google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Az arcfestés egy olyan dekorációs eszköz, mely szinte minden alkalomhoz illik. Hiszen ki ne látott volna arcfestő standot egy városi rendezvényen, legyen szó éppen május 1-jéről, vagy éppen az augusztus 20-án tartott mulatságról. Egy festéssel kiegészített gyermekarc pedig biztos, hogy a farsang sikerjelmeze lesz.

Szerintem nincsen olyan gyerek a földön, akit ne hozna lázba egy arcfestés. Kár hogy az én gyerekkoromban, még nem volt ilyen, biztos addig könyörögtem volna apuéknak, míg be nem fizetnek egyre. Ez azonban manapság elég drága mulatság, így akinek van egy kis kézügyessége célszerűbb inkább megvenni a festéket, és szabadjára lehet engedni a fantáziát.

De nem csak a gyerekek szeretik ám az arcfestést. Sok felnőtt most éli ki amit gyerekkorában még nem tudott megcsinálni. Múltkor én is beültem és kértem egy pillangót a bal arcomra, természetesen ingyenes volt, ezért is használtam ki az alkalmat. Gondolhatjátok, hogy megvolt a sikere, mivel a fél városon úgy sétáltam hazafelé. De nem esik messze az alma a fájától. Apukám az abszolút győztes ez ügyben. Augusztus 20-ai rendezvényen voltunk, és a nap közepe felé, mikor már mindenki hangulatban volt, a szomszéd asszony közölte vele, hogy úgy sem meri kifestetni magát…nem is kellett többet mondania. Gondolhatjátok szegény hölgy hogy meg volt lepődve, mikor egy 45 éves mackó alkatú apuka beült elé arra a pici gyerekre méretezett székbe. Ráadásul nem is csak egy kis mintát festetett magára…az egész arca tiszta sárga volt, tigrisre pingáltatta magát! Szerintem az a kb. 300 ember, aki ott volt a rendezvényen, sosem felejti el! Na de kanyarodjunk vissza az eredeti témánkhoz.

Egyre több boltban kaphatunk már bőrbarát arcfestékeket, vannak ecsetes változatok, és vannak zsírkréta szerűek is, melyeket egy vizes szivaccsal tudunk felvinni az arcbőrre.  A következőkben adunk néhány tippet, hogy milyen jelmez-kiegészítőket tudunk a gyerekek arcára varázsolni a farsangi ünnepségre.

Alapvetően egy óvodás gyermek számára nem kell túlzásba vinni a pacsmagolást, hiszen ők még elkenik a festéket, hiába száradt meg az arcukon.  Elég egy két pötty, vagy pici figura, ők akkor is repesni fognak a boldogságtól.

Hernyó

Egy kreatív anyuka saját kezűleg is készíthet hernyó jelmezt a gyermekének, és ehhez pont passzol ez a picike arcra festett mosolygós hernyó, ráadásul nem is bonyolult elkészíteni.

farsang

Superman

Melyik kisfiú nem mondja azt farsangkor, hogy: “én Superman akarok lenni!” És természetesen mi anyukák teljesítjük is gyermekünk kívánságát, ráadásul ezzel a kis alkotással kiegészíthetjük a jelmezt.

farsang

Tigris

A lányok különösen kedvelik a cicás, vagy jelen esetben éppen nagymacskás arcfestést, már csak egy megfelelő jelmez kell hozzá és kész a komplett tigris.

farsang

Batman

A másik nagy szuperhős kedvenc a denevérember. A jelmezt is elég egyszerű házilag is elkészíteni, ebben a festett maszkban pedig osztatlan sikert fog aratni a lurkó.

farsang

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Szivárvány

Hát ezt nem igazán tudtam hova rakni, de szerintem egy szép tündér jelmezhez kiváló kiegészítés lenne, vagy esetleg a lányok körében mostanában elterjedt én kicsi pónim mesébe tudnám elképzelni.

farsang

Jégvarázs

Melyik lány ne szeretne Elza hercegnő lenni? Ha már beszereztük a jelmezt és a kiegészítőket, akkor még adhatunk ráadást egy ilyen szépen festett alkotással is.

farsang

Jégvarázs második verzió

Amelyik leányzó nem elégszik meg az egyik oldalon található hópelyhekkel, annak itt van egy olyan variáció, mely egy kicsit feltűnőbb és látványosabb.

farsang

Cica

És ismét egy macskát köszönthetünk a soraink között. Ez közel sem olyan veszélyes mint a tigris, de nézzék csak a fogait! Nem árt óvatosnak lennünk!

farsang

Spiderman

Egy újabb Marvel hőst láthatunk a következő képen, mely a pókember jelmez tökéletes kiegészítője lehet.

farsang

Minnie egér

Ismét egy újabb lányos alkotás, természetesen ennek elkészíthető a fiús változata is, akinek inkább az tetszik.

farsang

Tündér vagy hercegnő

Első ránézésre nem tudtam hová tenni ezt az alkotást, de utána rájöttem, hogy egy tündér vagy hercegnő jelmeznek tökéletes kiegészítése lehet.

farsang

Cápa

Egy igazi vagány, fiús alkotás! Már csak egy cápás jelmez kell hozzá. Anyukák hajrá!

farsang

 

Számos figurát lehet még kitalálni, a határt csak a képzeletünk szabhatja meg, úgyhogy csak merészen! Ha nem jön össze úgy is lemosható!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0