google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Posztsorozatunk – amiben DIY üzlet ötleteit mutatjuk be nektek – folytatódik! Az utolsó ötletünkhöz érkeztünk, ami kicsit second hand is, meg nem is. Hogy mire gondolok? A cikkben kifejtem kicsit bővebben!

Amikor elkezdtem ötletek után kutatni, még a póló üzlet volt a fejemben, aztán eszembe jutott egy sokkal jobb ötlet is ennél. Hiszen valljuk be, ha a póló és az üzlet szót egymás mellé helyezed, általában már lejátszódott a fejedben a gondolat: pólónyomtatás. Igen, ez manapság egy divatos dolog, és Dunát lehet rekeszteni azokkal, akik ezzel foglalkoznak, így nagyon újat kellene nyújtanod a piacon ahhoz, hogy felfigyeljenek Rád. Persze ez sem lehetetlen: egy innovatív ötlet, ami megrengeti a pólónyomtatók piacát még mindig lehetséges, csak sajnos senki sem tudja a receptet.

ruhadarabok házilag

Mi lenne viszont, ha azt mondanám, hogy Te csak afféle “second handként” lennél jelen az üzletben?

Tippek és variációk

Ez nem azt jelenti, hogy ne kéne dolgoznod, sőt… elég sok kézügyesség kell hozzá. Az alapkoncepció a következő: létrehozol egy weboldalt, amiben bemutatod, hogy a saját használt pólóidat miképpen alakítod át divatos ruhadarabokká.

ruhadarabok házilag

Ezután jöttök a képbe TI, vagyis Te és a Kreativitásod. A vásárlók küldik az alapanyagokat, pólókat, pulóvereket, egyéb ruhadarabokat, Te pedig újjá varázsolod őket. Amikor készen van, posztolhatod őket Instagrammon, Pinteresten, Snapchaten, vagy Facebookon.

A másik tipp, hogy te vásárlod meg az alapanyagokat, és alakítod át őket, bár ez kevésbé személyes. Szubjektív véleményem az, hogy a piac egyre inkább afelé tendál, hogy a minél egyedibb és kifejezőbb darabok kerüljenek előtérbe. Így könnyen lehet, hogy valaki vesz egy Adidas felsőt, külön azért, hogy Te alakítsd át neki, hiszen már ismeri a brandedet, és ha magáénak tudja, akkor tudja mire számíthat.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Egy egyszerű ötlet

Az alábbi egyszerű kis ötletet könnyen el lehet sajátítani. Persze lehet kísérletezni mással is, főleg ha van egy csomó olyan ruhád, amit már amúgy sem hordasz és eladni sem tudod őket. Szóval ne aggódj, biztosan lesz időd tökéletesíteni a tudásod!

ruhadarabok házilag

Amikre szükséged lesz:

  • Használt póló
  • Olló
  • Vonalzó
  • Kézügyesség

 

Lépések:

  1. Vágd le a pólód nyakát.
  2. Hátul vonalzó segítségével, V-alakban vágj be a ruhadarabot.
  3. Ezután kezd el szépen befonni őket.
  4. Fonástechnikákat találhatsz a YouTube-on, hasonlóak a hajfonáshoz!

KÉSZ!

Tedd fel a képet, hogy mások is megnézhessék a művedet.

ruhadarabok házilag

A közösség ereje

Készíts Facebook-oldalt, és kérd meg a vásárlódat, hogy ha feltölti az általad készített póló képét, taggeljen be Téged! Így sokan megismerhetik a stílusodat, és hamar híred megy.

 

Ha érdekelnek Téged további DIY üzleti ötletek, bújd át a korábbi cikkeinket is!

 

Jó olvasást!

Ha tetszett a cikk, likeold a Facebook oldalunkat:

 

Ötletmánia Facebook

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0