google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Sok olyan hely van a világon, ami megmagyarázhatatlan félelemmel tölt el minket, lehet ez egy erdő, láp, vagy egy szellemjárta kastély. De vannak olyan pontok a világban, aminek a történetétől is megfagy a vér az ember ereiben. Ebből gyűjtöttünk össze tízet.

Tegnap a kollégámmal elmeséltük egymásnak a legrémisztőbb sztorikat, amik valaha történtek velünk. Innét pedig egyenesen jött az ötlet, hogy miről másról is írhatnék, mint a világ legrémisztőbb helyeiről, csak hogy feltegyem az i-re a pontot.

Rendhagyó módon most a tizedik hellyel kezdem, hogy aztán a végén elérjünk a világ legijesztőbb helyére!

A 10 legfélelmetesebb hely a világon – 10. A Riddle-ház

A 10 legfélelmetesebb hely a világon

A Riddle-ház a Palm Beacen található, Floridában, és a története úgy indul, mint minden szokványos horrorfilmnek: A ház egy temetkezési vállalatnak adott otthont, azonban Joseph, a vállalat egyik alkalmazottja öngyilkos lett a padláson. A folytatás is olyan, mint bármelyik “új lakók költöznek a házba”-horror: a vállalkozás a 20-as években megszűnt, és egy új család költözött a házba. Ezután pedig elszabadult a pokol, és megmagyarázhatatlan események sora következett.  Joseph szelleme megtámadott mindenkit, aki megközelítette azt a padlásteret, ahol öngyilkos lett. Egy férfi hüledezve mesélte, hogy megfogta a haját, és szó szerint kidobta a padlásról. Joseph a bútorokat is előszeretettel tologatta.

 

A 10 legfélelmetesebb hely a világon – 9. Helltown

A 10 legfélelmetesebb hely a világon

Helltown Ohio északi részén fekszik, és a neve is sokatmondó: Pokolváros. Az itt épült üres házak helyén az önkormányzat a 70 -es években nemzeti parkot nyitott, de az ide telepített növények hamar elszáradtak. Ezután a helyet a Világ végeként  kezdték el emlegetni, aminek persze meg is lett a hatása. A területet megszállták a sátánisták, a Ku-Klux-Klan és a szökevények is. A Helltownból kifelé vezető út pedig természetesen egy temetőbe vezet, de ez már csak hab a tortán.

 

A 10 legfélelmetesebb hely a világon – 8. A Stull temető

A 10 legfélelmetesebb hely a világon

Kansas egyik eldugott sarkának története a 20. század elején kezdődik. Egy helyi farmer éppen befejezte a földjén a tarlóégetést, amikor meglátta a fia hulláját, aki valahogy eltévedt és a lángok martalékává vált. A másik borzalmas eset egy eltűnt fiatalemberről szól, akit később egy fára felakasztva találtak. Az a szóbeszéd járja, hogy a falu temploma, és a mellette található temető a pokol egyik kapuja fölé épült, és magát a Sátánt is látni vélték. A templom ma már nem áll, 2002 márciusában tragikus hirtelenséggel összeomlott.

Az itt élők folyamatosan furcsa hangokat hallanak, kopogásokat, és sikolyokat, ezért a helyet inkább elhagyták a lakosok. Mára már csak körülbelül húszan maradtak itt.

 

A 10 legfélelmetesebb hely a világon – 7. A Ridges

A 10 legfélelmetesebb hely a világon

A Ridges története is hasonlít egy igazi horrorfilméhez. Az Ohio államban található elmegyógyintézetben az évek során számtalan beteget kezeltek. Mindennaposak voltak a kínzások, és a lobotómia, a leghíresebb beteg mégis az az 54 éves asszony volt, aki egyszer megszökött és hat hétig nem találták. A holttestét végül egy használaton kívüli kórteremben lelték meg, teljesen meztelenül, a ruhái pedig szépen összehajtogatva sorakoztak a hulla mellett. További furcsaság, hogy hiába szedték össze a maradványait, és takarították fel a helyet, a holttestének a nyoma állítólag a mai napig látható ott, ahol anno megtalálták. Azt beszélik, hogy a szelleme ma is kísérti a kórtermet.

