google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A Lego napjainkban már generációkon átívelő játéknak számít, hiszen még az én gyerekkorom előtt is játszottak már vele a gyerekek és a mai generáció is szeret vele építkezni, legalább is ha el tudnak szakadni a számítógép, tablet vagy telefon elől.

Sajnos nekem nem volt ilyenem kiskoromban, mivel lánynak születtem és akkoriban ez fiús játéknak számított, aztán a későbbiekben az öcséim kaptak egy adaggal és mivel én voltam a felülvigyázó, természetesen nekem is be kellett szállnom az építésbe.

Manapság azonban már sajnos olyan drágán árulják őket, mintha aranyból lennének. Ezért is jó annak, aki még a kis korából maradt Lego készletet eltette, mert a jó minősége miatt szinte nyűhetetlenek és a saját gyermeke is tud vele játszani, hiszen nem mondható elavult játéknak.

Természetesen ez csak akkor igaz ha nagy nehezen és kínszenvedések által a gyerek otthagyja a számítógépet, vagy a tabletet esetleg a telefont, mert amúgy egész nap azon lógnak. Az én kisfiam is sajnos ilyen. Két szobányi játéka van, de ha lemerül a tablet, telefon és nem tud ideférni a számítógéphez, már nekiáll az ágyon fetrengeni és szenvedni, látszik rajta hogy már két perc után halálra unja magát.

Akinél már csak díszként vannak a dobozban javaslom, hogy használja fel a lakás, vagy a gyerekszoba dekorálásához, nagy mértékben feldobja a hangulatot. Ezekhez adunk egy pár ötletet a következőkben.

Lámpák, lámpabúrák

A következő lámpák kinézetéről csak annyit, hogy vannak olyanok, amelyeket még én is elfogadnék a hálószobámba, a gyerekszobába pedig szinte mindegyik kitűnően mutat.

Itt maga a búra készült lego darabokból

lego

Itt pedig maga a lámpatest áll szép zöld legó-ból.

lego

Ez egy gyerekszobába illő darab, a színes kockák különböző színben pompáznak, az üresen hagyott helyeken pedig átszűrődik a fény.

lego

Dekorációk mindenhova

Gyerekeknek megfelelő dekorációnak számít, ha mondjuk készítünk nekik a darabokból egy naptárt.

lego

Vagy mondjuk milyen jól mutatna egy családi fotó egy ilyen képkeretben.

lego

Ezt a kapcsolót pedig egy leleményes szülő tuningolta fel egy picikét. Nálunk csak szimplán körbe van festve különböző mintákkal.

lego

Számos felhasználási terület közül emeljük ki ezt az egyedi ceruzatartót. Szerintem feldobja az íróasztal képét, melyről az undort keltő tanulás jut a gyerekek eszébe.

lego

Akár egy, akár többgyermekes családról van szó, a gyermeki dekorációk mindenütt megtalálhatók. De tényleg milyen pofásan néz ki.

lego

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Sőt, még a szappan és a fogkefetartót is elkészíthetjük a lego darabokból.

lego

A földön heverő csatlakozó kábeleknek is megtalálhatjuk a helyüket, egy lego emberke nagyon szívesen tartja nekünk naphosszat.

lego

Vázát is készíthetünk legóból, természetesen belül található egy üveg, amibe a víz kerül. Az elkészítését a képeken láthatjátok.

lego

A konyha már tényleg a felnőttek területének számít. Vagy mégsem? Szerintem inkább csak egy örök gyerek szülőről van szó, aki egy kis színt akart csempészni a konyhába és még a konyhai eszközöknek is lett egy jó hely.

lego

Poháralátét

Pont mostanában törtem a fejemet azon, hogy miként tudnék saját készítésű poháralátéteket összehozni, mert venni nem akartam, de egyenlőre még nem volt konkrét ötletem. Egészen mostanáig! Ezek a poháralátétek olyan jól néznek ki, hogy biztos kutatok valahonnan annyi legot, hogy legyen nekem is ilyenem itthon.

lego

Ez a konyhapult bizonyára egy vagyonba kerülhetett, de elképesztően jól néz ki.

lego

Nagyon sok mindenre felhasználhatjuk a legot, készíthetünk belőle például kulcstartót is és még csak nem is kell hozzá sok darab.

lego

A bátrabb hölgyek még a fülbevalóvá alakítást is kipróbálhatják, persze csak ha tényleg fel is merik venni.

lego

Ha van kis befőttesüvegünk, egy kis festék segítségével jópofa tárolókat tudunk összehozni.

lego

A végére egy elég bizarr ötletet hagytam hátra, ami ugyan nem konkrétan kis lego darabokból készült, de a lego ötlete adta az egész kialakítást a különféle lego szobákhoz.

lego

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0