google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A világ legfélelmetesebb kastélyai és a világ legfélelmetesebb helyei közt már szerepelt a Leap kastély, de annyira megtetszett (vagy inkább elborzasztott) az épület története, hogy úgy gondoltam, érdemes neki egy egész cikket szentelni.

A Leap kastélyban minden megtörtént, amitől egy Trónok harca részben is elfordítjuk a fejünket: kínzások, családi gyilkosság, szentségtörés.
leap kastély

O’Bannonék

A kastély körülbelül az 1250-es években épült. A kastély eredetileg az O’Bannon klán kezében volt, ahogyan azt régi neve is mutatja (Léim Uí Bhanáin). Az O’Caroll klán azonban, akik amolyan “másodlagos tulajdonosai” voltak a birtoknak, ott vártak az árnyékban, egészen addig, amíg az O’Bannon klán utolsó tagja is kilehelte a lelkét. A XV. században így az O’Caroll klán nyerte meg magának a kastélyt, az uralkodó pedig Mulrooney O’Carroll lett. Amikor Mulrooney 1532-ben meghalt, elkezdődtek a hatalmi harcok a családon belül. Mindenki magáénak akarta a vezető pozíciót, és ezért mindenre képesek voltak.
leap kastély

A sötét korszak kezdete – O’Carrollék

Teige O’Carroll, akit annak idején Félszeműnek becéztek, egészen odáig ment, hogy megölte testvérét, a papot, aki éppen misét celebrált. Thaddeus a családja előtt esett össze, de mielőtt még meghalt volna, megátkozta Teigét, és az egész kastélyt, hogy örökké kísérteni fogja őket.
Ezután a kápolnát a Véres kápolnaként becézik, és gyakran látják Thaddeust egy lidércfény formájában, az ablakban megjelenni.
leap kastély
Az O’Carroll klán tagjai később sem fogták vissza magukat. Egy győztes lakomán megmérgezték a saját embereiket, miután nagy jelentőségű győzelmet arattak. És hogy miért? O’Carrollék nem szerették volna kifizetni a zsoldosok jussát.leap kastély
google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A sötétség folytatódik – Darby család

Úgy tűnik, hogy a Leap kastélynak ez a sors rendeltetett, ugyanis a véres küzdelmek O’Carrollék után is folytatódtak. Az 1600-as években az O’Carroll klán egyik lánya beleszeretett egy kapitányba, Jonathan Darbyba. A kastély innentől kezdve a Darby család kezébe került, akiket szintén nem kellett félteni, ha kegyetlenkedésről volt szót.

Az O’Carroll lány és Darby fia állítólag kincset rejtett el valahol a kastélyban, majd meggyilkolta azt a két szolgát, akik tudtak a rejtekhelyről, mert a férfi félt, hogy kifosztanák.

A leghírhedtebb, a vár nevéhez köthető entitást azonban az 1800-as években a Darby család sarja, Mildred Darby „hozta” a kastélyba. Mildred ugyanis rajongott a fekete mágiáért és az okkultizmusért, az egyik szeánszon pedig állítólag sikerült egy lényt megidéznie. Saját beszámolója szerint egy birka nagyságú, emberszerű fejjel rendelkező kreatúráról van szó, akinek szemei feketék voltak és rothadó bűzt árasztott, a különös lény pedig évtizedekig tartotta rettegésben a környéket.

leap kastély

A Leap kastély a XX. században

A Leap kastélyt 1922-ben az IRA felgyújtotta, és jelentős részét lerombolta, Ugyancsak ebben az évben a munkások találtak egy csapóajtót. A veremben rengeteg karót, és csontvázat találtak, az elbeszélések szerint három szekér kellett az elszállításukhoz.
A verem, és a rengeteg halott pedig az O’Carroll klán számlájára írható. A gödör egyfajta csapdaként funkcionált, ahová a család ellenségeit tüntették el. A karók a szerencsésebbekkel egyből végeztek, akikkel azonban nem, napokig, sőt akár hetekig kínlódhattak, mire meghaltak.

Ezután a területen sokszor megjelentek kúszó-mászó kísértetek, átlyuggatott mellkassal és hassal.

1991-ben a kastélyt Sean és Anne Ryan vette meg, és jelenleg is ők a tulajdonosok. Egyből elkezdték a renoválást, de aztán bizarr történetek sora következett: az első ijesztő esemény akkor történt, amikor Sean a magas kőfal tetejét javítgatta. A létra, amin a férfi állt, hirtelen dőlni kezdett, mintha valaki meglökte volna. Sean 6 métert zuhant, és több csontját eltörte.

A felépülése után Sean a pincébe indult, amikor egy rekedt, sikoltáshoz hasonló hang lepte meg. A férfi majdnem leesett a lépcsőn, de szerencsére most megúszta a balesetet. Sean és Anne most folyamatosan észlelnek furcsa, megmagyarázhatatlan, ijesztő eseményeket, valamint árnyalakokat látnak, mégsem költöznének el innen. Azt mondják, valami furcsa, megmagyarázhatatlan dolog ide köti őket.

 

A kastély több szellemvadász műsorban is szerepelt, így például a Ghost Huntersben, vagy a Ghost Adventuresben.

Forrás: hir.ma
google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0