5+1 szuper ötlet PET palackból - Ötletmánia
27 Júl 2021
Ötletek, Újrahasznosított anyagok

5+1 szuper ötlet PET palackból 

5+1 szuper ötlet PET palackból
google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A PET palackok számtalan felhasználási módját már többször körbejártuk, az internet azonban mindig újabb és újabb meglepetésekkel szolgál, így a téma sokszor előkerül az Ötletmánia berkeiben. Ahogyan az internet mélyén kutattam, olyan elképesztően jó ötletek találtam, hogy úgy gondoltam, muszáj megosztanom Veletek!

Megvallom őszintén, nem túlságosan szeretem a PET palackokat. Rohadt lassan bomlanak le, nem túl strapabíróak (néha még a víz is alig marad meg bennük), és folyton pattog a táskámban a műanyag, ahogy az utcán megyek. Talán ezért is jobb minél többet kiiktatni a forgalomból, felhasználni őket a saját, alantas céljainkra és mondjuk tolltartóként használni.

1. Desszertkút

Csokiimádó sorstársaim valószínűleg ugyanúgy a Kánaánt látják ebben, akárcsak én. Plusz a bakelit lemezeket is imádom, úgyhogy nálam tényleg betalált, bár a rózsaszínt azért lecserélném. Egyébként egy bakelittel, fúróval, néhány palack aljával, festékszóróval és egy masszívabb fémcsővel véghez is vihetjük a bravúrt!

ötlet pet palackból

2. Karkötő PET palackból

A cikkben nálam ez nyerte el a “Legkreatívabb agymenés” címet! Távolítsuk el a palackról a címkét, a helyére pedig tekerjünk szigszalagot. Miután megvagyunk, vágjuk el pengével. Fogjunk egy vékony ruhacsíkot és tekerjük körbe a karikát, majd forró ragasztóval (esetleg nem látható helyen tűzőgéppel) rögzítsük!

ötlet pet palackból

3. Virágtartó

Nem kell építőmérnöki diploma sem, hogy egy pár jól irányzott vágással egy mutatós kis virágtartót készítsünk! Vágjuk el pengével a címke felett található részt, ezután metszünk be körülbelül félcentinként az üveget a képen látható módon. Miután hátrahajtottuk őket, körülbelül 45 fokos szögben hajlítsuk őket vissza úgy, ahogyan a négyes ábra is mutatja! Amikor készen vagyunk, egy szép formájú, egyáltalán nem “PET-es beütésű” tartóval bővíthetjük a készletünk!

ötlet pet palackból

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

4. Csemegetál

Nincs is jobb, mint ledőlni egy fárasztó pénteki nap után a kanapéba, kibontani egy doboz sört és mogyorót ropogtatni mellé. Ha notóriusan ti is mindent a földre ejtetek, akkor jó hírem van, ugyanis ez a PET tálka bírni fogja a strapát! A csavar egyébként ott van, hogy miután levágtátok az alját, hozzá kell nyomni egy nem túl forró vasalóhoz. A vasaló leégeti a peremén esetleg ott rekedt sorjákat, így nem fogja felsérteni a széle a kezeteket majszolgatás közben. Természetesen tovább lehet spilázni különböző dekor elemekkel, de sima nassoláshoz így is tökéletesen megfelel!

ötlet pet palackból

5. Zárható “PET zacskó”

A zárható PET zacskó elkészítéséhez vágjuk le egy palack tetejét, húzzuk át rajta a zacskót, hajtsuk ki a pereménél és csavarjuk rá a kupakot. Hasznos lehet liszteknél, daráknál és keményítőknél, így a molyok sem tudnak bejutni!

ötlet pet palackból

+1. PET tolltartó

A képzeletbeli dobogó képzeletbeli második fokán ez a tolltartó áll. Igazából némi extraként csak egy cipzár kell hozzá, amit bármilyen ajándék-vagy barkácsboltban beszerezhettek.

ötlet pet palackból

Amennyiben egyéb kreatív ötletre vágytok, látogassatok el weblapunkra, biztos találtok kedvetekre való elképzelést!

 

Ha bármilyen kérdésetek, kérésetek, észrevételetek vagy ötletetek van, bátran tegyétek fel itt, vagy Facebookon!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon és Pinteresten, ahol további érdekes ötleteket találsz!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kapcsolódó hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

A mező kitöltése kötelező *