google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Posztsorozatunk – amiben DIY üzlet ötleteit mutatjuk be nektek – folytatódik! Gondoltál már arra, hogy milyen jó lenne, ha az általad tervezett kitűzőkkel mászkálnának az emberek? Vagy arra, hogy akár egy egész üzletet lehet építeni erre az ötletre?

Már megint miféle agymenés? Kitűző? Miért? Minek?

Az igazat megvallva tényleg furcsának tűnhet az ötlet… előre! Azonban, ha belegondolsz abba, mennyire személyreszabott kis dolgokról beszélünk, ami ráadásul Amerikában újra felfutóban van, már elgondolkoztatja az embert.

kitűző házilag

Miért pont a kitűző?

Ezek az apró fémcsatok rendkívül jól testreszabhatók. Tükrözhetik viselője személyiségét, kedvét, szimpátiáját, identitását, bármit, amit az jelképezni akar.

Milyen kitűzőt készítsek?

A kérdés nagyon jó, hiszen eléggé szerteágazó témákat lehet találni. Vigyázni kell, ha zenekaros, filmes vagy egyéb popkulturális képet akarunk rányomtatni a csatunkra, nézzünk utána, nem-e kell fizetni utána jogdíjat, mert könnyen megüthetjük magunkat.

Kreálhatunk persze egyéni képeket, logókat is, ha kicsit jobban értünk a Photoshophoz, vagy más grafikai programhoz.

Jó ötlet lehet a személyre szóló ajándék, közös képek, szülinapra, Valentin-napra, vagy évfordulóra.

kitűző házilag

Keressünk beszállítót

Ahhoz, hogy neki tudjunk állni, találunk kell valakit, aki olcsón, és megbízhatóan el tudja juttatni a szükséges alapanyagokat. Nem kell nagy dologra gondolni, elég egy üres kitűző, amibe az általunk elképzelt kép, mintázat kerül, de ha meg akarjuk bolondítani mondjuk egy ezüst nyaklánccal is, hogy minél exkluzívabb legyen, akkor érdemes felkeresni egy ékszerboltot is.

Egyszerű kitűző ötlet

Az alábbiakban egy egyszerű, kedves fotó felhasználásával készült kitűzőt mutatunk Nektek.

Kellékek:

 • Kitűző
 • Ragasztó
 • Fénykép
 • Egy jó szike
 • Opcionális: nyaklánc

Lépések:

Az egész pofon egyszerű, és néhány perc alatt megvan!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0
 1. Először is, vegyük le a kitűzőnk átlátszó borítását.
 2. Helyezzük rá a fényképre.
 3. Ügyeljünk arra, hogy jól rányomjuk, ne mozduljon el a kezünk. Ha bizonytalanok vagyunk, és a borítás engedi, akkor tegyünk egy csepp ragasztót a képre, és várjuk pár percig, amíg megszárad.
 4. Vágjuk körbe a fényképet.
 5. Ha ez megvan, már csak annyi a dolgunk, hogy egy jó erős ragasztóval ráragasztjuk a kitűző műanyag részére a fedlapot.
 6. Ha kombináljuk nyaklánccal, fűzzük bele.

KÉSZ!

Ha igazán ütős terméket akarunk, a csomagolása is nagyot kell, hogy szóljon. Keressünk fel valakit, aki ajándékdobozokat készít, és rendeljünk olyat, ami passzol az imidzsünkhöz!

kitűző házilag

Persze ha olyan a kézügyességünk, akár festhetünk is a pinekre! Amennyiben ez a tervünk, készüljünk rá, hogy nagyon pepecselős a munka, így az árainkat úgy lőjük be, hogy megérje ezzel foglalkoznunk. Amennyiben festünk, használjunk akvarell festéket, ez ellenáll a víznek!

Ne féljünk szakembert keresni!

Ha úgy érzed, egyedi elképzeléseid vannak, mégsem tudod őket grafikailag megvalósítani, ne félj felkeresni egy szabadúszót. A piac tele van jobbnál-jobb szakemberekkel, akik szívesen segítenek.

Látogassunk kézműves blogokat, írjunk, reklámozzuk magunkat!

A kézműves blogok és oldalak kiváló lehetőséget adnak rá, hogy megismerj hozzád hasonló érdeklődésű embereket, inspirációt gyűjts, és persze nem utolsósorban, hogy némileg reklámozd magad. Ezzel csínján kell bánni, ugyanis ha oda “spammels” mindenhova, tehát belinkeled a weboldalad címét, és viszlát, könnye letilthatnak. Amúgy sem túl célravezető az ilyesféle marketing. Gondolj bele, ha Te egy blogon beleütköznél egy ilyen “trollba” aki a kommentek között megszakítja az olvasást az oda nem illő linkjével, vajon rákattintanál-e?

kitűző házilag

Lépjünk a tettek mezejére

Ha úgy érezzük, hogy mindennel megvagyunk, keressünk fel helyi boltokat, vagy ha van kézműves vagy bolhapiac, menjünk oda, és árusítsuk a termékünket. A kitűzőkbe gyakran személyesen szeret bele az ember. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem éri meg online is értékesíteni őket, de ennél a terméknél szerintem kifejezetten jó, ha az online és offline eladásokra egyformán gondolsz.

 

 

 

 

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0