google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Egy születésnap fontos esemény az ember életében. Gyerekként alig várjuk, hogy minden évben eljöjjön a jeles nap, azonban ahogy telik-múlik az idő, inkább csak szeretnénk átvészelni és nem tudomást venni az idő múlásáról és arról, hogy öregszünk. De az ajándékokat azért mindenki szereti.

Sajnos nem rég ünnepeltem a születésnapomat és ilyenkor már inkább azt szeretném ha visszafelé mennének az évek. A születésnapom azonban nagyon jól sikerült, így legalább akkor nem gondoltam az idő múlására. A páromtól kaptam egy általa készített szülinapi tortát. Egy egyszerű tortáról van szó, kisütött tortalappal és félkész krémmel de az, hogy ő foglalkozott vele és saját kezűleg rakta össze és öntötte le csokival, mindennél többet ért. Amúgy mellesleg isteni finomra sikerült.

Egy saját kezűleg elkészített ajándék milliószor értékesebb, mint egy boltban vásárolt “kacat”, amit csak pik-pakk kiválasztottunk és nem fektettünk bele semmi energiát. Adunk most egy pár ötletet, hogy mivel lepheted meg szeretteidet születésnapjuk alkalmából.

Gyertya gombaházikó

Aki szereti a gyertyákat, füstölőket, illóolajokat, azoknak ez több mint tökéletes ajándék lesz. Nézzük akkor, hogy mire is van szükségünk hozzá:

1 befőttes üveg fedéllel együtt
Süthető gyurma több színben (amit nem használunk fel félretehetjük későbbre is)
Kiszúróformák
Maradék gyertyák, vagy ha nincs akkor viaszlencse a gyertyaöntéshez
Kanóc

születésnap

Ha nem szeretnétek nagyon költeni a süthető gyurmára, akkor só-liszt gyurmával is felválthatjátok, az összkép nem lesz teljesen ugyanolyan, de ez is megfelel a célnak. Akkor nézzük is, hogyan kell elkészíteni ezt a díszes gyertyát.

Az üveget, a csavaros részig vonjuk be fehér gyurmával.

születésnap

Ha egyenletesen bevontuk, akkor jöhet az ablak kivágása kiszúróval, vagy ha nincs, egy kiskéssel is meg lehet oldani a helyzetet, majd az ajtónak is kivághatjuk a helyét. Amint ez megvan, barna gyurmával csináljuk meg az ajtót és az ablakot.

születésnap

születésnap

Az ajtóra szúrhatunk ki egy kis szívecskét, ez mézeskalács hangulatot is teremt és a gyertya fénye ezen keresztül is tud pislákolni, mely igazán szívmelengető hatást kelt.

születésnap

Ha ezzel is megvagyunk, akkor jöhetnek az indák és levelek, utána pedig pici virágokkal színesíthetjük az összképet.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

születésnap

születésnap

Természetesen a fedélről se feledkezzünk meg. Először kap egy alap piros borítást, majd jó gombához illően fehér pöttyöket kap.

születésnap

Ez után jöhet a sütés. Mindig kövessétek a csomagoláson található utasításokat, de általában 110°C-on 30 percig kell sütni. Amennyiben ez is kész van, beleönthetjük a viaszt. A kanócot egy csepp viasszal rögzítsétek oda az üveg aljához, így nem fog elmozdulni, majd két hurkapálcika közé fogva egyenesen tarthatjuk. Aztán már csak a forró viasz kell és készen is van a remekmű.

születésnap

Meglepi süti

A saját készítésű ajándéknál már csak az lehet jobb, ha azt az ajándékot meg is lehet enni. Természetesen legyen olyan része, amit emlékbe elrakhatunk, de mindenki imádja a hasát.

Ami kell hozzá:

Egyszínű scrapbook papírok (barna, zöld, fehér, rózsaszín, barack)
Gyöngytollak (barna, zöld, fehér, narancs)
Föld barna és lazac matt akrilfesték
Öntapadós matrica (sütis)
Kétoldalas ragasztószalag
3D ragasztó kocka
Natúr hengeres papírdoboz
Szivacsecset
Olló, ceruza, vonalzó
Bordűrlyukasztó

Az elkészítéséhez mutatok egy kis segítséget, melyet videó formájában tudtok megnézni. Ennek segítségével jóval könnyebb lesz elkészíteni, mint ha szavak tömkelegébe leírnám nektek.

születésnap

Jelen esetben egy muffin került bele a díszdobozba, mivel formájából adódóan ez tökéletesen passzolt. Természetesen bármilyen édességet, aprósüteményt, csokikat, vagy akár saját kezűleg elkészített bon-bont is rakhatunk bele. A doboz díszítésének színvilágát, mintáit mindenki szíve szerint variálhatja, a lényeg, hogy az összhatás jó legyen.

A saját készítésű bon-bonhoz is találhattok ötletet, nem egy nagy kunszt, mégis visszatükrözi a családtagotok iránt érzett szeretetet és törődést.

Ötletek tömkelegét találhatjuk meg az interneten, érdemes nézelődni, hogy vajon a szülinaposunk minek örülne, és ez alapján nyugodtan vágjunk bele egy saját kezűleg elkészített szülinapi ajándéknak. Higgyétek el, hogy nem fogják érte leharapni a fejeteket, még ha egy picit ferdére is sikerül.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0