google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Manapság már szinte minden háztartásban jelen vannak a házi kedvencek. Lehet nagy, vagy kicsi, szőrös, csupasz bőrű, tollas, páncélos, ízelt lábú, vagy éppen pikkelyes minden állatot azért tartunk, mert szeretjük őket és akit szeretünk, arról mindenképp gondoskodunk.

Vannak olyanok, akik természetesen enyhén szólva is túlzásba viszik, de apróbb ötletekkel kedveskedhetünk állatainknak, higgyék el ezerszeresen meghálálják majd nekünk.

Banános jégkrém

Szerintem nincs olyan ember a földön aki ne szeretné a banánt és ez alól a kutyák sem kivételek! A nyári hőségben pedig egy jó hideg fagylaltnál nincs jobb. Mivel a kutyák csak lihegéssel tudják magukból kiadni a hőt, így a 40 fokban elég nagy a veszélye a túlhevülésnek. Ezzel a kis hűsítő finomsággal segíthetünk nekik kibírni a nagy meleget.
Ami szükséges hozzá: 1 db jó érett banán, egy kis natúr joghurt, és natúr mogyorókrém a sós fajtából.
Az alapanyagokat le kell pürésíteni, utána pedig a natúr joghurtos pohárba visszatölthetjük, így nem kell feleslegesen mosogatni a poharat. Beleszúrunk egy kutyaropit, vagy fogtisztító rudat és mehet is a fagyóba.

házi kedvenc

Függő macskaágy

A macskák azok a fajta házi kedvencek, akik szeretik a kényelmet emellett az önállóságot is. Ha éppen nincs kedve a simogatáshoz, akkor márpedig hagyd békén mert megjárod! Természetesen természetüktől is függ, van amelyiket kenyérre lehet kenni. Na pont az ilyen típusú macsekok érdemlik meg az ilyesfajta kedveskedést. Nem bonyolult elkészíteni, egy fonott kosárra lesz szükségünk, pár polctartóra és kötélre. Ez a macskaágy minden cica tetszését el fogja nyerni.

házi kedvenc

Kutyajáték régi pólóból

A kutyák imádnak játszani! Mivel elég szép fogsorral rendelkeznek, a vásárolt labdák és játékok nem bírják sokáig, szétszakadnak, kilyukadnak, vagy éppen ripityára rágják őket. Egy filléres kutyajáték ötlettel készültem, melyet egy labdából és egy régi pólóból fabrikálhatunk a kutyusunknak, és azt nyugodtan lehet cincálni.

házi kedvenc

Kutyaágy saját kezűleg

Mindenki szeret kényelmesen aludni. Egy kemény ágyon történő alvás után a kedvünk sem a legjobb, egész nap nyűgösek és ingerlékenyek vagyunk. A kutyusok természetesen nem ennyire kényesek, de szeretnek ők is kényelmesen elhelyezkedni. Ez a kutyaágy a kedvenc fekhelye lesz. A szabásminta segítségével könnyedén a kutyusunk méretére igazíthatjuk, csak az alap kör méretét kell nagyítanunk, vagy kicsinyítenünk. Az anyag típusa is rajtunk áll, csak jó meleg legyen.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

házi kedvenc

Cicasátor

Ismét egy macska kényeztető ötlet. A cicák szeretnek naphosszat lustálkodni, és ezért is fontos, hogy kényelmes fekhelyet alakítsunk ki nekik. Nincs másra szükségünk, mint pár fém vállfára és egy régi kinőtt pamutpólóra. Nagyon egyszerű elkészíteni, mert még varrni sem kell, hiszen a bejárat lehet a póló nyakrésze. Az alapot egy kartonpapír adja, melyre a hajtogatott fém vállfákból kerül egy váz és már csak a pólót kell ráhúznunk. A kényelem érdekében egy párnát rakhatunk bele és el is készült a sátor.

házi kedvenc

Cica függőágy

Ismét egy macska fekvőhelyet mutatok, melynek az elkészítése még egyszerűbb, mint a sátor és még a vállfáinkat sem kell szétszednünk. Mindössze egy régi nem használt törülközőre van szükségünk és kötelet, amivel felköthetjük a négy kilyukasztott sarkat az asztal lábaihoz. Egyben kényelmes és helytakarékos is.

házi kedvenc

Jeges kutyafagyi

Minden kutyus szereti a pocakját. Pláne ha a mi kajánkról van szó. Olyankor előveszik a szomorú “két hete nem ettem” nézésüket és az ember egyszerűen nem bírja ki, hogy egy kis falatot ne adjon nekik. Itt egy finomság, mely után nyugodt lelkiismerettel ülünk le az asztalhoz, hiszen már a kutyusunk is kapott egy nem is akármilyen nyalánkságot. Az elkészítése is igen egyszerű, az alapja egy felvizezett húsleves alaplé, melyekbe főtt húsdarabokat, jutalomfalatokat, sőt, még víz és jégálló játékokat is belerakhatunk. Aztán már csak jól le kell fagyasztani és kész is a hűsítő sós kutyafagyi.

házi kedvenc

Remélem ezzel a pár ötlettel jó tippeket adtam, hogy miként tudunk kisállataink kedvébe járni, legyen akár csupán a helyhiány, vagy éppen a tikkasztó hőség az oka.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0