 

A 10 legfélelmetesebb hely a világon – 6. Humberstone és La Noira

A 10 legfélelmetesebb hely a világon

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A két chilei város bányáit a 60-as években bezártak, így a bányászok munka nélkül maradtak. A legenda szerint a munka nélkül maradt, és a városban rekedt lakosok az éjszaka sétákat tesznek a temetőből a városban. A helyiek inkább a közeli Iquique-ba költöztek, és a mai napig nem hajlandók betenni oda a lábukat.

 

A 10 legfélelmetesebb hely a világon – 5. Byberry elmegyógyintézet

A 10 legfélelmetesebb hely a világon

Az elmegyógyintézetek gyakori szereplői a rémisztő dolgoknak, nincs ez másképp itt sem: a 60-as években a Byberry-ben még több mint 7000 beteget kezeltek az intézményben, 1990-ben mégis bezárt. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a helyet megszállták a sátánisták, és a kábszeresek. Az intézetben a leggonoszabb dolgokat azonban nem paranormális jelenségek okozták, hanem maguk az emberek: az orvosok kínozták a betegeket, az ápolók pedig gyakran visszaéltek a helyzetükkel, és bántották, megerőszakolták a betegeket. A folyosók falát ürülék, és vizelet borította. A helyet 2006-ban, végül lebontották.

 

A 10 legfélelmetesebb hely a világon – 4. A Leap kastély

A 10 legfélelmetesebb hely a világon

Az Írországban található kastély az egyik legkedveltebb turistacélpontok egyike. A 15. században háborúk törtek ki, hogy ki legyen az új vezető. O’Carroll egyik bátyját, és egy papot kegyetlenül meggyilkoltak a harcok során, valamint számtalan embert tömlöcbe is vetettek. A kastély későbbi renoválása során felfedeztek egy csapóajtót, amin keresztül a rabok megszökhettek a börtönből. Azokat, akik nem tudtak erről a csapóajtóról és nem sikerült megszökniük, kínzókamrába vetették, megbosszulva a szökött társaikat. Ők a legenda szerint a mai napig a kastély falai között bolyonganak.

 

A 10 legfélelmetesebb hely a világon – 3. A halálút

A New Jersey-ben futó hét mérföld hosszú úton három gyilkosság is történt a 20-as és a 30-as években. Az első gyilkosság során egy bankrabló végzett egy ártatlan helyi civillel. A második gyilkosság alkalmával egy féltékeny nő megölte a férjét. Az utolsó gyilkosságot egy eltéved lövedék okozta, vadászat közben. Az úton azóta számtalan baleset történt, a szóbeszéd szerint az itt balesetekben elhunytak lelkei pedig a közeli tóból indulnak kísérteni.

 

A 10 legfélelmetesebb hely a világon – 2. A Tuol Sleng múzeum

A 10 legfélelmetesebb hely a világon

A Kambodzsában található múzeum az ottani népirtás áldozatainak állít emléket. Maga az épület korábban börtönként üzemelt, ahol a rendszer ellenségeit tartották fogva. A rabok közül rengeteget halálra kínoztak ezen a helyen, de az áldozatok többsége ártatlan volt. A helyiek szerint azonban az ok nélkül, ártatlanul megkínzott majdnem 17000 áldozat sikolya a mai napig hallható a múzeum környékén éjszakánként.

 

A 10 legfélelmetesebb hely a világon – 1. A párizsi katakombák

A 10 legfélelmetesebb hely a világon

Párizs alatt egy valódi labirintus található.  Az 1786-ben épült katakombák valódi csonttárként szolgálnak, ugyanis a XVIII. században Párizs túlzsúfolt temetőiből koponyák és csontok millióit (körülbelül 5-6 millió ember földi maradványát) költöztették az üregrendszerbe. A falakat ismeretlen eredetű festmények díszítik, melyek történetéről semmit sem tudni. A 300 kilométer hosszú alagútrendszer nagy része a mai napig feltérképezetlen, és számos turista eltévedt már itt.

Ti jártatok már ezeken a kísértetjárta helyeken? Van, ahol titeket is elfog a rettegés, és megmagyarázhatatlan dolgok történnek Veletek?

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0