google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A körömlakk egy kiegészítő, bármit is visel az ember. Egy igazán eklektikus és egyedi festés pedig számtalan bókkal, csodálattal járhat. Mindezek mellett, melyik hölgy nem szereti ha színek garmadája lepi el körmét? Ha unjuk a monoton színeket, és valami igazán csajos, izgalmas mintát szeretnénk kipróbálni anélkül, hogy időpontot kell kérnünk és pénzt kiadnunk bizonyos mintákra, dizájnra, készítsünk otthon, mindennapi tárgyak segítségével egyedi körömművészetet!

Az előző részhez hasonlóan (megtekintés itt), ezúttal is 5 tippet hoztunk el.

 

1. Színes összevisszaság

Igazán művészi módja a körömfestésnek az, ha a körmeinket mintegy festővászonként használjuk és absztraktabbnál absztraktabb módon díszítjük. Hogy mit értünk pontosan ez alatt? Mutatjuk:

Körömlakk dizájn- 5. rész- Party-körmök

Szükséges hozzávalók: 

 • fehér körömlakk;
 • szögletes körömfestő ecset;
 • kék;
 • lila;
 • és pink körömlakk.

Megjegyzés: Természetesen bármilyen színt választhatunk, minden kombináció nagyon klasszul fog kinézni.

Elkészítés: 

 1. Alapozzunk 2 réteg fehér lakkal.
 2. Száradás után mártsuk bele az ecsetet a kék körömlakkba, és hüvelykujjunk segítségével loccsantsuk a színt a fehér lakkra.
 3. Folytassuk a műveletet a többi színnel is, addig, amíg el nem érjük az áhított külsőt.

Igazi modern művészet, ráadásul ezzel a technikával akkor is egyedi végeredményt kapunk, ha mindenki más is így csinálja körülöttünk- elvégre, az csak nagyon ritkán fordul elő, hogy ,,a villám kétszer is ugyanoda csapjon”.

 

2. Szívószál technika

Ezer meg egy dologra fel lehet használni a szívószálat- ezt egy- két korábbi cikkünk is bizonyítja: Szívószál újrahasznosítás és Szívószál újrahasznosítás 2. rész.

Ezúttal egy újabb remek felhasználási módját mutatjuk be a vékony műanyag- szálaknak.

Hasonlóképpen, mint az előző technikánál itt is csak rajtunk múlik a színválasztás, és az, hogy mennyire szeretnénk befedni színekkel fehér festővásznunkat.

Fogjunk pár szívószálat és tetszőleges színű lakkokat. Alapozzuk le a körmünket 2 réteg fehér körömlakkal, ahogy az előző tippnél is. Ha éppen sietünk, és nincs időnk ,,letakarítani” az ujjainkra szóródott lakkot, applikáljunk fel valamilyen tapaszt, amely megállítja a fröccsenést- ez lehet egyszerű cellux is, ha éppen nincs más kéznél.
Amennyiben minden előkészület megvolt, induljon a móka: mártsuk bele a szívószál végét a lakkba, emeljük a műanyagot a körmünkhöz közel, és fújjunk! Ismételjük meg a többi színnel, míg a számunkra megfelelő végeredményt nem kapjuk. Íme, pár ötlet a színekkel:

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Körömlakk dizájn- 5. rész- Party-körmökKörömlakk dizájn- 5. rész- Party-körmökKörömlakk dizájn- 5. rész- Party-körmökKörömlakk dizájn- 5. rész- Party-körmök

 

3. Hangjegyek

Zenekedvelőknek- vagy ha már rendezvényeknél tartunk: koncertekre, tökéletes viselet, amely némi kézügyességgel könnyedén elkészíthető.

Körömlakk dizájn- 5. rész- Party-körmök

Amire szükségünk lesz: 

 • fehér körömlakk;
 • fekete körömlakk;
 • vékony ecset vagy más hegyes tárgy.
 1. Alapozzunk fehér lakkal.
 2. Rajzoljunk/fessünk 3 vonalat a körmünkre a vékony ecset segítségével.
 3. Rajzoljuk meg a hangjegyeket ugyanezzel az ecsettel.

Egyszerű és nagyszerű!

 

4. Koponya

Halloweenre, farsangra vagy más, ijesztő témájú buliba, horrorfilmes estére készülve remek választás.

Körömlakk dizájn- 5. rész- Party-körmök

Fekete, fehér és átlátszó körömlakkal, valamint egy vékony ecsettel könnyen horrorházzá varázsolhatjuk körmeinket- persze, nem túl rémisztően, inkább aranyosan.

Alapként fessük a körmöt feketére, majd a fehér lakkal tegyünk az alapra apró pontokat. A vékony ecset segítségével ,,mossuk el” a pöttyök alsó részét, hogy koponyaformát kapjunk. Fekete körömlakkal alakítsunk ki szemeket is!

 

5. Leopárd minta

Szintén farsangra, vagy bármilyen jelmezes, vagy jelmez nélküli buliba is megfelelő party- kiegészítő, persze a mindennapi életben is hordhatjuk, ha éppen úgy alakul. Nagyon csajos, és a látszat ellenére könnyen elkészíthető.

Körömlakk dizájn- 5. rész- Party-körmök

Hozzávalók:

 • világos barna/ bézs körömlakk;
 • fekete körömlakk;
 • ecset.

Elkészítés:

1. Alapozzunk 2 réteg bézs lakkal.
2. A világosbarna körömlakk és az ecset segítségével készítsünk szabálytalan pöttyöket.
3. Miután ez megszáradt, a fekete lakkal készítsünk körvonalat a pontokra, úgy, hogy a vonalak között itt-ott hagyunk némi helyet.

El is készült a párducmintás, divatos körömfestés, ami csak úgy vonzza majd a pillantásokat és dicséreteket. 

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0