.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Parafadugók

Bizony, sokféle dologra lehet használni a parafadugót is. Ha összegyűjtöttünk már egy tetemes mennyiséget, szabadon garázdálkodhatunk velük: különböző formákat, színeket, alakzatokat készíthetünk amolyan mozaik formában.

Parafadugók Bizony, sokféle dologra lehet használni a parafadugót is. Ha összegyűjtöttünk már egy tetemes mennyiséget, szabadon garázdálkodhatunk velük: különböző formákat, színeket, alakzatokat készíthetünk amolyan mozaik formában.Parafadugók Bizony, sokféle dologra lehet használni a parafadugót is. Ha összegyűjtöttünk már egy tetemes mennyiséget, szabadon garázdálkodhatunk velük: különböző formákat, színeket, alakzatokat készíthetünk amolyan mozaik formában.Parafadugók Bizony, sokféle dologra lehet használni a parafadugót is. Ha összegyűjtöttünk már egy tetemes mennyiséget, szabadon garázdálkodhatunk velük: különböző formákat, színeket, alakzatokat készíthetünk amolyan mozaik formában.Parafadugók Bizony, sokféle dologra lehet használni a parafadugót is. Ha összegyűjtöttünk már egy tetemes mennyiséget, szabadon garázdálkodhatunk velük: különböző formákat, színeket, alakzatokat készíthetünk amolyan mozaik formában.

 

 

Egyedi képkeret

Többféle módja van annak, hogy képeinket kiaggassuk a falra. Mi most három ötletet mutatunk be, amelyekkel még hangulatosabbá és szemet gyönyörködtetőbbé tehetjük a családi fotókat.

Falióra

Egyedi képkeret Többféle módja van annak, hogy képeinket kiaggassuk a falra. Mi most három ötletet mutatunk be, amelyekkel még hangulatosabbá és szemet gyönyörködtetőbbé tehetjük a családi fotókat.Egyedi képkeret Többféle módja van annak, hogy képeinket kiaggassuk a falra. Mi most három ötletet mutatunk be, amelyekkel még hangulatosabbá és szemet gyönyörködtetőbbé tehetjük a családi fotókat.

Szárítóköteles dizájn

Egyedi képkeret Többféle módja van annak, hogy képeinket kiaggassuk a falra. Mi most három ötletet mutatunk be, amelyekkel még hangulatosabbá és szemet gyönyörködtetőbbé tehetjük a családi fotókat.Egyedi képkeret Többféle módja van annak, hogy képeinket kiaggassuk a falra. Mi most három ötletet mutatunk be, amelyekkel még hangulatosabbá és szemet gyönyörködtetőbbé tehetjük a családi fotókat.Egyedi képkeret Többféle módja van annak, hogy képeinket kiaggassuk a falra. Mi most három ötletet mutatunk be, amelyekkel még hangulatosabbá és szemet gyönyörködtetőbbé tehetjük a családi fotókat.

 

Csíptetős tábla

Egyedi képkeret Többféle módja van annak, hogy képeinket kiaggassuk a falra. Mi most három ötletet mutatunk be, amelyekkel még hangulatosabbá és szemet gyönyörködtetőbbé tehetjük a családi fotókat.Egyedi képkeret Többféle módja van annak, hogy képeinket kiaggassuk a falra. Mi most három ötletet mutatunk be, amelyekkel még hangulatosabbá és szemet gyönyörködtetőbbé tehetjük a családi fotókat.

Egyedi képkeret Többféle módja van annak, hogy képeinket kiaggassuk a falra. Mi most három ötletet mutatunk be, amelyekkel még hangulatosabbá és szemet gyönyörködtetőbbé tehetjük a családi fotókat.

A szárítókötél és a csiptetős mappa legnagyobb előnye amellett, hogy rendkívül egyszerű, hogy a fotókat, idézeteket vagy egyéb papíralapú emlékeket cserélgethetjük, ha ráuntunk.

 

Az újrahasznosítás és a pazarlás elkerülése jegyében tekintsd meg előző, hasonló témájú cikkeinket:

Újrahasznosítás mesterfokon- 12+1 kreatív ötlet műanyag-palackokkal

Szívószál újrahasznosítás könnyen és látványosan- 1. rész; Karkötők, nyakláncok

Szívószál újrahasznosítás könnyen és látványosan- 2. rész

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0