google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Itt a farsang, áll a bál! Jelmezek nélkül azonban nem is igazi az ünneplés, főként a kisgyermekes anyukák, apukák számára. Mindenki izgalmakkal telve várja a jelmezbált, ami általában nem kevés fejtörést okoz a szülőknek. Ki kell ugyanis választani, hogy gyermekünk élénk fantáziavilágának melyik ötletét valósítsuk meg maskara-készítés folyamán. Itt, az Ötletmánián nem csak az a fontos, hogy a kicsiknek legjobban tetsző jelmezekbe bújhassanak (persze, ez sem mellékes), de az is, hogy az könnyen elkészíthető legyen. 

A következőkben bemutatunk egy olyan állati jelmezt, amit nem csak az apróságok, de akár mi, felnőttek is szívesen magunkra öltenénk.

 

Medúza

Alapanyagok:

  • 1 ív kartonpapír;
  • 1×1 méter világoskék fátyol, vagy más, kissé áttetszőbb anyag;
  • 1×1 méter buborékfólia (opcionális);
  • kékes-lilás selyem- és/vagy tüllszalagok.

Egyéb kellékek:

  • 50 cm átmérőjű sablon (pl.: lavór);
  • ragasztópisztoly;
  • olló;
  • tű, cérna;
  • irodai tűzőgép.

 

Állati maskarák, farsangi jelmezek, 1. rész: Medúza

 

Elkészítés:

1. Rajzoljuk körbe a lavórt vagy más, hasonló méretű, kör alakú tárgyat a kartonon, és vágjuk ki. A közepéből a gyerek fejének megfelelő méretű, ovális nyílást metsszünk. Előbb inkább egy kisebb kört nyessünk ki, és azt nagyobbítsuk fokozatosan körbevágva, míg megfelelő méretű lesz a nyílás.

Állati maskarák, farsangi jelmezek, 1. rész: Medúza

2. Szabjunk 4 db 70 cm hosszú, 4 cm széles csíkot a kartonból. Ezek lesznek a medúzafej felső merevítői. A csíkok végeiből hajtsunk vissza mindkét oldalon 4 cm-t, és két-két csíkot egymásra merőlegesen, ívesen meghajlítva ragasszunk a karima széleihez. *

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

3. Fektessük le a fátylat, arra színével lefelé a buborékfóliát, majd tegyük rá domborulatával lefelé a kartonvázat.  Az anyag széleit sűrűn ráncolva hajtogassuk be a ,,kalapba” (vagyis az ovális kivágásba), és eligazítva tűzzük a kartonhoz a nyílás mellett.
Ha időnk, és kreativitásunk engedi, néhány apró izzót vagy egy rövidebb fényfüzért is elrejthetünk a fátyol és a buborékfólia közé.

Állati maskarák, farsangi jelmezek, 1. rész: Medúza

4. Varrjunk különböző hosszúságú, szélességű és anyagú, kékes-zöldes-lilás szalagokat a karima aljára. A szalagokat hajvasalóval be is göndöríthetjük, de előtte végezzünk próbát!

Állati maskarák, farsangi jelmezek, 1. rész: Medúza

 

* Ha akad otthon egy átlátszó vagy világoskék színű ernyő, (akár nyél nélkül) felhasználhatjuk azt is: ebben az esetben a 4. pontot kövessük a végső simításokhoz. Amennyiben szükséges (pl.: tényleg csak az esernyő ,,fejét” tudjuk felhasználni), készítsünk egy ,,fejbebújtató” nyílást az ernyő alsó részére az 1. pontban található módon. 

 

Állati maskarák, farsangi jelmezek, 1. rész: Medúza

A bájos, nem csipkelődő medúzánkat a rengeteg szalaggal díszített kalapja öltözteti. Kékes vagy zöldes árnyalatú kiegészítőket válasszunk hozzá, és kész is a jelmez. Ha erre a maskarára esik a választás, nem valószínű, hogy tucatjával jön szembe a bálon!

 

Olvass bele egy másik érdekes cikkünkbe is:

Arcfestés ötletek farsang alkalmából

 

 

Ötletmánia Facebook

Még több érdekes témáért, ötletekért és tippekért látogass el az Ötletmánia Facebook- oldalára.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0