google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Nyár van, nyár, a tengerpart vár…

 

Ha családdal vagy barátokkal elindulunk felfedezni a világot- vagy legalábbis a homokos tengerpartok és üdülők egy részét-, de szükségünk lenne pár tippre, akkor nem kell tovább keresnünk. Összeállításunkban bemutatunk pár trükköt, melyek segítségével tényleg felhőtlen lehet kikapcsolódásunk.

 

Értékmegőrzés, lopásgátló technikák

1. Naptejes flakon

Az igazi 2 az 1-ben megoldás. Hogy miért? Amellett, hogy feltűnésmentesen elrejthetjük benne ékszereinket, még a környezetet is védjük azzal, hogy újrahasznosítjuk a műanyag flakont. Ezt a következőképpen tehetjük: Fogjuk a kiürült naptejes flaskát, kiöblítjük. Elvágjuk a teteje alatt, és már bele is tehetjük telefonunkat, kulcsainkat, más ékszereket. Hogy fixen rögzíthessük a tetejét, használhatunk átlátszó celluxot, de a bátrabbak öngyújtóval visszaolvaszthatják a levágott darab egy részét. Ezzel a trükkel simán becsaphatjuk enyvesebb kezű embertársainkat, elvégre a naptej igencsak beleillik a strandolós környezetbe, így sejteni sem lehet, hogy valami értékes lenne a dobozban.

lopásgátló naptejes flakon

 

2. Törlőkendő

Hasonlóképpen a naptejes flakonhoz, egy üres nedves törlőkendős tasak is nagyszerű álcát nyújthat pénzünknek és más értékeinknek egyaránt. A tökéletes beolvadást azonban csak akkor tudjuk elérni, ha kisgyerekek vagy egy kisbaba is velünk utazik a családi nyaralásra.

 

Ha már a kisbabáknál és gyerekeknél tartunk, jöjjön egy kiváló, ámde elsőre kellemetlennek látványnak tűnő praktika.

3. Koszos pelenka

Bizony van, hogy messzire kell menni, hogy biztonságban tudhassuk kincseinket. Ne ijedjünk annyira meg, a pelenka valójában nem koszos, a hozzávalókra csak elrettentésként van szükség. A technika a következő: fogjunk egy tiszta (!) pelenkát, és göngyöljük bele értékeinket. Ezután szó szerint csokizzuk össze- a legegyszerűbb módja ennek, hogy egy kis kocka csokit ráteszünk a pelenka azon részére, ahonnan később nem tud ráfolyni a benne található értékekre. Amint kiértünk a napsütötte homokra, a csoki szép lassan elkezd olvadni, nem túl szép, és biztató látványt nyújtva. Biztosak lehetünk benne, hogy senki nem fog hozzányúlni egy ,,koszos” pelenkához, így biztonságban tudhatjuk drága holminkat.

koszos pelenka

 

4. Teniszlabda

Mi az a tárgy, amit, ha magunkkal viszünk a tengerpartra, nem feltűnő? Természetesen, a labda. Jelen esetben teniszlabda. Nem, ezúttal sem felvágni, sem becsokizni nem kell semmit. A trükk most a labda alatt van: egy kis tároló. Lehet akár befőttesüveg, vagy egy hosszabb, műanyag doboz, a lényeg, hogy legyen teteje, amire ráragaszthatjuk a teniszlabdát. Értékek a dobozba, doboz a homokba (elásva). A teniszlabdával a tetején egyszerűen lehetetlen, hogy elfelejtsük, hova ástunk, és ezt a titkot csak mi tudjuk. (Célszerű a többi holmink közelébe elásni a cuccokat.)

teniszlabda a strandon

 

Tippek a homok ellen

1. Lyukacsos zsák

Habár ilyen zsákokba mosásra váró ruhákat szoktak tenni, a strandon sem haszontalan egy ilyen. Akár gyermekünk játékait, akár saját plédünket, apróbb dolgainkat szeretnénk elpakolni, mindig nehéz kirázni belőle teljesen a homokot. Itt jön képbe ez a remek találmány. Tegyünk bele mindent bátran, és mire visszaérünk a szállásunkra, már többnyire leszűrte a zsák a homokot.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

lyukas zsák

 

2. Gumis lepedő

Ha nem szeretnénk hogy mindenünk tiszta homok legyen, vagy hogy gyermekünk esetleg megkóstolja a strandot, csak terítsünk ki egy gumis lepedőt, úgy hogy a gumis rész felfelé nézzen. A négy sarokba tegyünk 4 táskát, ezzel tudunk létrehozni egy mini játszóteret a piciknek vagy csak egy egyszerű homokmentes fekvőhelyet magunknak.

gumis lepedőgumis lepedő

(Ez a tipp akár egy sima piknikhez, vagy táborozáshoz is megfelelő- nem kell hozzá homok.)

Az ötlet egy válfaja, ha ásunk egy kisebb gödröt a homokba, és leterítjük zuhanyfüggönnyel, majd vizet merünk bele. Így készül a tengerparti mini medence a kicsiknek.

mini medence kicsiknek

 

3. Papírpohár

Előfordult már velünk, hogy letettük a hideg üdítőnket a homokba, és mikor újra felvettük, nem csak az üveg, de már mi is koszosak lettünk? A megoldás egyszerű: temessünk egy papírpoharat félig a homokba, és abba helyezzük bele üdítőnket. Nincs nedves homok, nincs probléma.

 

Egyéb tippek

1. Szakadt strandpapucs

Idegtépő, amikor a strandpapucsunk pont a nyaralás alatt szakad el, nemde? Ha mindig tartunk magunknál gémkapcsot, nem kell aggódnunk: pont ennyi kell ahhoz, hogy ideiglenesen megjavítsuk lábbelinket. (Ha pont nincs nálunk gémkapocs, egy közeli írószerben, vagy akár, ha szerencsénk van, egy szuvenírboltban is találhatunk.

papucsjavítás

 

2. Úszónudlik

Ha nem a tengerparton, hanem egy medence mellett töltjük szabadnapjainkat, ezzel az ötlettel könnyedén feldobhatjuk a hangulatot. Amire szükségünk lesz: egy műanyag doboz, és egy nudli. A nudlit vágjuk 4 darabra- a méretek a doboz 4 oldalától függnek. Ragasszuk rá a nudlikat a doboz oldalaira. Elkészült az úszó minibár! Tehetünk a dobozba üdítőket, sört, jeget, amit csak szeretnénk.

minibár

 

3. Italvédő

Bárhová is megyünk, szinte biztos, hogy lesznek körülöttünk bogarak- nincs biztonságban az italunk sem tőlük. Ám, a muffin papír csodákra képes: csak tegyük rá poharunk szájára, és szúrjunk át rajta egy szívószálat. Így már védve van italunk a bogarak ellen.

italvédő

 

 

Ha végeztünk italunkkal, ne dobjuk ki a szívószálat sem! Hogy miért? A választ itt találjuk.

 

Reméljük, tudtunk segíteni ezzel a pár ötlettel, hogy a nyaralás sikeres, kellemes, és felhőtlen emlék legyen. 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0