google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Egy korábbi cikkünkben már írtunk Nektek az egyszerű és tök olcsó dekorációs ötletekről. Most összegyűjtöttem még hét tippet, hogyan varázsolhatjátok otthonotokat fillérekből egy igazán mutatós hellyé!

Ha dekorációról van szó, akkor nem kell rögtön a legdrágább lehetőségeket számba venni. A legtöbb esetben otthon is megtalálhatóak azok a faanyagok, amik szükségesek egy-egy ilyen művelethez, de ha mégsem, tényleg egy-két ezer forintból megvásárolható tételekről van szó. Én azt mondom, merjetek nekiállni otthon kreatívkodni, mert nincs jobb a saját magunk által létrehozott dekorációnál, bátran mutogathatjuk (valljuk be, azért néha jó kérkedni vele!), és amúgy is stresszoldó hatással bír. Brit tudósok is bizonyították!

1. Monogramos virágtartó

Ehhez a művelethez csak néhány deszkára van szükség, pár szegre, körfűrészre és némi kézügyességre! Persze nem muszáj “K” betűt készíteni, de a metódus hasonló a többi betűnél is. A bejárati ajtó mellé rakva szerintem szuper látványt nyújt!

 

olcsó dekorációs ötlet

2. Virágtartó egyszerű szűrőből

Egyszerű szűrőedényből is remek virágtartót lehet faragni. Szinte csak helyet kell neki találni és magától felmászik! Mondjuk azért nem árt, ha előtte lefestjük, és teszünk bele egy kis virágot, de tényleg ennyi az egész!

olcsó dekorációs ötlet

3. Tavaszi lepke dekoráció

Mi is adhatná át jobban a tavaszi hangulatot mint a lepke dekoráció? Egy színes kartonpapír (de lehet akár fehér is), szabadidő, na meg kitartás kell hozzá. Nem a világ legizgalmasabb dolga kivágni ötven lepkét, beszínezni őket és feltenni a falra, de a látvány szerintem mindenkit kárpótol majd!

olcsó dekorációs ötlet

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

4. Menő sötétítő papírból!

Ha egyedi és dizájnos rolót szeretnél magadnak, akkor bizony kézbe kell venni a dolgokat és elkészíteni magadnak. Gondolnád, hogy ezeket a sötétítőket megúszod akár 2000 forintból? Pedig így van, csak az anyagárat kell kifizetni, utána minden rajtad áll!

(TIPP: ha a képre kattintasz, részletes leírást kapsz, hogyan készítheted el az egyedi rolódat!)

olcsó dekorációs ötlet

5. Ragszalag dekor

Az itt felsorolt ötletek közül talán ez a legolcsóbb, hiszen csak színes ragszalag kell hozzá, ami megmarad a falon, vagy tapétán, vagy jelen esetben az ajtón. Nem mondom, hogy a nappali ékköve lenne, és hasonlók, viszont szerintem a gyerek szobájába jópofa lehet, főleg ha őt is belevonjuk a játékba!

olcsó dekorációs ötlet

6. Kábel eltüntetése kreatívan!

Ez a kis módszer szuper arra az esetre, ha rengeteg kábel fut végig a nappalid fala mellett, beleakad a szék lába, vagy a papucsod (jelen!) és nem tudod hová pakolni őket. Lehet készre gyártottan is vásárolni, de ha van körfűrészünk, vonalzónk, és ácsceruzánk mi is fél pillanat alatt össze tudjuk dobni!

olcsó dekorációs ötlet

7. Stílusos palack virágtartó

Erre a virágtartóra már bátrabban rá merem mondani, hogy a nappali ékköve lehetne, ugyanis a fehér színben az a jó, hogy bárhová illik, így szinte minden színű falhoz, tapétához megfelelő választás lehet. Vegyetek festék sprayt, fújjátok be, és már készen is vagytok!

olcsó dekorációs ötlet

Ha bármilyen kérdésetek, kérésetek, észrevételetek vagy ötletetek van, bátran tegyétek fel itt, vagy Facebookon!

 

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon és Pinteresten, ahol további érdekes ötleteket találsz!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0