google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Itt a farsang, áll a bál! Állati jó maskarák nélkül azonban nem is igazi az ünneplés, főként a kisgyermekes anyukák, apukák számára. Mindenki izgalmakkal telve várja a jelmezbált, ami általában nem kevés fejtörést okoz a szülőknek. Ki kell ugyanis választani, hogy gyermekünk élénk fantáziavilágának melyik ötletét valósítsuk meg jelmezkészítés folyamán. Itt, az Ötletmánián nem csak az a fontos, hogy a kicsiknek legjobban tetsző jelmezekbe bújhassanak (persze, ez sem mellékes), de az is, hogy az könnyen elkészíthető legyen. 

Előző cikkeinkben bemutattuk, hogyan lehet egyszerű anyagokból medúzát, és szintén mindennapos anyagokból, ám kissé bonyolultabb technikát igénylő méhecske- jelmezt készíteni.

 

Alapanyagok

  • 1 darab gyerekméretű és 1 darab XXL-es pamutpóló (fekete vagy szürke);
  • 6 darab 40 cm-es hurkapálca vagy nádpálca;
  • 3,5 m szalag;
  • 10 cm kalapgumi vagy keskeny szalag;
  • vatta (a fülek töméséhez).

Egyéb kellékek:

  • olló;
  • tű, cérna.

Állati maskarák, farsangi jelmezek, 3. rész: Denevér- Alapanyagok

Elkészítés

1. Vágjuk le az XXL-es méretű póló mindkét ujját, az egyikből lesz a sapka. Metsszük fel a póló egyik oldalát, és szabjuk ki belőle a denevérszárnyat. Ezt úgy tehetjük meg a legkönnyebben, ha az ujjak levágásával keletkezett téglalapot átlósan, ,,csúcsos hullámokkal” tarkítva vágjuk.

Állati maskarák, farsangi jelmezek, 3. rész: Denevér- 1. lépés

 

 

2. Szegjük körbe a széleket, majd helyezzük a gyerekpólót a kiterített, szétnyitott szárnyra, és jelöljük meg a szárnyon a vállvarrások felső szélét. Húzzunk ezekből a pontokból 3-3 egyenes vonalat a szárnyak csúcsaihoz, és gombostűzzünk méretre vágott szalagot a két hosszanti szélén és az alján úgy, hogy egy hosszú, csőszerű ,,tasakot” képezzen. Csúsztassuk bele a merevítőpálcákat, és vágjuk azokat méretre.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Állati maskarák, farsangi jelmezek, 3. rész: Denevér- Szárnyak

 

 

3. Az egyik levágott pólóujjat fordítsuk fonák oldalára, majd igazítsuk úgy, hogy a hónaljvarrás kerüljön középen hátulra. Húzzuk fel kifordítva a gyerek fejére, óvatosan gombostűzzük össze felül ívesen a fejvonalát követve, ezután vegyük le, majd rajzoljuk fel a sapka íves formáját fülekkel együtt. A vonal mentén varrjuk körbe és vágjuk le a felesleget kb. 0,5 cm ráhagyással. Szegjük le a széleit cikk-cakköltéssel. Fordítsuk színére a sapkát, a fülekbe csúsztassuk be az előzőleg előkészített vattadarabokat, és varrjuk le kézzel, néhány kisebb öltéssel a fül középvonalán.

Állati maskarák, farsangi jelmezek, 3. rész: Denevér- Sapka

 

 

4. Fektessük a gyerekpólót elejével felfelé a szétnyitott szárnyra, és a vállvonalra, a póló ujja végéig varrjuk fel kézzel, apró öltésekkel a szárnyat.

 

 

5. A szárny két végére varrjuk fel egy-egy kb. 5 cm-es, félbehajtott, keskeny gumiszál végeit, ezt a hurkot húzzuk majd a gyerek középső ujjaira, hogy feszesen tartsa a szárnyakat.
Szürke, fekete harisnyával, vagy hasonló színű, szűk nadrággal egészítsük ki az öltözéket.

 

Állati maskarák, farsangi jelmezek, 3. rész: Denevér

 

Az előzőek közül egy kissé ,,kilógó” denevér ruhája elsőre talán rafinált varrásúnak tűnhet, de a bordás szárnyak és a sapka egy egyszerű pólóból megoldható.

Állati maskarák, farsangi jelmezek, 3. rész: Denevér

 

 

Ötletmánia Facebook

Még több érdekes témáért, ötletekért és tippekért látogass el az Ötletmánia Facebook- oldalára.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0