google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Posztsorozatunk – amiben DIY üzlet ötleteit mutatjuk be nektek – folytatódik! Ti is készítettetek gyertyát általános sulis korotokban? Imádod az illatos gyertyákat és szeretnél egy saját kollekciót? Indítsd be a DIY bizniszedet, árulj gyertyákat!

Az öreg gyertya már jó ideje életünk része. Velünk volt már a nagy ipari forradalom előtt is, amikor világításra használtuk, és velünk van most is, amikor dekorelemként tartunk rá igényt. Azonban a jó gyertya több mint egy egyszerű dísz: hangulatot képes teremteni, újraalkothatja egy egész helyiség “fílingét”.

A gyertyakészítés kiváló lehet otthon, GYES-en lévő anyukáknak, akiknek a gyerkőc nevelése mellett van ideje kipróbálni, hogyan lehet a legszebben elkészíteni egy gyertyát úgy, hogy az a piacon is megállja a helyét.

gyertya készítés

Ráadásul a befektetés minimális, csupán az eszközöket kell megvásárolni és kialakítani a logisztikát!

Milyen gyertyát készítsünk?

 • A gyertyák fényforrásként

Igen, van aki még mindig fényforrásként használja a gyertyát, és most nem a mormonokra gondolok. Bármikor, bárhol elmehet az áram, vagy kiéghet a lámpa, ilyenkor jól jöhetnek ezek a termékek is. Előnyük, hogy nem kell szépen, dizájnosan elkészíteni őket.

gyertya készítés

 • A gyertyák ünnepekre

Halottak napjára, karácsonyra, vagy Valentin-napra szabottan is önhetünk gyertyákat. Ezeknél már jobban oda kell figyelni a célpiac szerinti kialakításra, de több pénzt is elkérhetünk egy-egy darabért!

 • A gyertyák terápiás célokra

Az aromaterápia jótékony hatásai régóta ismertek. Megnyugtatják az embert, rendbe teszik a testet és a lelket. Itt nem is a dizájn a legfontosabb, hanem az összetevők. Nagyon oda kell figyelnünk, különböző illóolajok különböző hatásmechanizmussal bírnak.

 • A gyertyák dekorként

A legnagyobb piac talán a dekor gyertyák piaca, ugyanis sokan díszítőelemként tekintenek rá. Itt a legfontosabb a gyertya kinézete, és az illata.

gyertya készítés

Terv készítése

Az üzleti terv készítésének fontosságát már jobban kiveséztem az előző cikkben. Érdemes odafigyelni rá és nem elhanyagolni, ugyanis ezen állhat, vagy bukhat vállalkozásunk!

Legyünk vállalkozók!

Először is el kell döntenünk, hogyan regisztráljuk vállalkozásunkat. Érdemes először KATÁ-s vállalkozóit kiváltani, hiszen rengeteg előnnyel rendelkezik. Amennyiben főállás mellet végezzük, havonta mindössze 25.000 Ft-ot kell befizetnünk, főállásban pedig 50.000 Ft-tal letudjuk az adóterheinket. Részletesebben erről a vállalkozási formáról itt olvashatsz.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Méhviasz gyertya ötlet

A méhviasz gyertyák 100% -osan természetesek a hosszú távú használat során, és nincsenek mellékhatások.

Kellékek:

 1. Méhviasz
 2. Kókuszolaj
 3. Lábas
 4. Üvegtartály vagy dupla kazán
 5. Kanóc
 6. ceruzák
 7. Illóolaj vagy parfüm

gyertya készítés

Elkészítés:

 

 1. Olvasszuk fel a méhviaszt egy lábasban. Kevergessük meg időközönként, de vigyázzunk, nehogy kigyulladjon! Közepesen átmelegítve a legideálisabb.
 2. A melegedő méhviaszba mártsuk bele a feldarabolt kanócokat. Az egyik végét a kanócnak szorítsuk le ceruzával, a másikat húzzuk az ujjunkkal felfelé. Ezután hagyjuk, hogy a kanócok megszáradjanak!
 3. Adjuk hozzá a felmelegedett méhviaszhoz a kókuszolajat.
 4. Ha a keverékünk már folyékony állagú, néhány ujjnyit öntsünk ki belőle az üvegpoharak aljára, majd azonnal helyezzük a pohár közepébe a kanócot úgy, hogy a vége a pohár alján legyen.
 5. (Még a négyes pont előtt van lehetőségünk, hogy a gyertyánkat természetes anyagokkal színezzük. Ez a lépés természetesen kihagyható. Színezésre megfelelőek lehetnek a boltokban kapható, kifejezetten gyertya színezésére szánt olajak, de akár viaszos zsírkrétával is megoldhatjuk.)
 6. Fogjuk meg a kanócot! Tartsuk addig, amíg a viasz meg nem szilárdul.
 7. Ismételjük meg a műveletet annyiszor, ahány poharunk és kanócunk van. Töltsük őket tele!
 8. Miután végeztünk, hagyjuk pihenni 10 órát. Ezután díszíthetjük őket kedvünk szerint!

gyertya készítés

Legyen egyszerű a marketingtervünk 

Készen van a gyertyánk, viszont ott állunk és nem tudjuk, mi a következő lépés. Nincsen semmi baj az ambícióval, azonban jó, ha az elején csak kicsiben kezdjük el árusítani a gyertyánkat. Ne frusztráljuk magunkat ilyenekkel, először keressünk fel kisebb helyi kézműves boltokat, ezotériával foglalkozó helyeket és mutassuk be nekik magunkat.

Legyünk online

Az összes DIY üzletet megcélzó cikkben leírtam, itt sem fogom kihagyni: fontos, hogy legyen online jelenlétünk. A social media mára kikerülhetetlen. Ha nincs kedvünk foglalkozni vele, vannak erre szakosodott szakemberek, akik havonta elvégzik helyettünk a piszkos munkát!

Legyen MÁRKÁNK!

Találjunk ki egy menő nevet, egy logót, tervezzük meg az egész arculatot! Ha nem érzünk hozzá magunkban elég kreativitást, itt is kérhetjük szakember segítségét, azonban jó ha tudjuk, hogy ilyenkor az indulási költségek jelentősen megnőhetnek! A mai világban, ahol a YouTube tele van oktatóvideókkal, tényleg csak idő kérdése, hogy elsajátítsuk a márkaépítés csínját-bínját.

Még mielőtt berontanánk az első masszázsszalonba, hogy platóval öntsük ki a gyertyákat hozzájuk, készíttessünk névjegykártyát! Szerepeljen rajta a telefonszámunk, e-mail címünk, céges cím, vagy lakóhely címe, a márka neve, logója, és természetesen a saját nevünk.

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0