google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A Lego birodalom – bár általában zseniális dolgokkal rukkol elő – azért bizony néha mellélő. Ezt bizonyítják ezek az irtó ronda szettek, amikkel gyerekeket lehetne ijeszteni!

Itt és itt korábban már írtam a legókról egy-két szösszenetet. Azt még be kell vallanom, hogy gyerekkori Lego-fanként csak azt mondhatom, hogy jó legóim voltak. Igaz általában az olcsóbb kisebb készleteket vettük meg – főleg, ha zsebpénzből kellett vásárolni -, de néha amikor akció volt, sikerült beszerezni egy-egy közepesebb méretűt is. Éppen ezért, amikor a neten böngésztem, és megláttam ezeket a készleteket, kikerekedett szemmel néztem a monitort, és kerestem a miérteket…, de nem igazán találtam meg őket.

legrondább legók

1. Ezek a legrondább legók – Mr. Bunny

Mr. Bunny az a fajta legó, amit a gyerekek legrosszabb rémálmában lehetne csak kitalálna. Mintha a mérnökök Dr. Moreau szigetén fejlesztették volna ki, hogy aztán az összes gyereken bosszút álljanak. Mindenesetre a valaha volt legijesztőbb Lego címet toronymagasan vezeti.

legrondább legók

2. Ezek a legrondább legók – Tűzoltóautó

Szegény tűzoltóautó se nem ijesztő, se nem zseniális… egyszerűen olyan primitív, hogy ennél az ember részegebben is szebbet tervezne. Ráadásul nem sok köze van egy tűzoltókocsihoz, inkább olyan, mint egy low budget dodzsem.

legrondább legók

3. Ezek a legrondább legók – Tűzoltóparancsnok

Ha már tűzoltóautó, és primitívség, akkor ezt sem igazán sikerült eltalálni a mérnökuraknak. A piros holdjáró javára mondjuk legalább az írható, hogy van hozzá egy kis tűzoltókészülék, rajta egy aranyos zsineggel. Viszont Tom Selleck telitalálat volt a parancsnok főszerepére!

legrondább legók

4. Ezek a legrondább legók – Fabuland Big Band

1979-ben a Lego létrehozta a Fabulandot, egy antropomorf állatokkal teli szettet, ami kicsit olyan, mintha Hunter S. Thompson egyszerre túl sok meszkalint tolt volna. Egyértelműen csak azok a szülők vettek ilyet a gyereküknek, akik valamiért haragudtak rájuk.

legrondább legók

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

5. Ezek a legrondább legók – Znap sugárhajtású autó

1998-ban a Lego bemutatta K’nex-szerű Znap készletét, ami egyébként egy egészen pofás, mutatós kis szett volt a maga idejében. Bár szegény sugárhajtású autó nem igazán sikerült olyanra, mint amilyenre az ember először asszociálna.

legrondább legók

6. Ezek a legrondább legók – NHL stadion

A 2000-es évek elején a Lego próbált betörni a sportos játékok piacára, és ennek az előfutára volt ez az ékes darab: az NHL stadion, ami gyenge minőségű volt, ráadásul a játékosok enyhén hajaznak Jasonre, a Péntek 13-ból.legrondább legók

7. Ezek a legrondább legók – Fabuland jégkrémbolt

A Fabuland ismét egy Tim Burton-szerű rémálomképpel lett gazdagabb.

legrondább legók

8. Ezek a legrondább legók – Technic R2-D2

Ha Artoonak valójában van csontváza, akkor ez teljesen élethűen néz ki. Igazából valójában nem lett volna rossz, ha nem R2-D2-ről van szó, hanem egy teljesen más, noname robotról.

legrondább legók

9. Ezek a legrondább legók – Galidor Nick

2002-ben a Lego-nak nagy tervei voltak a Galidor videójátékokkal, ennek gyümölcse lett Nick, aki finoman szólva sem sikerült túl szépen. Mintha egy részeg CNC marós fröccsöntötte volna meg Ryan Goslingot, fogadásból.

legrondább legók

10. Ezek a legrondább legók – Fabuland Peter Pig, a szakács

A malac, aki pulykahúst eszik. Kicsit nagy a képzavar, de láthatóan ez nem igazán hatotta meg a Lego mérnökeit a hetvenes évek végén.

Szerintetek melyik a legrondább Lego? Volt, amit Ti nagyon utáltatok, de mégis kaptatok egyet szülinapra?

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0