google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A jegyzetfüzet vagy a határidőnapló ma már nem hiányozhat egy táskából vagy íróasztalról sem. Számoljunk le az unalmas füzet borítókkal! Öltöztessük fel kedvünkre való stílusban, egyszerű technikával noteszunkat, hogy aztán minden alkalommal örömmel vegyük kézbe. 

Alapanyagok, kellékek:

  • spirálos natúr notesz 10×15 cm-es;
  • olló;
  • ŐSZ: madármintás szalvéta, barna, fehér, sárga akrilfesték, decoupage ragasztó, repesztőlakk, ecset;
  • TÉL: szatén- bársonyszalagok (0,5-1,5 cm szélesek), kétoldalú ragasztószalag;
  • TAVASZ: mintás csomagolópapír, arany színű öntapadós fólia (10×20 centiméteres), decoupage vagy tapétaragasztó;
  • NYÁR: életkép- mintás textília, ragasztóspray vagy kétoldalú ragasztószalag, apró gyöngyök, flitterek, színes ceruza.

 

Borítódíszítés a négy évszak hangulatában

Patinás őszi nosztalgia

Hangolódás az iskolára: füzet- 1. rész

A füzet előlapját fessük barnára, száradás után függőleges ecsetvonásokkal kenjük át repesztőlakkal és hagyjuk teljesen megszáradni. Fehér, sárga és egy kevés barna festékből keverjünk csont-fehér színt és picit hígítva függőleges ecsetvonásokkal vigyük fel a lakkrétegre. Néhány pillanat múlva a fehér réteg megrepedezik, és látni engedni az alatta lévő barna festéket.
Hagyjuk legalább 1 napig száradni, majd decoupage-oljuk a szalvétából kivágott minta legfelső rétegét a füzetborító közepére. (A ragasztót határozott mozdulatokkal, néhány ecsetvonással vigyük fel a felületre, mert előfordulhat, hogy a túl sok kenegetés miatt a felső festékréteg feloldódik. Ezt megelőzhetjük azzal is, hogy a szokásostól eltérően kevésbé hígítjuk fel a decoupage ragasztót.)
Száradás után egy szivacsdarabbal nyomkodjunk barna akrilfestéket a borító szélére, így még régiesebb hatást kölcsönözhetünk a tárgyaknak. A tartósság érdekében le is lakkozhatjuk a már tökéletesen száraz borítót.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Hangolódás az iskolára: füzet- 1. rész

További információt, és segítséget a decoupage technikával kapcsolatban itt és itt találhatunk.

 

Hűvös téli elegancia

Hangolódás az iskolára: füzet- 1. rész

A borítóra közvetlenül a spirál mellé simítsunk egy 1 cm széles ragasztócsíkot, húzzuk le a védőfóliát. Vágjunk 12 centiméteres szalagdarabokat, fektessük ezeket vízszintesen a borítóra, kis távolságra egymástól, a végeiket pedig nyomjuk a ragasztócsíkra. A szalagvégekre tegyünk egy újabb ragasztócsíkot és simítsunk rá hosszában egy szélesebb szalagdarabot, amelynek végei 2-2 centiméterrel lógjanak túl a füzeten. A borító belső szélére ragasszunk 2 centiméteres ragasztócsíkot. Felülre nyomjuk a 19 cm-esre vágott szalagok végeit úgy, hogy azok felfelé álljanak. A borítót hajtsuk be, de tegyünk alá valamit, hogy a ragasztócsíkok ne ragadjanak a füzet lapjához. A spirál mellé ragasztott vízszintes szalagok közé szőjük be a függőlegesen ráhajtott szalagokat: minden második vízszintes szál alá fűzzünk egy függőlegeset majd a következőt éppen ellentétesen. A végeket simítsuk a borító szélén lévő ragasztócsíkra, majd az egész belsőt takarjuk el úgy, hogy a füzet első és utolsó lapját a borítókra ragasztjuk.

Hangolódás az iskolára: füzet- 1. rész
Egyszerűbb darabokat, mintákat is készíthetünk
google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0