google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Posztsorozatunk – amiben DIY üzlet ötleteit mutatjuk be nektek – folytatódik! Most az ajándékdobozok készítéséhez adunk Nektek tippeket. Szeretnél Te is beindítani egy DIY bizniszt? Olvass tovább!

Az ajándékdobozok nem csak szezonális termékek. Egy csomó különféle okból vásárolhatják őket az ünnepen kívül: születésnap, évforduló, esküvő vagy éppen teljesen más alkalomból. Legyünk kreatívak, színesek és könnyen megjegyezhetők!

Milyen dobozt készítsünk?

Akárcsak az ékszereknél a dobozoknál is fontos, hogy eldöntsük, milyeneket is akarunk készíteni. Lehet, hogy egy széles skálán mozgó, minden fronton bevethető ajándékdoboz lesz a befutó, de az is lehet, hogy tematikus, mondjuk csak romantikus, szívecske alakú, egyedi logóval ellátott tárgyakat csinálunk. Ez sem rossz taktika, hiszen ha valakinek évfordulója van, akkor a mi termékünk lesz az első, ami beugrik neki. (Tegyük hozzá, hogy ehhez nem kis munka és idő kell.) A legjobb, ha találunk egy olyan piaci rést, ahol kevés a konkurencia.

Írjunk üzleti tervet!

Feleslegesnek tűnhet, hiszen majd lesz valahogy, de ez sajnos a mai világban nem életképes. Kell, hogy legyen üzleti tervünk, legalább egy évre. Na de mit tartalmaz egy jó üzleti terv?

Először is a vállalkozásodat kell, hogy pozicionáld. Miért jött létre? Kik a vásárlóid? Mik a jövőbeni terveid? Mi az iparágad? Kik a konkurencia? Ha kell, kérhetünk külső segítséget is, de itt is részletesen leírják, mit kell tartalmaznia egy igazán jó üzleti tervnek. Órákat lehetne róla mesélni!

Nézzünk szét a konkurenciánál!

Fontos, hogy folyamatosan monitorozzuk a konkurenciát, figyeljük a social media tevékenységét, hiszen sokat tanulhatunk belőlük. Figyeljük a díszítéseket, a kialakításokat, a színvilágot, ez mind-mind nagyon fontos! Csak akkor érdemes belevágnod az egészbe, ha már kész ötleted van a készítéstől kezdve a megvalósításon keresztül a szállításig bezárólag.

Egy ötlet

Indulásnak itt van ez az egyszerű ötlet, ami talán segít elindulni Neked a hosszú úton. Ne feledd, ez csak iránymutatás, a legjobb, ha Te magad találod ki a koncepciót!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ajándékdoboz készítés

Kellékek:

  • egy jó logó
  • sablon
  • díszes szalag
  • karton
  • olló

Elkészítés:

1. Töltsünk le egy sablont a netről!

2. Rajzoljuk át a sablont egy kartondobozra, és vágjuk ki a minta szerint!

3. Vigyázzunk, hogy az oldalakat ne vágjuk be túlságosan, legjobb ha egy kés életlen felét végighúzzuk rajta, hiszen ezeket később be fogjuk hajtogatni.

4. Ezután hajtsuk be az oldalakat és illesszük össze őket.

5. Kész a dobozunk, de még hátravan a díszítés. Készítsünk egy jó logót, ami később a védjegyünk lesz, vágjuk ki és ragasszuk rá, de csak az egyik felére, különben nyitáskor sérülni fog.

6. Kössük át a díszes szalaggal.

KÉSZ!

Social media

Hozzunk létre Facebook-oldalt, Instagramm-oldalt és jelenjünk meg a Pinteresten is! Posztoljunk hetente legalább kétszer az aktuális munkánkról, vagy magunkról munka közben. Fontos, hiszen a vásárlóid egy bizonyos része a rajongóid közül kerül ki!

Árusítás

Készítsünk néhány “referencia dobozt” és fényképezzük le őket. Ezután a képekkel házalhatunk például olyanoknál, akik ékszereket készítenek, de nem tudják mibe csomagolják őket. Létrehozhatunk weboldalt, megadhatjuk a kapcsolati adatainkat, ahol könnyedén megtalálhatnak minket. Próbáljunk meg eljutni bemutatókra, ahová vinni tudjuk magunkkal a mintadobozainkat, így egy csomó potenciális vásárlóval találkozhatunk.

Ha olyan a kisugárzásod, hogy egyből megnyered vele az embereket, keress fel kisebb cégeket személyesen, vigyél magaddal a dobozokból és add el őket!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0