google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A világ legfélelmetesebb helyeit már megmutattuk, de a félelmetes, kísértetjárta kastélyok is megérnek egy misét. Belharcok, szerelem, és az emberi gonoszság elevenednek meg az ódon falak között.

10 legfélelmetesebb kastély a világon

A 10 legfélelmetesebb kastély a világon – 10. Leap kastély

Írország legfélelmetesebb kastélya, a Leap kastély. 1532-ben, Mulrooney O’Carroll halála után belharcok kezdődtek, hogy ki legyen az uralkodó. A félszemű Teige megölte testvérét, aki pap volt, és éppen misét celebrált. Azóta a kápolnát Véres Kápolnának hívják, ahol gyakran megjelennek a kísértetek.

10 legfélelmetesebb kastély a világon

A 10 legfélelmetesebb kastély a világon – 9. Törcsvári kastély

A legendák szerint Tepes  – akit a horrorfilmekből ismert Drakula gróffal azonosítanak – különösen hírhedt volt változatos kínzási módszereiről. Repertoárjába tartozott a karóba húzás, a végtagok felaprítása, a megvakítás, vízbefojtás, és az elevenen elégetés vagy megfőzés. A korabeli kínzóeszközök megtekinthetők a kastély múzeumában és ha hinni lehet a szóbeszédnek,  az egykori áldozatok szellemei ma is az épületben bolyonganak. Aki kellően bátor, Halloween éjszakáján ott tölthet egy estét.

10 legfélelmetesebb kastély a világon

A 10 legfélelmetesebb kastély a világon – 8. Moosham-kastély

Az Ausztriában található Moosham-kastélyban több ezer nő lelte halálát. Itt tartották a 17. és a 18. században népszerű boszorkánypereket. Az elítélteket megkínozták, és megölték, a turisták beszámolói szerint pedig a mai napig lehet hallani a sikolyukat a falak között.

10 legfélelmetesebb kastély a világon

A 10 legfélelmetesebb kastély a világon – 7. Belcourt-kastély

Az Amerikában található kastélyt 1891-ben kezdték el építeni. 1956-ban a Tinney család birtokába jutott, és a család fejének, Haroldnak annyira megtetszett, hogy állítólag a halála óta is a falai között bolyong. 2009-ben meghirdették a házat, 7,2 millió dollárt kértek, de senki sem volt hajlandó ennyit adni érte.

10 legfélelmetesebb kastély a világon

A 10 legfélelmetesebb kastély a világon – 6. Edinburgh kastély

A skóciai kastélyt nem véletlenül tartják a paranormális események által egyik leginkább érintett helyszínnek a világon. 900 éves történelme során számos véres eseménynek volt helyszíne, alagsorában pedig a mendemondák szerint máig olyan nevezetes kísértetek élnek, mint Alexander Steward of Albany vagy Lady Janet Douglas of Glamis, akit boszorkányság vádja miatt elevenen égettek meg.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

10 legfélelmetesebb kastély a világon

A 10 legfélelmetesebb kastély a világon – 5. Chillingham-kastély

A Chillingham-kastély nyerte el Anglia egyik leginkább kísértetjárta kastélyának büszke címét. Mielőtt Sir Humphrey Wakefi megvásárolta volna ezt az impozáns épületet, a környékbeliek többször figyelmeztették, hogy ne tegye, hiszen tele van szellemekkel. Az úr ezután egy médium segítségét kérte, aki azt mondta neki, hogy képtelen elvégezni a munkát, mert ezen a helyen túl sok bajba jutott lélek van. A kastélyban kísért a „Kék Fiú” a „Fehér Hölgy „és lady Marey Berkeley szelleme is, akiknek a hangjait gyakran hallhatják az oda látogatók.

10 legfélelmetesebb kastély a világon

A 10 legfélelmetesebb kastély a világon – 4. Dalhousie-kastély

Több mint nyolcszáz évvel ezelőtt az itt élő Lady Catherine szerelembe esett, azonban szülei megtiltották, hogy találkozzon ifjú kedvesével. Ezután a lány a kastély legfelső szobájába zárta, majd halálra éheztette magát. A legenda szerint a szerelembe beleőrült nő kísértetének sikolyai ma is hallhatók, ennek ellenére a kastélyt imádják a szerelmesek és a nászutasok. A 13. századi skót kastély 29 szobás szállodaként működik.

10 legfélelmetesebb kastély a világon

A 10 legfélelmetesebb kastély a világon – 3. Dragsholm-kastély

A 12. századi dán kastélyt állítólag szellemek százai kísértik. Az egyik legismertebb a Fehér ruhás lány, akit apja záratott szobájába, miután beleszeretett a kastély egy szolgálójába. Az 1930-as felújítás során a munkások valóban találtak egy fehér ruhás női csontvázat a pince falában. A kastélyszállóban gyakran látják felbukkanni Bothwell grófját, a kivégzett skót királynő, Stuart Mária férjét is, aki élete utolsó tíz évét egy oszlophoz láncolva töltötte e helyen, végül elborult elmével halt meg. A kastélyban manapság szálloda és étterem üzemel.

10 legfélelmetesebb kastély a világon

A 10 legfélelmetesebb kastély a világon – 2. Predjama-kastély

A különleges szlovén kastély azzal került be a köztudatba, hogy igen látványos, köszönhetően annak, hogy egy barlang szájába épült. Az 1200-as években felállított, majd több mind hétszáz éves története során többször is újjáépített épület állítólag a kísértetek kedvenc tartózkodási helyei közé tartozik.

10 legfélelmetesebb kastély a világon

A 10 legfélelmetesebb kastély a világon – 1. Newcastle kastély

A kastélyt állítólag azért kísértik szellemek, mert egy római kori temető helyére épült. Bár a halottakat 1172-ben elszállították, a szakértők szerint ennek köszönhető a számtalan paranormális  jelenség, ami az épülethez köthető. Mindemellett úgy vélik, nem is csak egyszerű temető volt – valószínűsítik, hogy véres tragédia köthető hozzá.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0