Az egészséges étkezés bizonyítottan segít a megfelelő életmód fenntartásában és számos pozitív tulajdonságot hordoz magában. Ilyen például a szív-, és érrendszeri megbetegedések visszaszorítása, és a fitt, ellenálló fizikum megalapozása.
Az étkezésben történő drasztikus változásokat nehezen viselheti a szervezet, éppen ezért, a nagymértékű módosítások helyett, apróbbakkal érdemes kezdeni az egészség megőrzése érdekében.
Az egészséges étkezés- tippek és trükkök harmadik részében (második rész itt) újabb 5 tanácsot mutatunk be:
1. Próbáljunk ki legalább egy új, egészséges receptet hetente
A vacsorával kapcsolatos döntési kényszer igen frusztráló lehet mindenki számára, éppen ezért a legtöbb ember újra és újra ugyanazokat az ételeket, recepteket készíti el.
Teljesen mindegy, hogy egészséges vagy kevésbé egészséges dolgokat találunk, a lényeg, hogy mindig próbáljunk ki valami újat! A változatosság jót tesz!
Célozzuk meg a heti egyszeri próbálgatást! Már ez az egy alkalom is megváltoztathatja a táplálék-, és tápanyag-bevitelünket, ráadásul újabb ételek elkészítését sajátíthatjuk el.
2. Sült krumpli helyett sült krumpli