google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Amikor egy rusztikus kiegészítőt keresünk otthonunkba, sok mindenre kell figyelnünk: meg kell találnunk a legmegfelelőbb mintát, színárnyalatot, és formákat, hogy összhangban maradhassunk a stílussal, összképpel. A földes árnyalatú, természetes faanyag vásárlása ráadásképp még a pénztárcánkat is megterhelheti, hiszen minél ritkább, egyedibb valami, annál drágább lehet. Szerencsére, nekünk vannak a tarsolyunkban olyan ötletek, melyek segítségével elérhetjük azt az igazán rusztikus hatást, amire vágyunk. 

Mutatjuk is a 10 tippet a rusztikus álomhoz:

 

1. Krétás tábla- étlap

Rusztikus álom otthonunkban- 1. rész

,,Mi lesz ma a vacsora?”- a legtöbbször hallott és olykor a legidegesítőbb mondat, amely a háztartásban elhangozhat. Ha megszabadulnánk a nap eme mozzanatától, szerezzünk be egy magas, vékony krétás táblát, és írjuk fel rá a heti menüt. Ezzel nem csak a ,,fölösleges” kérdésektől óvhatjuk meg magunkat, hanem mindig pontosan tudhatjuk, mit kell beszerezni az elkészítéshez, sőt, akár még a család is besegíthet az előkészületekbe!

 

2. Keretezett tükör

Rusztikus álom otthonunkban- 1. rész

A természetes faanyag kiállítása egy beltéri környezetben igazán rusztikus érzetet kelt. Habár egy nagyobb tükörre szerelt vastag faléc lecsökkenti a tükör és tükörkép felületének méretét, mégis kárpótol azzal, mintha az egy ajtó lenne a másik szobába. És ha ez még mindig nem elég, tértágító hatással is bír, így úgy tűnhet, hogy sokkal több helyünk van, mint amennyi ténylegesen.

 

3. Befőttes üveg tárolók

Rusztikus álom otthonunkban- 1. rész

Adjunk némi színt a befőttes üvegeinknek- lehetőleg olyat, amely harmonizál az adott szoba színeivel, ahol felhasználnánk őket, és máris kész az egyedi, feltűnő, de mégis visszafogok tárolóhely.
Ezzel a módszerrel, könnyebb tisztán és rendezetten tartani például az evőeszközöket. Kössünk masnit az üvegek nyakára, hogy még több karaktert adjunk a tárgyaknak.

 

4. Faliképek

Rusztikus álom otthonunkban- 1. rész

Vannak otthon kis képeink, fotóink, amik csak úgy szanaszét hevernek? Keretezzük be azokat, majd tegyük ki egy olyan helyre, ahova rendszerint a kulcsainkat akasztjuk.
(Ha nem használunk külön fogast a kulcsaink számára, akár készíthetünk is- merítsünk ötleteket a Hasznos faldekorációk című cikkből- katt. a címre) Tegyük a családot, szeretteinket reflektorfénybe, hogy vendégeink elsőként őket lássák, ezzel már az elején, egy otthonosabb, családiasabb hangulatot teremtve.

 

5. Chevron minta raklapokból

Rusztikus álom otthonunkban- 1. rész

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A chevron- mintáról korábban a körömfestési praktikáinknál találkozhattunk, ám ez a jelvény minta nem csak a hölgyek körmén néz ki jól. Könnyed mintájával úgy adhatunk otthonunknak, szobáinknak egy csavart, hogy közben nem esünk túlzásba, mégis elérjük a kívánt hatást. Saját magunk is elkészíthetjük ezt az egyszerű faldekorációt néhány raklap- deszka és szög segítségével. Hagyhatjuk natúr, ,,leharcolt” állapotban, de lelakkozhatjuk, vagy akár le is festhetjük, ha úgy szeretnénk.

 

6. Szókirakó a falon

Rusztikus álom otthonunkban- 1. rész

Mindenki kedvenc szójátéka a fal epicentrumává válhat. Pénztárcabarát, és könnyű elkészíteni, és a rusztikus jelleget is erősítheti a festés, és írás módja. Akár az egész család nevét kirakhatjuk a falra ilyen módon, mellé kis képeket, jellegzetes motívumokat is rakhatunk, hogy még meghittebb legyen az összkép.

Ha nincs a családtagok nevében megegyező betű, de nagyon megtetszett a faldísz, akkor se aggódjunk, készítsünk egy ehhez hasonló táblát:

Rusztikus álom otthonunkban- 1. rész

 

7. Fürdőszoba polc

Rusztikus álom otthonunkban- 1. rész

A megfelelő mennyiségű vécépapír elérhetősége miatt nem kell aggódnunk többé, ha készítünk egy ehhez hasonló polcrendszert. Ez a háromrészes tároló tökéletes az extra gurigák tárolására, valamint a pumpa, vécékefe is kéznél lehet. Méreteiből adódóan soha nem lesz útban (ha mégis, könnyedén eltolható), így nem tűnik a fürdőszoba zsúfoltnak.

 

8. Enyém/tiéd fali kulcstartó

Rusztikus álom otthonunkban- 1. rész

A különálló fogasoknak és a feliratnak köszönhetően nem veszítünk reggelente értékes perceket munkába induláskor azzal, ha véletlenül párunk kocsikulcsát kapjuk fel. A hőn áhított rusztikus jelleget megőrzik a deszkák, miközben hasznos funkcióval is rendelkezik.

 

9. Kerítéslécek

Rusztikus álom otthonunkban- 1. rész

Épp most cseréltünk kerítést? Ne dobjuk ki a léceket! Adjunk hozzá néhány polcot, és tegyük fel a falra. Ez a fajta újrahasznosítás nem csak stílusos, de nagyon egyedi is lehet, pláne, ha a kopott festéket nem javítjuk fel. Autentikus, kreatív, és hasznos- 3 az 1-ben!

 

10. Saját készítésű párnahuzatok

Rusztikus álom otthonunkban- 1. rész

Fölösleges előre dekorált párnahuzatot vásárolnunk- amellett, hogy tömegcikk, és egyáltalán nem egyedi egyik másik, borsos ára lehet az ízlésünknek, ha éppen úgy alakul. Vegyünk néhány fehér huzatot és textilfestéket, és rajzoljunk kedvünkre. Ha a rusztikusabb stílusnál maradnánk, farm/country- hangulatú, stílusú rajzokkal díszítsük. Az előző, kerítés- újrahasznosítási ötlet továbbfejlesztésével plusz hangulatot adhatunk az szobának, ahogy az a fenti képen is látható.

 

Ha tetszett a cikk, lájkold Facebook- oldalunkat -> https://www.facebook.com/otletmania.hu/ hogy még több izgalmas, érdekes tippel találkozhass!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0