google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Akinek egy macska cirkál az otthonában azok tudják, hogy a macskákra jellemző a kíváncsiság és olyan helyekre képesek bejutni, hogy tátva marad a szánk. Van egy pár termék melyekkel kedveskedni tudunk kedvencünknek, és még saját magunkat is szórakoztathatjuk vele.

Egy macska játékos, kíváncsi, egy kész felfedező és mindig keres magának valami felfedezni valót. Amíg egy családi házban lakó macskának lehetősége van a külvilágot felfedezni, addig egy lakásban tartott cirmosnak a négy fal között kell feltalálnia magát. Ebben tudunk a segítségére lenn különféle eszközökkel és játékokkal, hogy kedvencünk jól érezze magát és ne szenvedjen semmiben hiányt, ne unja halálra magát a zárt térben.

Ablakra szerelhető ágy

Ez a fekvési alkalmatosság egyrészt segít egy kicsit megmozgatni a cicánkat, hogy ne lustuljon el, hiszen ha ebbe akar belefeküdni, akkor fel is kell másznia. A másik pedig, hogy mindenkinek egészséges a napfény és ebbe ők is beletartoznak.

macska

Leütős játék

A macskákkal szerintem mindenki szeret játszani, mert mindig bolondot csinálnak magukból. annyira beleélik magukat a játékba, hogy nem is nézik éppen hova lépnek és van amikor hatalmas esések keletkeznek ezekből. Ez a leütős játék szerencsére nem veszélyes, de jó móka nézni a csapkodó macsekot.

macska

Cica bunker

A macskák imádnak mindenhova bebújni. Ha éppen nem találnak mást, akkor a cipőnk, vagy a papucsunk is megteszi. Szerintem egy ilyen kis zugot minden cica imádna.

macska

Macska hambi

Ez már egy kicsit másfajta  belebújós ágy, a vicces változat még a saját magunk szórakoztatását is hivatott biztosítani. Szerintem senki nem mondaná azt, hogy nem muris.

macska

Cicaalom

Egy szobacica életében a macskaalom eléggé fontos szempont, a szűk lakásban azonban meg kéne oldani, hogy minél kevesebb helyet foglaljon a macskaalom. A kitaláló leleményességére 10 csillagot kap, ez nekem sosem jutott volna eszembe.

macska

Önműködő macskafésű

Mivel a cicus a négy fal között éli életét, amíg mi munkában vagyunk eléggé unalmasan telhetnek az órái. Biztos hiányzik neki a simogatásunk és a törődésünk. Ez a cicafésű kicsit segít ezen érzés pótlásában, továbbá az elhullajtott macskaszőr mennyiségét is jelentősen csökkenti.

macska

Ágyra szerelhető macskaágy

A kedvencünk esetleg minden éjszaka felmászik mellénk az ágyba aludni, de félünk elaludni, nehogy éjszaka ráfeküdjünk? Ez a gazdi mellé felszerelhető cicaágy megoldhatja a problémát, persze ha a cicánk is együttműködő.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

macska

Napelemes cicajáték

Itt egy másik tökéletes eszköz a napközbeni unalom elűzésére. Ez a napelemmel működő kis kütyü az ablakra szerelhető és biztos, hogy minden cirmos imádni fogja.

macska

Cicabarát munkaasztal

Az igaz hogy a macskák sokkal önállóbb lények mint a kutyák, azért ők is szeretnek a közelünkben lenni. Ez alól a munkavégzés sem kivétel. Valamiért a macskák különösen kedvelik a számítógépasztalt és főleg a billentyűzetet. Ezzel a kis polccal munka közben is ott lehet mellettünk.

macska

Ha ez a polc mégsem válna be, akkor marad a régi módszer.

macska

Madáretető

Igen, madáretetőt kell a macskának beszerezni. Még mielőtt azonban valaki félreérti, nem azért kell, hogy a cicus abból lakmározzon. Ezt a fajta madáretetőt kívülről lehet az ablakra szerelni. Nézzék majd meg a cicájukat, mennyire be lesz zsongva, ha egy kismadár rárepül az etetőre.

macska

Bútoraink védelmében

Mit szokott kivétel nélkül minden macska csinálni? Karmokat élesíteni. Ezt általában fa, vagy szövet bútoraink bánják. Ezzel a trükkel azonban a kanapé ép maradhat.

macska

Körömvédő

Amennyiben nem szeretnénk az összes bútort körbevonni ilyen anyagokkal, akkor a cicánk körmére rakható, ún. körömvédőt is beszerezhetünk, ez meggátolja, hogy a macskusz karmoljon.

macska

Macskahíd

Mint már említettem, a macskák szeretnek elképesztő helyekre felmászni, legyen az polc, szekrénytető, hűtőt teteje. Valamiért szeretik a magaslati levegőt. Ezzel a kis függőhíd megoldással egyik helyről a másikra át tud sétálni, vagy éppen pont ezt használja a déli sziesztához.

macska

Nagyon sok dologgal lephetjük meg a házi kedvenceinket, akár évszakonként is, mondjuk a nyári melegben, vagy a karácsonyi készülődés közben. Minden csak fantázia kérdése.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0