google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Már az elején le kell szögeznem, hogy nem átlagos függöny ötleteket gyűjtöttem össze. Lesznek extravagáns cuccok, teljesen értelmezhetetlen darabok, és biztosan ott lesz köztük az az egy is, ami elrabolja a szívedet!

Ez a cikk kicsit rendhagyóbb lesz, ugyanis ezek a függönyök nem olyanok, amiket bárki csak úgy felrakna a konyhájába, vagy akár térelválasztónak. Találtok közte cédéből készült darabokat, gyöngyökből fűzötteket, de palackból gyártottakat is!

1. Térelválasztó függöny

Ezt a térelválasztó függönyt simán alkalmazhatjuk konyhákban. Egyszerűek és praktikusak, mégis feltűnőek!

függöny ötlet

2. Függöny cédéből!

A cédés függöny lehet sokaknál kiveri a biztosítékot, de szerintem jópofa, ráadásul a madarakat is elijeszti a közeledből, ha rájuk süt a fény!

függöny ötlet

3. Függöny golyókból

Ez a kis egyszerű, golyókból készült színes elválasztó leginkább teraszra ajánlott. Nem jönnek át rajta a bogarak, ráadásul jól is néz ki!

függöny ötlet

4. Papírból készült függöny

Ezek a kis papírból hajtogatott darabkák jók lehetnek gyereknapra, vagy gyerekzsúrra. Feldobják a hangulatot, a színük pedig jókedvet varázsol mindenhová!

függöny ötlet

5. Szívecske függöny

Ez inkább különleges alkalmakra felhasználható függöny. Leginkább anyák napjára, évfordulóra, nőnapra, illetve Valentin-napra ajánlatos. Persze kis visszafogottsággal (ahogy a 2. képen is látható) a nappali örök dísze is lehet.

függöny ötlet

6. Extravagáns függöny

Kicsit egy eldugott házban jósló cigányasszonynak tudnék elképzelni egy ilyet, persze aki szereti a feltűnőbb formákat, nekik is ideális lehet!

függöny ötlet

7. Függöny gombokból

Álmomban sem gondoltam volna, hogy a gombokat valaki valamikor függönyként használja fel, de ahogyan a példa is mutatja van, aki megtette. Azt nem mondom, hogy nekem tetszik, de ötletnek zseniális!

függöny ötlet

8. Függöny rongyokból

Jó ötlet lehet, ha a használt ruhánkat végképp nem tudjuk senkinek elpasszolni, hogy darabokra vágjuk őket, és új értelmet nyerjenek rongy függönyként!

függöny ötlet

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

9. Egyszerű fonott függöny

A következő függöny inkább a szolidabb ízlésvilággal megáldott olvasóknak kedvez. Fehér szín, letisztult, nem csicsás formák.

függöny ötlet

10. Függöny parafából

A parafa függöny is leginkább térelválasztó funkcióval bír. Mondjuk pár üveg bort meg kell hozzá inni, hogy össze tudjunk hozni egy ilyet:

függöny ötlet

11. Szövetből készült takaró függöny

Ha egy picit el szeretnénk rejteni a világ szeme elől a kupit, ami a mosogató, vagy a konyhasziget alatt összegyűlt, jó ötlet egy ilyen színes mintás, “takaró függöny”.

függöny ötlet

12. Ódivatú függöny

Ez a fából készült függöny, ha jól rémlik, akkor a 90-es évek közepén és végén volt nagy divat. Azóta kicsit már kikoptak a háztartásokból, de mint tudjuk, a divat ismétli önmagát, úgyhogy bármikor visszatérhet!

függöny ötlet

13. Kristály függöny, dekorációkkal

Az üvegkristályokból készült függöny is kicsit régebben hódított, de új értelmet nyerhet ezekkel a színes, poliészter dekor elemekkel.

függöny ötlet

14. Függöny színes szalagból

Ebben a függönytípusban az a jó, hogy olyan színvilágot alakíthatunk ki, amilyen megfelel az ízlésünknek és nem üt el a ház dizájnától sem.

függöny ötlet

15. Függöny, karikákkal

Végezetül pedig a vécépapír gurigák egy nagyon praktikus újrahasznosítási módja!

függöny ötlet

Segítségként pedig találhattok itt néhány videót!

Ha bármilyen kérdésetek, kérésetek, észrevételetek vagy ötletetek van, bátran tegyétek fel itt, vagy Facebookon!

 

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon és Pinteresten, ahol további érdekes ötleteket találsz!

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0